ΣΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ «ΕΣΒΗΣΕ» Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΙΟΣ

«Έφυγε» ο λάτρης του αθλητισμού

* ΣΥΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2011 3:41 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:24
Τριάντα μήνες πάλεψε με την επάρατο ο λάτρης του αθλητισμού Γιάννης Λάτσιος, μια πάλη που έδωσε μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής του χθες που έσβησε σε ηλικία 50 ετών (γεννήθηκε στις 23 Μαΐου 1961) έχοντας μια πολυδιάστατη και τεράστια προσφορά στο κομμάτι της ζωής του που σημάδεψε όλη τη φίλαθλη Λάρισα.
Ο Γιάννης Λάτσιος από μικρό παιδί από την παραδοσιακή γειτονιά του κέντρου στην οδό Διογένους άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό έχοντας τα οικογενειακά βιώματα του πατέρα του Τιμολέοντα (και τη συμπαράσταση της μητέρας του Αθανασίας) που αποτελούσε εξαίρετο μέλος τη ελληνικής διαιτησίας ποδοσφαίρου.
Τα βιώματά του αυτά τον έσπρωξαν στη διαιτησία ποδοσφαίρου σε ηλικία 15 χρονών ενώ παράλληλα ακολούθησε και τα επιστημονικά βήματα τόσο του πατέρα του (δάσκαλος επί σειρά ετών και διευθυντής στο 4ο Δημοτικό Σχολείο) όσο και της μητέρας του (Αθανασίας) και κατάφερε να περάσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου στη σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών.
Ο Γιάννης ήθελε να γνωρίσει όλο το αθλητικό φάσμα και έτσι στα χρόνια που ήταν φοιτητής εκτός από τη διαιτησία ποδοσφαίρου ακολούθησε και μια μίνι δημοσιογραφική καριέρα στην εφημερίδα «Φίλαθλος» ενώ παράλληλα έγινε και διαιτητής του χάντμπολ το οποίο προσπαθούσε και αυτό να αναπτύξει.
Το 1990 κατάφερε και έγινε διαιτητής στην Α’ εθνική όπου παρέμεινε για επτά χρόνια και πράγματι η πλειοψηφία των αγώνων του διακρίνονταν για την υψηλή βαθμολογία των παρατηρητών αλλά και το γεγονός ότι οι ομάδες του έδιναν συγχαρητήρια.
Από το 2000 και μετά όπου σταμάτησε ουσιαστικά τη διαιτησία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό σε άλλα πόστα. Συγκεκριμένα αποφάσισε να αναμιχθεί στα αθλητικά δρώμενα όπου έγινε ένας απόλυτα πετυχημένος πρόεδρος του ΑΟΔΛ.
Μετά την προεδρία του ΑΟΔΛ πήγε να γνωρίσει την εμπειρία του μπάσκετ όπου έγινε πρόεδρος στην ΑΕΛ ΓΣ και είχε και εκεί πετυχημένη θητεία αλλά το έργο του σταμάτησε λόγω της περιπέτειας της υγείας του.
Διετέλεσε επίσης μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΛ.
Σίγουρο το κενό του για την αθλητική Λάρισα μεγάλο αφού είχε πολλά να προσφέρει και ακόμα μεγαλύτερο για την οικογένειά του τους γονείς του Τιμολέοντα και Αθανασία, τη γυναίκα του Τέση, την αδελφή του Αγλαΐα.
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ
Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ και αντιπεριφερειάρχης Ζήσης Γρηγορίου για την απώλεια του Γιάννη Λάτσιου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Ο Γιάννης Λάτσιος υπήρξε δεσπόζουσα προσωπικότητα της λαρισινής κοινωνίας με πολύπλευρη παρουσία και δραστηριότητα σε πολλούς ιστούς της.
Οι γνώσεις του, η οξυδέρκεια του πνεύματός του, η εντιμότητα και το ήθος της προσωπικότητάς του, μα πάνω απ’ όλα η πηγαία διάθεσή του για προσφορά στα κοινά, καθοδηγούσαν και καταξίωναν την πολύχρονη πορεία του στα κοινωνικά δρώμενα και τον αναδείκνυαν κορυφαίο στους χώρους και τους θεσμούς δράσης του.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Διαιτησία του ποδοσφαίρου και το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο του Νομού μας, ήταν οι χώροι που καρπώθηκαν τα περισσότερα και τα ωφελιμότερα της μεγάλης του προσφοράς.
Δυστυχώς ήταν θέλημα Θεού να διακοπεί ξαφνικά το πολύτιμο για την κοινωνία μας ταξίδι του προς την περαιτέρω καταξίωση που φάνταζε δεδομένη. Έφυγε από κοντά μας με το χαμόγελο στα χείλη του, αφού χρειάστηκε να μας δείξει για άλλη μια φορά το ασυμβίβαστο και τη δύναμη του χαρακτήρα του, «παλεύοντας» στα ίσα και για δύο περίπου χρόνια την «ανίκητη» αρρώστια του.
Υπήρξε αδελφικός μου φίλος, πολύτιμος σύμβουλος και συνεργάτης, γι΄ αυτό και η θλίψη μου σήμερα είναι μεγάλη. Εύχομαι, η ελπίδα και πεποίθηση όλων μας ότι ο Γιάννης Λάτσιος θα καταλάβει αξιοκρατικά περίοπτη θέση στους Ουρανούς που κατευθύνεται, θα είναι η μεγάλη παρηγοριά των οικείων και φίλων του που σήμερα τον αποχαιρετούν».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΥΤΡΙΔΗΣ: ΕΠΙΛΕΚΤΟ ΜΕΛΟΣ
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας Γιώργος Λουτρίδης για τα χαμό του Γιάννη Λάτσιου δήλωσε: «Ο Γιάννης Λάτσιος υπήρξε ένα επίλεκτο μέλος των διαιτητών ποδοσφαίρου αλλά και όλης της κοινωνίας της Λάρισας. Θεωρούμε μεγάλη την απώλειά του και στο διάστημα της ζωής του κατάφερε να προσφέρει τόσα πολλά που τον καταξίωσαν σε κάθε επίπεδο ενασχόλησής του».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΩΝΑΣ: Ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ
Ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου νομού Λάρισας και επίσης πρώην διαιτητής Α’ εθνικής κατηγορίας Γιάννης Τσιωνάς για την απώλεια του Γιάννη Λάτσιου δήλωσε: «Ήταν από τα πιο αξιόλογα στελέχη και η λύπη μας που έφυγε από κοντά μας τεράστια και ανείπωτη. Κατάφερε να συνδυάσει τη διαιτησία με την επιστημονική καριέρα και αργότερα ο συνδυασμός αυτών τον έφερε στα ύπατα αξιώματα της δημοτικής αρχής. Δεν ήταν τυχαίο ότι ήταν ο πλειοψηφών σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του 2006. Θα λείψει όχι μόνο στη διαιτησία αλλά και στην πόλη της Λάρισας που είχε πολλά να προσφέρει ακόμα».
ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΤΣΑΣ: ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ
Ο αδελφικός φίλος του εκλιπόντος και πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΛ, Στέλιος Νίτσας, δήλωσε: «Η Εκκλησία έχει μια ρήση το «αγαπάτε αλλήλους» και ο Γιάννης Λάτσιος το έκανε πράξη σε όλη τη ζωή. Η απουσία του μας αφήνει ένα μεγάλο κενό αλλά η μάχη του με την επάρατο μας δείχνει και το δρόμο που πρέπει να χαράξουμε εμείς που μένουμε. Πάλη μέχρι το τέλος για τα ιδανικά της πόλης και του αθλητισμού».
* Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί σήμερα στις 11 το πρωί στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass