Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Μετά από 23 χρόνια στην Α’ Ερασιτεχνική

*ΟΡΘΙΑ ΣΤΟ «Γ. ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ» Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ (0-3)

Δημοσίευση: 23 Απρ 2012 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:19
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Τι και αν δεν αγωνίστηκε χθες. Η ουσία είναι ότι η Αναγέννηση Καλοχωρίου με τους τρεις βαθμούς που πήρε άνευ αγώνα από τον Πανιώνιο και σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα που σημειώθηκαν στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ σφράγισε την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία στην οποία επιστρέφει μετά από 23 χρόνια. Έτσι το μόνο που απομένει στα δύο τελευταία παιχνίδια για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Γιάννη Μπαλοδήμου είναι να εξασφαλίσει και τον τίτλο του πρωταθλητή.
Πολύ σημαντικό «διπλό» πέτυχε η Δήμητρα Αγιάς μέσα στο «Γ. Μητσιμπόνας» με 3-0 επί του Ολύμπου και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ στη Χάλκη ο Ηρακλής έκαμψε την αντίσταση του Βουκεφάλα κερδίζοντας 3-0 και διατηρήθηκε ζωντανός στη μάχη της κορυφής.
Σε ήττα με 3-0 μέσα στο Κουλούρι υποχρεώθηκε η Δάφνη Γλαύκης και έκανε δύσκολη τη συνέχεια σε ότι αφορά στο κυνήγι της ανόδου, ενώ η Αναγέννηση Φαρσάλων συνέτριψε τη Δόξα Ομορφοχωρίου με 5-0 και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Τέλος στη μάχη της σωτηρίας η κατάσταση παραμένει ακόμα ρευστή αφού ο Κίσσαβος Συκουρίου υπέστη ήττα σοκ μέσα στους Αμπελόκηπους (1-0), ενώ ισόπαλα με σκορ 1-1 έληξαν τα παιχνίδια του Κεραυνού Παραποτάμου με τους Ατρόμητους/Θύελλα και του Ελευθεριακού με τον Ροδιακό.
ΟΛΥΜΠΟΣ     0
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ     3
Πολύ σημαντική νίκη για τη Δήμητρα Αγιάς η οποία διατηρήθηκε στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα σ’ ένα παιχνίδι που δυστυχώς σημαδεύτηκε από ολιγόλεπτη διακοπή λόγω επεισοδίων στις κερκίδες του «Γ. Μητσιμπόνας».
Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν πιο αποφασιστικά και ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Αλ. Μπατζιανούλη. Στο 18’ αποβλήθηκε ο Μπούνα των γηπεδούχων επειδή χτύπησε αντίπαλό του εκτός φάσης και 4 λεπτά αργότερα σημειώθηκαν επεισόδια στις κερκίδες του γηπέδου. Δύο ποδοσφαιριστές οι Αλ. Μπατζιανούλης και Μ. Βιλανάκης όπως κατέγραψε και στο Φ.Α. ο διαιτητής κ. Βλιώρας εξήλθαν του αγωνιστικού χώρου και κατευθύνθηκαν στις κερκίδες με αποτέλεσμα να αντικρίσουν την κόκκινη κάρτα. Το παιχνίδι διεκόπη για περίπου 10 λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να αποκατασταθεί η τάξη.
Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους ο Φλώρος διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων ενώ στο 55’ ο Κοιλούκος διαμόρφωσε το 0-3 για τη Δήμητρα.
Η ομάδα της Δήμητρας Αγιάς αφιέρωσε τη νίκη της στον πατέρα των Αλέξη και Άγγελου Μπατζιανούλη.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Χαβίλας, Γκιάστας (68’ Μπόλικα), Μούμος Κ. (70’ Βάσσος), Καπετάνιος, Βησσαράκος, Ζάρρας, Καπετάνι (65’ Μούμος Γ.), Μπούνα, Ρουμελιώτης, Βιλανάκης Ι., Σαμπάνης Μ.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑΣ: Τζικόπουλος, Αρβανίτης, Κατσούλης, Μπλέτσας, Δαλώσης (85’ Κολέσι), Παύλου, Πλατής, Φλώρος (65’ Μπατζιανούλης Αγγ.), Πλιάγκας, Κοιλούκος, Μπατζιανούλης Αλ.
ΧΑΛΚΗ          3
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ         0
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν δυνατά στο παιχνίδι όμως στη νίκη έφτασαν οι γηπεδούχοι. Ο Βουκεφάλας δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει ένα πολύ καλό πρώτο 20λεπτο που είχε μέσα στη Χάλκη και έμεινε στις ευκαιρίες που του κόστισαν αφού μετά την απώλεια των τριών βαθμών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στη συνέχεια.
Αντίθετα ο Ηρακλής Χάλκης ισορρόπησε το παιχνίδι μετά το ημίωρο πέρασε στο προσκήνιο και έφτασε δίκαια στη νίκη διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες του στη μάχη της κορυφής.
Μαυρομιχάλης, Ακριβόπουλος και Χαρούλης που είχε και δοκάρι ήταν οι παίκτες που έχασαν τις ευκαιρίες των φιλοξενουμένων στο πρώτο 20λεπτο. Στο 36’ μία «φωτοβολίδα» του Κοντοθανάση από τα 35 μέτρα άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή και ακολούθησε το γκολ του Βογιατζή με πέναλτι (σε χέρι αμυνομένου εντός περιοχής) στο 67’, ενώ στο 71’ ο Παπαδημητρίου με γυριστό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ: Καλογιάννης, Τσιλιάκος Αγγ., Παπαδημητρίου Χρ., Αλμυρούλης, Κοντοθανάσης, Καφφές, Τσιλιάκος Ι. (78’ Μπαζούλης), Παπαδημητρίου Μπ., Βογιατζής Σ., Παζώλης (63’ Βογιατζής Χρ.), Τσαμαντάς (67’ Κουσιώρας).
ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ: Σοφιαζίδης, Παπαϊωάννου (65’ Ντίστας), Σφυριδάκης, Σιγκούνας, Τουρμούσογλου, Ευσταθιάδης, Νεράντζης (80’ Σέλλας), Σκαραφίκας, Ακριβόπουλος, Χαρούλης (88’ Ζαφείρης), Μαυρομιχάλης.
ΚΟΥΛΟΥΡΙ     3
ΓΛΑΥΚΗ         0
Παίζοντας πιο αποφασιστικά και παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλό του ο Άρης Κουλουρίου αν και βαθμολογικά αδιάφορος υποχρέωσε τη Δάφνη Γλαύκης σε ήττα. Ένα αποτέλεσμα που κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη συνέχεια για την ομάδα του Τάκη Τζιότζιου σχετικά με το κυνήγι της ανόδου.
Το σκορ άνοιξε στο 25’ ο Κουρούκας, ενώ με την έναρξη του β’ ημιχρόνου ο Απ. Καρλιγκιώτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 65’ ο Κουρούκας μετά από ωραία ενέργεια του Ν. Παλάσκα.
ΑΡΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΟΥ: Κίτσας, Δέλλας, Καρλιγκιώτης Μ., Παρασχάκης (75’ Θ. Παλάσκας), Θανασάρας, Λαζάρου (71’ Θάνος), Μοσχοβίτης, Καρλιγκιώτης Απ. (55’ Παλάσκας Ν.), Κουρούκας, Κωνσταντάς, Κουρμπάτι.
ΔΑΦΝΗ ΓΛΑΥΚΗΣ: Γκέκας, Μπατζογιάννης, Καραγιάννης, Μπαρτζιάλης, Υφαντής, Τσώλης Ν. (46’ Τσαγκάλης), Βασιλάκης, Βράκας, Σπανούλης (60’ Γκουντουβάς), Γκουζιώτης, Καλλιμάνης.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Φ.     5
ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ         0
Παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο η Αναγέννηση Φ. ιδιαίτερα στο β΄ ημίχρονο επικράτησε με το ευρύ 5-0 της Δόξας Ομορφοχωρίου που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με ενδεκάδα ανάγκης.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 13΄ όταν ο Κουτσικόπουλος τροφοδότησε τον Ζαγγανά που με γυριστό σουτ έκανε το 1-0 ενώ στο 15΄ ο Κατμέρος απέκρουσε σουτ του Τσιάμη από το ύψος της μικρής περιοχής ενώ στο 17΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ και απόκρουση του Κατμέρου ο Μπίτης σούταρε στο κάθετο δοκάρι της Αναγέννησης Φ. Στο 42΄ ο Απ. Θεοχάρης από κοντά και μόνος του απέναντι από τον Ζεϊμπέκη σούταρε μόλις άουτ.
Στο 60΄ ο Μαργαριτόπουλος «έβγαλε» τετ - α - τετ τον Ζαγγανά που δεν δυσκολεύτηκε να σημειώσει το 2-0, ενώ στο 73΄ μετά από σέντρα του Χριστοδούλου, ο Ζαγγανάς που έγινε κάτοχος της μπάλας μεταβίβασε στον Απ. Θεοχάρη που με υπέροχο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζεϊμπέκη (3-0). Στο 86΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Απ. Θεοχάρη ο Χριστοδούλου με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 4-0 ενώ στο 90΄+2΄ ο Απ. Θεοχάρης εκτέλεσε γρήγορα το φάουλ στον Χριστοδούλου που απέφυγε και τον Ζεϊμπέκη γράφοντας το 5-0 μέσα σε αποθέωση. Οι περισσότεροι παίκτες της Αναγέννησης Φ. είχαν πολύ καλή απόδοση. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσιτσιρίκα και των βοηθών του Γρηγοριάδη και Αθανασούλα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Φ.: Κατμέρος, Τσιάμπας, Περιτογιάννης (82΄ Παλαμίδας), Μπόγκας, Βότσης, Κουτσικόπουλος, Πατσιούρας, Απ. Θεοχάρης, Χριστοδούλου, Ζαγγενάς (75΄ Αζάς), Μακρής (58΄ Μαργαριτόπουλος).
ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ: Ζεϊμπέκης, Μωραΐτης, Φαρμάκας, Τσιάμης, Καλαφάτης, Τζαλαμπύρας, Χριστοδούλου, Δελητζάνης, Παπαδόπουλος (77΄ Γιώτης), Καπετάνος, Μπίτης.
ΑΧ. ΜΠΑΚΑΛΕΞΗΣ
ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΣ      1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ        1
Συναρπαστικό φινάλε επιφύλαξε το χθεσινό παιχνίδι στον Παραπόταμο όπου οι Ατρόμητοι/Θύελλα έφτασαν πολύ κοντά στον στόχο τους αλλά το ακυρωθέν γκολ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δεν τους επέτρεψε να πανηγυρίσουν μία πολύ σημαντική νίκη. Έφυγαν ωστόσο με τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένουν μέσα στο παιχνίδι της σωτηρίας.
Το σκορ άνοιξε ο «συνήθης ύποπτος» Αβραμούλης στο 78’ για την ομάδα του Κεραυνού.
Η ισοφάριση ήρθε στο 88’ από τον Βουτυρίτσα, ενώ στο 90’ ο Ζησάκης είχε δοκάρι. Ευκαιρίες στα τελευταία δραματικά λεπτά έχασαν επίσης οι Χατζής και Παπαοικονόμου για να φτάσουμε στο 90’+3’ όταν ο Βουτυρίτσας πέτυχε και δεύτερο γκολ για τους φιλοξενούμενους το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
Για ένα πέναλτι στο 65΄ στον Πάσχο διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι.
Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο τεχνικός των Ατρομήτων συνεχάρη τους ποδοσφαιριστές του για τη συγκινητική όπως τη χαρακτήρισε προσπάθεια που έκαναν σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Για άλλη μια φορά θα πω ότι πρέπει να υπάρχει και λίγο σεβασμός. Οι αδικίες αυτές μας πεισμώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς».
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ: Ζήκος, Γκουγκουλιάς, Σαρρής (80’ Τσιρογιάννης), Σακελλαρίου, Στογιάννης (82’ Μπούφης), Χατζόπουλος (75’ Πέτρου), Πάσχος, Βασίλιεφ, Ζιούστι, Μπρατάν, Αβραμούλης.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ: Κωνσταντίνου, Κατσιάνος, Αλεξόπουλος (71’ Νταφόπουλος), Ζησάκης, Ανδρέου, Παπαοικονόμου, Χολέβας (80’ Νταλαγιώργος), Αμαλαριώτης, Γωγάς, Κοκκάλας (73’ Βουτυρίτσας) Χατζής.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 1
ΣΥΚΟΥΡΙΟ 0
Τους τρεις βαθμούς της νίκης κατόρθωσαν να πάρουν οι Αμπελόκηποι (αν και χωρίς αντίκρισμα), στη χθεσινή αναμέτρηση κόντρα στο Συκούριο, που διεξήχθη στα Ταμπάκικα.
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά, με λίγες καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες, ενώ αρκετός εκνευρισμός υπήρχε κυρίως από την πλευρά των φιλοξενουμένων, για τους οποίους η νίκη αποτελούσε μονόδρομο για την παραμονή στην κατηγορία.
Η ομάδα των Αμπελοκήπων, αν και αδιάφορη βαθμολογικά αφού έχει υποβιβαστεί, μπήκε δυνατότερα στο παιχνίδι και απείλησε από πολύ νωρίς.
Μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα, ο Βασίλης Τριτάρης μπήκε στην περιοχή, σούταρε, όμως ο Γκατζάνας απέκρουσε και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.
Στο 30’ υπήρξε ακόμα μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ, με την κεφαλιά του Κατσή να αποκρούεται πάνω στη γραμμή από την άμυνα του Συκουρίου.
Το 1-0 έγινε λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 42’, με τον Τσίλη, που μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ άνοιξε το σκορ για την ομάδα των Αμπελοκήπων.
Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα δεν υπήρξαν αρκετές αξιόλογες φάσεις, ενώ το εις βάρος τους σκορ, έκανε τους φιλοξενούμενους αρκετά νευρικούς, γεγονός που δεν βοήθησε στις προσπάθειές τους.
Η ομάδα του Συκουρίου, απείλησε μία φορά την εστία του Κουσιά, στο 48’ όταν ένα σουτ του Χατζή, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Στο 72’ οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Τσίλη που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, βγήκε τετ α τετ με τον Γκατζάνα, όμως το σουτ που έπιασε δεν ήταν αρκετά δυνατό, με αποτέλεσμα να το μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Κισσάβου.
Τέλος, να σημειωθεί πως υπήρξε ένταση μικρής διάρκειας στο τέλος του αγώνα, έξω από τα αποδυτήρια των γηπεδούχων, όμως οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ: Κουσιάς, Ντουρουντάκης, Τσιόγκας, Τσιάμης, Κατσής, Πότσι (82’ Θεοχαρίδης), Μπίμπας, Τριτάρης Α., Βαγιούλης, Τριτάρης Β., Τσίλης
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ: Γκατζάνας, Παλαμίδας (62’ Γκανάτσιος), Αγγέλης, Κακαγιάννης Ν., Κακαγιάννης Χρ., Νεμπεγλέρας, Χατζής, Κωτσιάς, Χατζηλαδάς, Καραποστόλης (85’ Γκέκας), Καραλής (46’ Τόλης)
Γ. ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ     1
ΡΟΔΙΑΚΟΣ    1
Φινάλε θρίλερ για τον Ελευθεριακό είχε το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στον Ροδιακό αφού οι γηπεδούχοι έχασαν στις καθυστερήσεις δύο υπερπολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά τους να προλάβουν το τρένο της παραμονής.
Σ’ ένα ήρεμο σε γενικές γραμμές παιχνίδι ο Ελευθεριακός προηγήθηκε στο 25’ με τον Χριστοδούλου. Από κει και πέρα και μέχρι το τέλος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να διασφαλίσουν τη νίκη και όλα έδειχναν ότι θα έφταναν στο πολυπόθητο τρίποντο. Όμως στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από λάθος της άμυνας οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν την μπάλα, βγήκε στη συνέχεια η προωθημένη μπαλιά και ο Μπαλκουράς διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ: Συράκης, Φρουξυλιάς, Φώλιας, Καραγιαννόπουλος, Μπουκώρος, Γ. Τζούρας (80’ Καραγκούνης), Μητρακόπουλος, Β. Δεληγιάννης, Γουργιώτης, Νάκας 60’ (Πικούλης Δ.), Χριστοδούλου.
ΡΟΔΙΑΚΟΣ: Γουγουλής, Κουκουβάγιας (70’ Παππάς), Τσαμπάζ, Μαντζαφλάρας, Γεροστέργιος, Μπαλκουράς, Σπάχος, Τρισόπουλος (80’ Νταλακούρας), Σαρρής, Γκιόζι, Πατρίκ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass