ΚΑΛΤΕΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Δίδαξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό

*ΠΑΝΕΤΟΙΜΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE 2

Δημοσίευση: 28 Απρ 2012 3:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:21
 Του Χρήστου Αρχοντούλη
Ποδοσφαιρικό πολιτισμό δίδαξαν χθες το μεσημέρι προπονητές- ποδοσφαιριστές του Οικονόμου και του Τυρνάβου 2005, ενόψει του αυριανού μεταξύ τους παιχνιδιού που θα διεξαχθεί στις 5 το απόγευμα στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» στην Τσαριτσάνη.
Κοινή συνέντευξη Τύπου λοιπόν δόθηκε στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Οι δύο προπονητές (Γιώργος Καλτέκης – Γιώτης Σταματόπουλος) καθώς και οι παίκτες (Χρήστος Οικονόμου – Κώστας Γεωργαντζιάς) μίλησαν για το επερχόμενο λαρισινό ντέρμπι του 2ου ομίλου της Football League 2, καλώντας τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο και ευχόμενοι να γίνει ένα καλό παιχνίδι.
Αυτό που περιμένουν οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων είναι η συγκεκριμένη αναμέτρηση να αποτελέσει γιορτή του ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε έγινε και στον αγώνα του πρώτου γύρου, όπου ο Οικονόμος επικράτησε με σκορ 1-0 και όλα κύλησαν ομαλά μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν φίλαθλοι και των δύο ομάδων.
Οι τεχνικοί των δύο ομάδων τοποθετήθηκαν για το συγκεκριμένο παιχνίδι, λέγοντας πως ο καθένας απ’ την πλευρά του, θέλει τη νίκη, ώστε να τερματίσει η ομάδα του όσο ψηλότερα γίνεται. Πρώτος τον λόγο πήρε ο φιλοξενούμενος προπονητής του Τυρνάβου Γιώτης Σταματόπουλος.
 
«Να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας»
 
Αναλυτικά η τοποθέτησή του: «Όσον αφορά για το τελευταίο ματς, είμαστε φυσικά απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα. Θέλαμε τη νίκη, δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε για την κατάκτηση της νίκης, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, ενώ δεν μας δόθηκε και ένα πεντακάθαρο πέναλτι.
Εγώ όμως προσπαθώ να δω θετικά και αυτό το γεγονός, γιατί όταν δεν μπορείς να κερδίσεις δεν πρέπει και να χάσεις.
Παράδειγμα πριν από ένα μήνα όταν παίζαμε με τον Τηλυκράτη , ενώ ήμασταν πολύ καλοί χάσαμε τελικά το παιχνίδι.
Βλέπουμε μπροστά, έχουμε ένα ντέρμπι και προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Τα ντέρμπι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, θα προσπαθήσουμε να είμαστε έτοιμοι, τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ σκληρά. Αναλύσαμε το παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής και τώρα κοιτάμε μπροστά. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας και να γυρίσουμε με τη νίκη από την Τσαριτσάνη. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ποιοτική ομάδα, ο Οικονόμος έχει ποιότητα και έμπειρους παίκτες. Όπως τον Τσιανάκα, τον Οικονόμου, τον Πούτα και τον Μπανούση μπροστά. Και ο Τύρναβος παίζει ένα ωραίο ποδόσφαιρο. Θα κατέβουμε σε αυτό το ματς για τη νίκη, όπως κάνουμε σε όλους τους αγώνες.
Αγωνιστικά ο Άκης Σουλίδης έχει επιστρέψει, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος. Ο Θανάσης Μάγγος εξέτισε την ποινή του. Όλοι είναι διαθέσιμοι. Θα είναι για μένα ευχάριστος πονοκέφαλος για την επιλογή που θα κάνω, όσον αφορά την ενδεκάδα και τη δεκαοκτάδα.
Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που μας βοήθησε στο ματς το προηγούμενο και θέλω να ταξιδέψει και στο ματς στην Τσαριτσάνη. Είναι δύο ομάδες που είναι στην ίδια κατηγορία. Αξίζουν και στις δύο συγχαρητήρια. Ο κόσμος εύχομαι να περάσει καλά και να γίνει ένα καλό παιχνίδι».
 
«Θα ανταποδώσουμε τη φιλοξενία»
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο τεχνικός του Οικονόμου Γιώργος Καλτέκης. Αναλυτικά τόνισε: «Εγώ θα ξεκινήσω αντίθετα και θα μιλήσω από την πλευρά της ανταγωνιστικότητας. Θα τεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες πολύ καλές που έδειξαν σημάδια φιλοξενίας. Εμείς θα ανταποδώσουμε την άριστη φιλοξενία του αγώνα του πρώτου γύρου. Σημαντικό για μας ο κόσμος να χαίρεται όταν έρχεται στο γήπεδο. Απόδειξη τα συγχαρητήρια που παίρνουμε από τους αντίπαλους. Και οι δύο ομάδες έχουν ίδιο στόχο, να πλασαριστούν όσο ψηλότερα γίνεται. Σε τέτοια ματς θα μετρήσει περισσότερο η ψυχή. Το ματς θα κριθεί στη δύναμη. Αγωνιστικά είμαστε έτοιμοι. Ερχόμαστε από ένα κακό αποτέλεσμα. Ίσως στο δεύτερο μέρος να μας στοίχισαν τα επεισόδια που έγιναν στη φυσούνα. Το μήνυμα το δικό μου είναι, να χαρούν οι παίκτες μου, αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Η Γ’ Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία, καταφέραμε να έχουμε μια καταξιωμένη πορεία. Από την Κυριακή θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα σερί νικών. Πιστεύω όπως είναι το πρόγραμμα, έχουμε αρκετές πιθανότητες, με στόχο να πλασαριστούμε στα πλέι οφ ανόδου.
Φέτος ειδικά μετά την πτώση της ΑΕΛ στη Β΄Εθνική, υποφέρουμε από πλευράς καλών συμπεριφορών και αγωνιστικότητας των ομάδων. Πιστεύω ότι η Τσαριτσάνη και ο Τύρναβος αναπληρώνουν ένα κενό που υπάρχει και καλώ τον κόσμο ανεξαρτήτως αν είναι από τον Τύρναβο ή την Τσαριτσάνη να έρθουνε να δούνε αυτό το παιχνίδι.
Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι, χωρίς αγριότητες και ακρότητες που πιστεύω ότι δεν θα υπάρξουν και να χαρεί ο κόσμος».
 
«Να συνεχίσουμε την καλή πορεία»
 
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο αμυντικός του Οικονόμου Χρήστος Οικονόμου, που επισήμανε τα εξής: «Όπως ανέφεραν και οι προπονητές, θα συμφωνήσω με τα λεγομενά τους, είναι ένα ντέρμπι του νομού Λάρισας. Άξια οι ομάδες βρίσκονται στην Γ’ Εθνική και εκπροσωπούν επάξια τον νομό μέχρι τώρα, με την πορεία τους. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα τοπικό ντέρμπι όπου και οι δυο ομάδες έχουν ως στόχο τη νίκη. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε την καλή πορεία που έχουμε μέχρι τώρα, τις θετικές εμφανίσεις και να γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι, να το χαρεί και ο κόσμος , γιατί οι ομάδες του Τυρνάβου και τη Τσαριτσάνης μόνο θετικές εντυπώσεις αφήνουν».
 
«Μπορούμε τη νίκη»
 
Τέλος μίλησε ο αμυντικός του Τυρνάβου 2005 Κώστας Γεωργαντζιάς, που τόνισε: «Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, παίζουμε με μια ομάδα που βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία. Εμείς σε κάθε παιχνίδι πάμε για τους τρεις βαθμούς, η ομάδα μου έχει δείξει ότι και σε δύσκολες έδρες ανταποκρίνεται, δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Θα ήθελα ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να χαρεί το παιχνίδι πάνω από όλα, να μην γίνουνε επεισόδια και όλα τα σχετικά που γίνονται και τα καταδικάζουμε εμείς οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
Θέλω να καλέσω τον κόσμο της ομάδας να έρθει να συμπαρασταθεί, γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια από τον κόουτς, δουλεύουμε όλη την εβδομάδα για να φανούν τα αποτελέσματα στο γήπεδο και πιστεύω ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι 100% σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορούμε να φύγουμε νικητές από το γήπεδο της Τσαριτσάνης, χωρίς να θέλω να μειώσω τον Οικονόμο, που είναι μια αρκετά καλή ομάδα.
Όμως η ομάδα μου έχει δείξει δείγματα ότι καθαρά είναι θέμα δικής της απόδοσης, το κάθε αποτέλεσμα που φέρει στο γήπεδο.
Αν είμαστε συγκεντρωμένοι, τα πάντα πιστεύω ότι εξαρτώνται από εμάς και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Και πάλι εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνας».
 
«Δεν βολεύει η ισοπαλία και δεν παίζει ρόλο η έδρα»
 
Μετά και τις τοποθετήσεις των ποδοσφαιριστών, ακολούθησαν ερωτήσεις στους δυο προπονητές για το ενδεχόμενο της ισοπαλίας και εάν παίζει ρόλο σε τέτοια ματς η έδρα.
Ο κ. Καλτέκης τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι σε αυτή την χρονική συγκυρία οι δυο ομάδες θέλουν τους τρεις βαθμούς και πως η ισοπαλία δεν βολεύει κανέναν, ενώ ο κ. Σταματόπουλος ανέφερε ότι είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι και είναι αυτονόητο ότι η ομάδα του θέλει το τρίποντο.
Όσον αφορά για τον ρόλο που παίζει η έδρα ο κ. Σταματόπουλος επισήμανε το γήπεδο της Τσαριτσάνης είναι μικρότερων διαστάσεων και δεν γνωρίζει κατά πόσο θα επηρεασθούν οι παίκτες, αλλά σίγουρα σε τέτοια ματς αυτά που μετράνε περισσότερο είναι το πάθος και η αποφασιστικότητα για να κερδηθεί το παιχνίδι.
Σύμφωνα με τον κ. Καλτέκη η φυσική έδρα του Οικονόμου ωφελεί τις αντίπαλες ομάδες να παίξουν αμυντικά, όμως στη συγκεκριμένη αναμέτρηση αυτό που θα μετρήσει είναι η ψυχή και η θέληση για νίκη, ενώ τόνισε ότι στο γήπεδο της Τσαριτσάνης οι συνθήκες είναι πολύ καλές από όλες τις πλευρές και όχι σαν αυτές που συνάντησαν την περασμένη Κυριακή, στον αγώνα με τον Οδυσσέα Αναγέννησης.
ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΛΙΟ ΚΑΙ ΜΠΡΕΖΑ
Οι δύο προπονητές έπλεξαν το εγκώμιο των κ. Τόλιου, Μπέη και Μπρέζα αντίστοιχα που ηγούνται των ομάδων, τονίζοντας ότι οι εν λόγω επιχειρηματίες είναι συνεπέστατοι στις υποχρεώσεις τους και αξίζει για αυτούς τους ανθρώπους να γίνονται θυσίες, σε μια περίοδο που τα οικονομικά πολλών επαγγελματικών ομάδων είναι σε άθλια κατάσταση και το μέλλον τους διαγράφεται δυσοίωνο.
*Στην συνέντευξη Τύπου ήταν παρόντες και οι υπεύθυνοι επικοινωνίας των δύο ομάδων, η Ολίνα Σιδεροπούλου της ΠΑΕ Τύρναβος 2005 με τον Γιώργο Μπαμπάλη της ΠΑΕ Οικονόμος Τσαριτσάνης.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass