Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ «ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ»

Τους κάνει τη ζωή… ποδήλατο

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2011 20:51 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:32
 Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας είναι ένας από τους λίγους συλλόγους στη χώρα με συνεχή παρουσία σε όλες τις διοργανώσεις όλων των ηλικιών. Είναι ο σύλλογος που καταφέρνει να βγάζει αθλητές στην Εθνική ομάδα και μισθώνει δικό του γραφείο και διατηρεί δικό του λεωφορείο. Είναι ο σύλλογος που πέρυσι πήρε την 6η θέση στην πανελλήνια βαθμολογία και συνεχώς κρατάει θέσεις στην τριάδα των πανελλήνιων πρωταθλημάτων. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ωστόσο δεν την αντιμετωπίζει ανάλογα. Ίσα – ίσα μάλιστα την έχει στη «μαύρη» λίστα και τα τελευταία δύο χρόνια αγνοεί ακόμα και τα οδοιπορικά του έξοδα. Το συγκεκριμένο θέμα δεν θα ήταν σημαντικό αν δεν έπαιρνε κανένα σωματείο χρήματα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης σε πολλές ομοσπονδίες. Όμως στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας κρατάνε διαφορετική στάση σε κάποιους άλλους συλλόγους.
ΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ... ΑΛΛΟΙ
Είναι χαρακτηριστικό πως στον πίνακα οδοιπορικών του 2010 (όχι τον φετινό που δεν έχει βγει ακόμα) φαίνεται η επιλεκτική μεταχείριση της ΕΟΠ.
Σύλλογος       Οφειλή            Πληρωμή        Υπόλοιπο
Κάστρο           5.010,90         5.010,90         0
ΠΟ Ροδήλιος 4.088,75         4.088,75         0
Κύδων Χανίων           3.386,00         3.386,00         0
Διαγόρας        2.037,20         2.037,20         0
Ασκληπιός     1.916,20         1.916,20         0
Οι παραπάνω σύλλογοι λοιπόν δεν έχουν καμία εκκρεμότητα για το περασμένο έτος. Όμως ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας ήταν να λάβει 2.126.32 εκ των οποίων δεν πήρε ούτε τα μισά αφού πήρε μόνο χίλια. Αν σε αυτά προσθέσουμε και τα φετινά έξοδα μετακίνησης τότε το ποσό αυτό φτάνει τα 5.529,67 και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας απλά το αγνοεί.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗ Γ.Γ.Α.
Στα μέσα Μαΐου ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας έστειλε έγγραφο στην ΕΟΠ με το οποίο καλούσε τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να ενημερώσει το σύλλογο για το εν λόγω θέμα. Μάλιστα ανέφερε πως ο ΠΓΣ Λάρισας γνώριζε πως την επιχορήγηση που προήλθε από την Πολιτεία και θεωρούσε πως θα λυθούν τα όποια προβλήματα.
Στα τέλη Μαΐου ωστόσο η ΕΟΠ απάντησε στο έγγραφο αυτό λέγοντας μεταξύ άλλων πως «Κατανοούμε τα οικονομικά σας προβλήματα, τα οποία βέβαια αφορούν όλα τα σωματεία της Ποδηλασίας και όλον τον Ελληνικό Αθλητισμό, θα πρέπει όμως και σεις να αντιληφθείτε, ότι ο τρόπος λειτουργίας μας ούτε είναι αυθαίρετος, ούτε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στα σωματεία, άλλα υπαγορεύεται από την νέα οικονομική συγκυρία, που βρίσκεται στη χώρα μας. Να σας αναφέρουμε δε ότι ήδη ορισμένες Ομοσπονδίες έχουν οδηγηθεί σε αναβολή ή ματαίωση Πρωταθλημάτων τους». Δηλαδή μην μιλάτε γιατί είδατε τι γίνεται αλλού...
Όμως ο ΠΓΣ Λάρισας μόνο με σταυρωμένα τα χέρια δεν κάθισε καθώς απέστειλε έγγραφο στον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού με κοινοποίηση στους βουλευτές του Νομού Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο και την ΕΟΠ. Με το συγκεκριμένο λοιπόν εξηγούσε όλη την κατάσταση και εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του. Μάλιστα καταδίκαζε το γεγονός πως «Στις 6 Αυγούστου του 2011 μετά από σύγκληση ΔΣ της ΕΟΠ, ενημερωθήκαμε από τα μέλη του ΔΣ που παρίστανται, ότι τα σωματεία – μέλη της ΕΟΠ εξοφλήθηκαν ήδη τα ποσά που τους αναλογούν. Σε συνέχεια άμεσης επικοινωνίας μας με άλλα σωματεία διαπιστώσαμε με λύπη ότι υπάρχει επιλεκτική καταβολή των οδοιπορικών σε σωματεία τα οποία είναι «φίλα προσκείμενα» στην παρούσα διοίκηση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάτι το οποίο θεωρούμε απαράδεκτο και υποκειμενικό για την λειτουργία και την ευγενή άμυλα του αθλήματος».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass