ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αλλαγές σε κύπελλο και πρωταθλήματα

*ΔΙΠΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΕ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ-ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ, ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΤΗΣ Γ’ ΕΠΣΛ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Α’ ΚΑΙ Α1 ΕΠΣΛ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2012 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:38
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Σε μία σειρά αλλαγών που αφορούν σε κύπελλο και πρωταθλήματα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου προσανατολίζεται το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ. Οι αλλαγές που εξετάζονται και οι οποίες σε πρώτη φάση αναμένεται να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση της διοίκησης της Ένωσης θα απασχολήσουν την Γ.Σ. που θα διεξαχθεί στα τέλη του Ιουνίου.
Σε ό,τι αφορά στο κύπελλο μετά την εφαρμογή του μέτρου της έδρας του αγωνιστικά αδυνάτου του εντός έδρας αγώνα για την αδύναμη αγωνιστικά ομάδα του ζευγαριού στις πρώτες φάσεις της διοργάνωσης, εξετάζεται η περίπτωση των διπλών αγώνων στα προημιτελικά και ημιτελικά.
Μέχρι και φέτος οι αγώνες της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του κυπέλλου ΕΠΣΛ ήταν μονοί νοκ-άουτ και το γήπεδο καθοριζόταν από την κλήρωση του ζευγαριού, ενώ από τη νέα σεζόν -εάν η σχετική πρόταση περάσει – οι αγώνες αυτοί θα είναι διπλοί δηλαδή θα διεξάγεται ένας αγώνας στην έδρα κάθε αντιπάλου. Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου και με δεδομένη την ευχέρεια χρόνου- αφού δεν υπάρχει η πίεση διεξαγωγής του τελικού πλέον -η αλλαγή αυτή θα δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο θεσμό του κυπέλλου καθώς οι ομάδες που φτάνουν ένα βήμα πριν τον τελικό αγωνιστικά είναι δυνατές κι έτσι οι διπλοί αγώνες θα αυξήσουν το βαθμό δυσκολίας της πρόκρισης, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν έσοδα και για τις δύο ομάδες.
Αλλαγές εξετάζονται και στον αριθμό των λεγόμενων «μικρών» ποδοσφαιριστών. Φέτος σε Α1 και Α1 ΕΠΣΛ βάσει της προκήρυξης η κάθε ομάδα έπρεπε να έχει δύο μικρούς ποδοσφαιριστές στην 11άδα της και στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ έναν. Από τη νέα χρονιά η σχετική πρόταση θα έχει να κάνει με τρεις μικρούς στην Α’ και Α1 δηλαδή αύξηση κατά έναν, ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν έχει εξετασθεί ακόμη για το αν θα γίνει αύξηση του αριθμού και πως ακριβώς. Πάντως το συγκεκριμένο θέμα θα εξαρτηθεί άμεσα από τις αντιδράσεις των σωματείων κατά τη Γ.Σ. στο τέλος του Ιουνίου.
Σε ό,τι αφορά στα μπαράζ οι αλλαγές που εξετάζονται αφορούν στην Γ’ ΕΠΣΛ. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η σκέψη εκτός να δοθεί βαθμολογικό πλεονέκτημα (2 βαθμών) στις ομάδες που θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στον όμιλό τους. Φέτος γι’ αυτές τις ομάδες υπήρχε απλά πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αν τελικά περάσει η συγκεκριμένη πρόταση τότε αυτές οι ομάδες θα ξεκινούν τα μπαράζ με +2 βαθμούς ή με +1 βαθμό ανάλογα με το τι θα αποφασισθεί. Ο αριθμός των ομάδων που συνολικά θα ανέλθουν από την Γ’ στην Β’ ΕΠΣΛ τη νέα χρονιά θα είναι 8. Στις υπόλοιπες κατηγορίες δεν αναμένονται αλλαγές στους αγώνες μπαράζ ή στον αριθμό των ομάδων που προβιβάζονται ή υποβιβάζονται.
Η τελευταία αλλαγή που εξετάζεται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ΕΠΣΛ αφορά στα πρωταθλήματα υποδομής και έχει στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κενών που παρουσιάζονται στο πρόγραμμα από ομάδες που αδυνατούν κατά τη διάρκεια των διοργανώσεων να συνεχίσουν τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.
Έτσι στις σκέψεις των ανθρώπων της ΕΠΣΛ είναι να καταργηθεί η υποχρέωση των ομάδων της Α’ και της Α1 ΕΠΣΛ να έχουν αγωνιστική εκπροσώπηση στα πρωταθλήματα υποδομής. Φαινόμενα που παρατηρήθηκαν φέτος όπως για παράδειγμα ομάδες να δηλώνουν συμμετοχή μαζί με άλλες χωρίς να έχουν ούτε έναν δικό τους παίκτη θα σταματήσουν να υπάρχουν ενώ παράλληλα θα μειωθούν τα πρόστιμα που επιβάλλονται στα σωματεία τα οποία δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν.
Φέτος σε όλα τα πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΛ αγωνίστηκαν 184 συνολικά ομάδες και οι υπεύθυνοι της Ένωσης θεωρούν ότι βρισκόμαστε σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο που μπορεί να επιτρέψει την άρση της υποχρεωτικής συμμετοχής στα πρωταθλήματα υποδομής των ομάδων της Α’ και Α1 ΕΠΣΛ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣΛ
Η ΕΠΣΛ για τον αδόκητο θάνατο των Β. Δραγατσίκη και Χρ. Αναγνωστόπουλου ανακοίνωσε τα εξής:
«Σε χρονικό διάστημα μικρότερο της εβδομάδας, η ποδοσφαιρική οικογένεια του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας, «έχασε» πρόωρα δύο από τα εκλεκτά και δραστήρια στελέχη της, με μεγάλη και πολύτιμη συνεισφορά στον χώρο.
Οι Βάιος Δραγατσίκης από την Α.Ε. Κυψέλης και ο Χρήστος Αναγνωστόπουλος από τον «Απόλλωνα» Βρυσιών, ξεκίνησαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεγάλο ταξίδι για την αιωνιότητα, καθιστώντας τον χώρο που λάτρεψαν και ανιδιοτελώς επί χρόνια υπηρέτησαν, πιο φτωχό.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, αναγνωρίζοντας και τιμώντας τη μεγάλη προσφορά των εκλιπόντων προς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει δημόσια θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους τους και προς τις αθλητικές οικογένειες των περιοχών που δραστηριοποιούνταν, ευχόμενο να είναι ελαφρύ το χώμα της Λαρισινής γης που τους σκέπασε.
Στη μνήμη των εκλιπόντων, το δ.σ. της Ένωσης θα αποφασίσει τη διάθεση χρηματικών ποσών σε ευαγές ίδρυμα της περιοχής».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass