ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ Η ΕΡΑΣ. ΑΕΛ

Βυσσινί «triple crown»

ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2012 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:30
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Απόλυτη κυρίαρχος στα φετινά πρωταθλήματα υποδομής της ΕΠΣΛ αναδείχθηκε η Ερασ. ΑΕΛ, η οποία μετά το Εφηβικό κατέκτησε τον τίτλο σε Παιδικό και Προπαιδικό. Η «βυσσινί» αυτοκρατορία αντεπιτίθεται και οι μικροί άσοι της μητρικής ΑΕΛ δείχνουν ότι το μέλλον της επαγγελματικής ομάδας στηρίζεται σε γερά θεμέλια.
Στους χθεσινούς, λοιπόν, τελικούς, στο AEL FC Arena η Ερασ., ΑΕΛ επιβλήθηκε της Ακαδημίας Πλίτση με 4-3 πέν. (1-1 κ.α.) στο Προπαιδικό και με 5-1 του Άρη Λάρισας στο Παιδικό αντίστοιχα.
Στο περιθώριο των δύο χθεσινών τελικών η ΕΠΣΛ απένειμε κύπελλα και μετάλλια στις ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις των ομίλων τους ήτοι ΠΟΕ (1ος όμιλος), Νίκη Μιχαήλ (2ος όμιλος) και Ακαδημία Πλίτση (2) (5ος όμιλος) στο Παιδικό και ΑΕΔ Νίκαιας (1ος όμιλος), Προμηθέας (1) (3ος όμιλος), Προοδευτική Βερδικούσιας (4ος όμιλος) στο Προπαιδικό. Μάλιστα η ομάδα του Προμηθέα αφιέρωσε το κύπελλο στον ποδοσφαιριστή της Θ. Ζιάκα που τραυματίστηκε στον ημιτελικό.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
Μετά από ένα συναρπαστικό και αμφίρροπο παιχνίδι Ερασ. ΑΕΛ και Ακαδημία Πλίτση χρειάστηκε να λύσουν τις διαφορές τους στη ρουλέτα των πέναλτι. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα η Ακαδημία Πλίτση προηγήθηκε στο 31’ με την κεφαλιά του Θανάση για να ισοφαρίσει η Ερασ. ΑΕΛ στο 42’ με την κεφαλιά του Παπακώστα. Η ομάδα της Ακαδημίας Πλίτση είχε δοκάρι στο 35’, ενώ σημαντικές ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν.
Στη διαδικασία των πέναλτι ο τερματοφύλακας των «βυσσινί» Καλαμάτας έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη νίκη της ομάδας του αφού απέκρουσε το πρώτο και το τελευταίο πέναλτι των αντιπάλων. Η Ερασ. ΑΕΛ είχε αστοχήσει στο τρίτο πέναλτι.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Γρηγοριάδης που είχε βοηθούς τους κ. Μακρή και Καραγιάννη.
ΑΚΑΔΗΜΙΑ Γ. ΠΛΙΤΣΗ: Κορλός, Στραβάλας, Σέντζας, Ζαζάγκης, Γεράκης, Μπούρας, Καραβάς, Θανάσης, Κώτσιας, Κατσαβός, Κακάμης (Πράτος, Πλίτσης, Ευθυμίου, Λιάκος, Σελήνης, Δαλαμπύρας, Μωυσιάδης, Στάθης, Ρεκατάς).
ΕΡΑΣ. ΑΕΛ: Καλαμάτας, Λάιος, Μαστακούλης, Τσούπρος, Παπακώστας, Μακροβασίλης, Τσιούτσιας, Μπλατσάς, Σπύρου, Τσιαντούλης, Βαλαώρας (Γιαννακός, Καραγεώργος, Κωστούλης, Παπαρσένος, Τσιάτας, Κωστομοίρης, Γιαννακός, Ζιώγας, Ραμάι).
ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ
Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και το γκολ του Σιακέι μόλις στο 4ο λεπτό μετά από σέντρα του Τζουμάκη προϊδέασε για το τι θα επακολουθούσε αν και στο 19ο λεπτό ο Γκουζιώτης έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1) για τον Άρη Λάρισας.
Τελικά η συνέχεια ανήκε στους «βυσσινί» που στο 28’ πήραν ξανά το προβάδισμα με τον Σεκέι (2-1), στο 42’ ο ίδιος μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Τζουμάκη πέτυχε το 3-1, ενώ στο 65’ ο Γκιουρσάνης με κοντινό πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-1. Το τελικό 5-1 διαμόρφωσε στο 68’ ο Τζουμάκης μετά από σουτ του Μπαρούτα και ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα των «κιτρίνων».
Οι «βυσσινί» είχαν και δύο δοκάρια με τους Καλφούντζο (2’) και Μπαρούτα (8’).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης Λάρισας στάθηκε άτυχος στο 30’ όταν ο Γκατζούλης τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Γκαραβέλης που είχε βοηθούς τους κ. Κονταξή και Μουντζουρούφη.
ΑΡΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Κούστα, Αγγέλης, Καλαϊτζαντωνάκης, Βούρτουρας, Ακρίβος, Στατήρης, Λεσάι, Γκατζούλης, Νότας, Νότης, Γκουζιώτης (Μαγιάκος, Ζήκος, Νιανιάς).
ΕΡΑΣ. ΑΕΛ: Φιλοκώστας, Καλφούντζος, Καραούλης, Αλεξόπουλος, Μηνάς, Παπακωνσταντίνου, Κανταρίνος, Τζουμάκης, Μαγγίνης, Μπαρούτας, Σιακέι (Ζησόπουλος, Τσιάτας, Γκιουρσάνης, Γαρυφαλλόπουλος, Δραγατσίκης, Μπέτσιος, Ντάλλας).
ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Τις απονομές στις πρωταθλήτριες ομάδες καθώς επίσης στις ομάδες που τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους σε Προπαιδικό και Παιδικό αντίστοιχα και στους διαιτητές έκαναν οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ, Λευτέρης Γρηγοριάδης, Γιάννης Βλάγκας, Βασίλης Μητροδήμος, ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ Γιώργος Λουτρίδης, τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Νίκος Μπαρμπαγιάννης και Γιώργος Αλεξίου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του Περιφερειακού προπονητή Τάσου Μπεριτζά και του υπαλλήλου της ΕΠΣΛ Κώστα Χαλκιά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass