Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΖΑΧΟΥ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ 2012 ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Το «αστέρι» που ήρθε από το Γκρίνουιτς

* ΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2012 22:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:52
 Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Αν για ένα πράγμα είναι γνωστό το Γκρίνουιτς της Αγγλίας, αυτό είναι το Αστεροσκοπείο του (ορισμός της ακρίβειας με τον πρώτο μεσημβρινό της Γης να ξεκινάει από εκεί). Εδώ και κάμποσο διάστημα, όμως, λίγο πιο δίπλα βρίσκεται και το North Greenwich Arena, εκεί που θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα της Γυμναστικής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού. Κάπου εκεί, λοιπόν, φώτισε για πρώτη φορά ένα καινούριο... αστέρι, η Βασιλεία Ζάχου. Ως μέλος της Εθνικής Ανσμπλ στο άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής, πήρε μέρος στο προολυμπιακό τουρνουά και βοήθησε στα μέγιστα στο να έρθει η πρόκριση στους Αγώνες του καλοκαιριού.
Με τα χέρια ακόμα πληγιασμένα από τους σκληρούς αγώνες και τις ατελείωτες ώρες προπονήσεων, η 17χρονη αθλήτρια έφτασε στη Λάρισα προχθές το βράδυ και χθες βρήκε λίγο χρόνο να μιλήσει στην «Ε».
Αρχικά μας εξήγησε πως ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας, ενώ όταν την ρωτήσαμε πώς το γιόρτασε, μας είπε πολύ απλά, με μια... πίτσα που τους κέρασε η Ομοσπονδία σε μια κεντρική πιτσαρία στο Λονδίνο.
Με τον πρώτο άνθρωπο που μίλησε ήταν η μαμά της, αλλά δεν την πήρε η ίδια μόλις τελείωσε ο αγώνας, καθώς απλά δεν είχε κάρτα στο κινητό της, κάτι που παραδέχεται πλέον με τόσο αθωότητα και χαμόγελο.
Περί άγχους τόνισε: «Τη Δευτέρα αγωνιστήκαμε με τις μπάλες, ενώ την Τρίτη με τα στεφάνια. Αυτές ήταν και οι δύο πιο καθοριστικές ημέρες, με τις οποίες πήραμε και την πρόκριση. Εκεί δεν πίστευα πως μπορούσαμε να πάρουμε την πρόκριση. Μόλις είδα τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία λύγισαν τα πόδια μου από συγκίνηση. Την Τετάρτη που αγωνιστήκαμε ξανά απλά... πετούσα από χαρά».
Για το πόσο δύσκολο ήταν σαν επίτευγμα ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολο, κουραστήκαμε πολύ με σκληρές προπονήσεις. Για τον αγώνα, όμως, ήμασταν πραγματικά μια δεμένη ομάδα και αυτό μέτρησε», όμως μας μίλησε και για τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών: «Δεν είχαμε ποτέ σταθερό γυμναστήριο. Όλα τα χρόνια τα παιδιά περιφερόμασταν από γυμναστήριο σε γυμναστήριο, χωρίς κάποια συγκεκριμένη βάση και φυσικά χωρίς θέρμανση».
Κι όμως οι δυσκολίες την ατσάλωσαν, όπως αποδείχθηκε και φυσικά δεν ξέχασε τις γυμνάστριές της: «Τη Ναταλία Μπελιάεβα στα πρώτα μου βήματα, την Μπελογκλάζοβα Γκαλίνα, αυτήν που με ανέδειξε, όπως επίσης και την Τζένη Παπαδοπούλου στην Εθνική, αλλά και τη Γωγώ Αργύρη. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δεύτερο πατέρα μου, τον Κώστα Παπαγεωργίου, που ήταν πάντα δίπλα μου».
* Τώρα τι όνειρα κάνεις. Τι έχει σχηματιστεί στο μυαλό σου για την Ολυμπιάδα που έρχεται;
«Πιστεύω πως δεν θα είναι ακριβώς αγώνας. Θα είναι μια γιορτή. Θα είναι όλη η ελληνική αποστολή και σκέφτομαι την είσοδό μας στο στάδιο και με κάνει να ανατριχιάζω. Θα είναι υπέροχα».
Η Βασιλεία (που ξεκινάει προετοιμασία με μπαλέτο αυτήν την εβδομάδα) έχει ακόμα δύο αδέλφια. Τον Ηλία, που παίζει ποδόσφαιρο και πηγαίνει στην Γ’ Γυμνασίου και την Ανδρομάχη, που πηγαίνει στην Στ’ Δημοτικού και κάνει ρυθμική γυμναστική (την προπονεί και η ίδια όταν την ακούει). Δίπλα της πάντα στέκονται οι γονείς της, ο Φώτης και η Μαρία.
«Όταν τη συνάντησα στο σταθμό, της είπα πως δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω το πόσο περήφανο μας έχει κάνει με όλη την πορεία της, γιατί δικαιώνει όλη την κούραση των γονιών με τρία παιδιά», μας είπε ο πατέρας της συγκινημένος.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Εν τω μεταξύ, χθες το πρωί η Βασιλεία Ζάχου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, ο οποίος συνεχάρη για τη μεγάλη αυτή επιτυχία τόσο την ίδια, όσο και τον πατέρα της για τη στήριξη.
Από πλευράς Γυμναστικής Ένωσης Λάρισας, ο πρόεδρος της, κ. Βαϊόπουλος Γιώργος, είπε: «Η Βασιλεία είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει βγάλει η Λάρισα στον τομέα της ρυθμικής γυμναστικής. Γιατί αυτή η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς μπορεί να είναι η κορυφαία στιγμή, αλλά μην ξεχνάμε πως και στις νεανίδες στο ατομικό είχε βγει 5η στο πανευρωπαϊκό. Γενικά μας έχει εντυπωσιάσει όλους. Αν υπήρχε και η ανάλογη στήριξη από τις αρχές θα είχε πετύχει τόσο αυτή όσο και άλλες αθλήτριες πολλά περισσότερα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass