ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΠΟΛΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Ν.Ε.Λ. ανέβηκε στη Γ’ Εθνική

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2011 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:23
Και να που το λαρισινό πόλο αρχίζει να κατακτά κι άλλο έδαφος στον αθλητισμό της περιοχής. Από χθες το απόγευμα η Λάρισα πανηγυρίζει την άνοδο της Ν.Ε.Λ. στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Η νεοσύστατη Ναυταθλητική Ένωση της Λάρισας κατάφερε στις πρώτες τις επίσημες αναμετρήσεις να αποδείξει πως έχει όνειρα για το μέλλον τόσο για την ίδια όσο και για την υδατοσφαίριση. Στην τελική φάση του Αγίου Κοσμά κατόρθωσε να φτάσει μέχρι και τον μεγάλο τελικό.
Οι παίκτες του Κώστα Γαλανόπουλου (που πλήρωσαν από την τσέπη τους όλα τα έξοδα παραμονής, μετακίνησης και διατροφής καθώς η ΚΟΕ δεν συνδράμει) κατάφεραν μέσα σε τρεις ημέρες να δώσουν 7 σπουδαία παιχνίδια. Υπό υψηλές θερμοκρασίες και σε ένα ανοιχτό κολυμβητήριο κέρδισαν τα πέντε από αυτά και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τον μεγάλο τελικό.
Μετά τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας που κατάφερε πριν δυο χρόνια να φτάσει μια ανάσα από την Ευρώπη να λοιπόν που και η Ναυταθλητική Ένωση Λάρισας δείχνει πως αρχίζει και δημιουργείται ένας νέος κλάδος του λαρισινού αθλητισμού, αυτός του πόλο. Αξίζει λοιπόν όλοι να δώσουν λίγη παραπάνω προσοχή σε αυτό το άθλημα που πριν από λίγες ημέρες μας χάρισε και ένα παγκόσμιο τίτλο στη Σανγκάι.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ
Η πορεία προς την άνοδο ξεκίνησε από τη Λάρισα. Στον προκριματικό όμιλο η Ν.Ε.Λ. κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση που έγινε στον Άγιο Κοσμά. Εκεί ξεκίνησε εντυπωσιακά κερδίζοντας τόσο τρία σερί ματς με μεγάλη ευκολία.
Μυτιλήνη - Ν.Ε. Λάρισας       5-11
Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-4, 1-2, 3-3
Ν.Ε.Λ. (Γαλανόπουλος): Κατής 3, Σαλιαμπούκος 1, Λώλης 1, Γαβριάς 1, Εμερετλής 1, Κωστούλας 1, Φασουλάς 1, Καζαζίδης 1, Μπάκουρας 1, Μάνδαλος, Χίου, Οικονόμου, Δημάκης, Τοπάλης.
Ν.Ο. Αλεξανδρούπολης –ΝΕΛ        2-16
Τα οκτάλεπτα: 1-3, 0-7, 0-3, 1-3
Ν.Ε.Λ. (Γαλανόπουλος): Φασουλάς 1, Εμερετλής 1, Καζαζίδης 1, Δημάκης 1, Γαβριάς 1, Κωστούλας 2, Σαλιαμπούκος 2, Κατής 3, Λόλης 4, Οικονόμου, Μπάκουρας, Μάνδαλος, Χίου, Τοπάλης
Ν.Ε.Λ.-ΟΠΑΘΑ Πατρών       14-7
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-3, 4-2, 3-0
Ν.Ε.Λ. (Γαλανόπουλος): Κωστούλας 1, Σαλιαμπούκος 1, Κατής 1, Φασουλάς 2, Ζαφειρίου 2, Εμερετλής 2, Λόλης 5, Οικονόνομου, Δημάκης, Μπάκουρας, Μάνδαλος, Χίου, Τοπάλης, Καζαζίδης
Η ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΜΠΗ
Το κρίσιμο παιχνίδι ήταν απέναντι στο Χαλάνδρι. Αφού κέρδισαν και αυτό οι Λαρισαίοι πανηγύρισαν την πρώτη θέση στον όμιλό τους κάτι που τους έδινε το εισιτήριο για την τετράδα. Στο τελευταίο ματς με το Ναύπλιο για τον όμιλο υπέστη και την πρώτη ήττα αλλά ήταν άνευ σημασίας βαθμολογικής.
Α.Ο. Ατλαντίς Χαλανδρίου-ΝΕΛ      5-7
Τα οκτάλεπτα: 1-4, 0-0, 1-2, 3-1
Ν.Ε.Λ. (Γαλανόπουλος): Φασουλάς 1, Εμερετλής 1, Καζαζίδης 2, Δημάκης, Γαβριάς 2, Κωστούλας, Σαλιαμπούκος, Κατής 1, Λόλης, Οικονόμου, Μπάκουρας, Μάνδαλος, Χίου, Τοπάλης
Ν.Ε.Λ. - Ναύπλιο       4-5
Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-1,1-0, 1-3
Ν.Ε.Λ. (Γαλανόπουλος): Φασουλάς 1, Εμερετλής 1, Καζαζίδης, Δημάκης, Γαβριάς 1, Κωστούλας, Σαλιαμπούκος, Κατής 1, Λόλης, Οικονόμου, Μπάκουρας, Μάνδαλος, Χίου, Τοπάλης
ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ
Στον ημιτελικό οι παίκτες του Κώστα Γαλανόπουλου κατάφεραν να τρίξουν τα δόντια τους από πολύ νωρίς στους Γιαννιώτες. Έχοντας αποτελεσματικότητα στις επιθετικές τους ενέργειες κατάφεραν από το ξεκίνημα να πάρουν διαφορά ασφαλείας την οποία και διατήρησαν ως το τέλος.
Ν.Ε.Λ. - Ολυμπιάδα Ιωαννίνων        10-4
Τα οκτάλεπτα: 3-0, 2-1, 2-1, 3-2
Ν.Ε.Λ. (Γαλανόπουλος): Φασουλάς 1, Εμερετλής 1, Καζαζίδης 1, Δημάκης, Γαβριάς 1, Κωστούλας, Σαλιαμπούκος 1, Κατής 2, Λόλης 2, Οικονόμου, Μπάκουρας 1, Μάνδαλος, Χίου, Τοπάλης
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ
Ν.Ε. Λάρισας - Ν.Ε. Λαμίας 3-9
Στον τελικό οι Λαρισαίοι δεν άντεξαν. Τα συνεχόμενα ματς και η κούραση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο αποτέλεσμα. Άλλωστε και ο ηττημένος έπαιρνε το εισιτήριο ανόδου και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να κοπιάσουν ακόμα περισσότερο τη στιγμή που είδαν πως δεν είχαν άλλες δυνάμεις.
Τα οκτάλεπτα: 0-1, 0-4, 0-2, 3-2
Ν.Ε.Λ. (Γαλανόπουλος): Φασουλάς, Εμερετλής 1, Καζαζίδης, Δημάκης, Γαβριάς 1, Κωστούλας, Σαλιαμπούκος, Κατής 1, Λόλης, Οικονόμου, Μπάκουρας, Μάνδαλος, Χίου, Τοπάλης.
 
ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Η επιτυχία ανήκει στους παίκτες»
ΤΙ ΕΙΠΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θ. ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ Γ. ΦΑΣΟΥΛΑΣ
Πρωτεργάτης της επιτυχίας φυσικά δεν είναι άλλος από τον προπονητή Κώστα Γαλανόπουλο ο οποίος όμως δεν ξέχασε τους αθλητές του και παράλληλα πιστούς του φίλους. Μιλώντας στην «Ε» λίγο μετά τη χθεσινή επιτυχία ανέφερε τα εξής: «Η όλη επιτυχία ανήκει στους παίκτες. Κάνανε μια υπερπροσπάθεια. Έπαιξαν 7 ματς σε 3 ημέρες πράγμα που είναι αδιανόητο για τον αθλητισμό και σε τέτοιες θερμοκρασίες. Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι είναι ανοιχτό και το γήπεδο. Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο αντίπαλος όμιλος είχε δύο ομάδες που δεν κατέβηκαν με αποτέλεσμα οι αντίπαλοί μας στους τελικούς να έχουν δύο ματς λιγότερα από εμάς, κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Οι παίκτες μας έκαναν και διαχείριση δυνάμεων. Έπαιζαν δηλαδή όσο χρειαζόταν για να κερδίζουν μόνο».
Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Θανάσης Φασουλάς που με τη σειρά του είπε τα εξής: «Μια νεοσύστατη ομάδα κατάφερε με την πρώτη της χρονιά να πάρει και άνοδο και μάλιστα με Λαρισαίους παίκτες μόνο. Αυτό σημαίνει πως γίνεται σοβαρή δουλειά στην ομάδα».
Αρχηγός της Ν.Ε. Λάρισας είναι ο αδερφός του Γιώργος Φασουλάς που τόνισε: «Μια παρέα Λαρισαίων με αγάπη στο άθλημα κατάφερε να κερδίσει μια άνοδο που σημαίνει πως εκτός από το Ν.Ο.Λ. που είναι στις μεγάλες κατηγορίες υπάρχει και μεγάλο πάθος για το άθλημα στην πόλη της Λάρισας. Υπάρχουμε και εμείς οι φίλοι του πόλο. Αυτό φωνάξαμε».
Αξίζει να τονίσουμε πως οι άνθρωποι της ομάδας ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους χορηγούς τους που ήταν: καφέ μπαρ People, κέντρο ανακύκλωσης «Αφοί Φλώρου», καφέ μπάρ Mikel και το δήμο Τυρνάβου για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου για προπονήσεις.
 
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ Ν.Ε.Λ. ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Ανέβηκαν και Λαμία, Μυτιλήνη
Εκτός από την πρωταθλήτρια Λαμία και τη δευτεραθλήτρια Ν.Ε. Λάρισας το εισιτήριο ανόδου πήρε και άλλη μια ομάδα. Η Μυτιλήνη που κέρδισε στον μικρό τελικό τα Ιωάννινα.
Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Λαμία.
Το χαρακτηριστικό της φετινής Δ’ Εθνικής ήταν ότι 2 ομάδες οι οποίες δημιουργήθηκαν το 2010, κατάφεραν αμέσως να πάρουν την άνοδο και μάλιστα έχουν και οι 2 τα ίδια αρχικά (Ν.Ε. Λάρισας και Ν.Ε. Λαμίας). Επίσης η Μυτιλήνη επιστρέφει στην Γ’ Εθνική μετά τον περσινό υποβιβασμό της.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass