ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΑΚΕ

Περιφερειακό allstargame...

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2012 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:49
Του Σωτ. Κέλλα
Μια μοναδική ευκαιρία να επανέλθει το μπάσκετ στο προσκήνιο της Θεσσαλίας (νοσταλγούν όλοι την περίοδο 2008-2009 που η Θεσσαλία είχε τρεις ομάδες μπάσκετ στην Α1 Εθνική κατηγορία την Ολύμπια, την Α.Ε.Λ. Γ.Σ. και τα Τρίκαλα 2000) δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ (την Ένωση Σωματείων Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών) διοργανώνουν το «σημαδιακό» 20ό allstargame του μπάσκετ.
Μια διοργάνωση που αποτελεί την πρώτη περιφερειακή αθλητική που θα γίνει σε όλα τα χρονικά σε τέσσερις Θεσσαλικές πόλεις και θα συμμετέχει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.
Πρόκειται για μια γιορτή στην οποία θα μετέχουν όλοι οι Θεσσαλοί με σημαντικά κέρδη και πιο κερδισμένο θα είναι το άθλημα του μπάσκετ, που στην περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε ύφεση (καλύτερες παρουσίες αυτές του Αίολου Τρικάλων κα της Νίκης Βόλου, που είναι στη Β’ Εθνική κατηγορία).
Για τη μεγάλη γιορτή δόθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου στην οποία μίλησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, οι θεματικού αντιπεριφερειάρχες Ευθύμης Ρεντζιάς και Ζήσης Γρηγορίου, ο αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ Γιάννης Καλαμπόκης, ο γενικός γραμματέας του ΠΣΑΚ Κώστας Αλεξανδρίδης (παλιά δόξα του Ιωνικού Νικαίας) και ο διευθυντής του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Κονδύλης (τη συνέντευξη συντόνιζε ο συνάδελφος Γιώργος Συρίγος).
Το λόγο πήρε πρώτα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, που τόνισε ότι η κρίση είναι ευκαιρία για τους Έλληνες παίκτες. Είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να έρχονται ξένοι παίκτες σε όλα τα αθλήματα και να παίζουν επειδή είναι μεταγραφές και τα ελληνόπουλα να μην αγωνίζονται. Τώρα που άλλαξαν τα οικονομικά μεγέθη δίνουν όλοι ευκαιρία στα Ελληνόπουλα να αγωνιστούν. Και σύντομα θα δούμε νέα ταλέντα να αναδεικνύονται».
Επίσης, ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον ΕΣΑΚΕ, που αποδέχθηκε την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την «ανατρεπτική», όπως τη χαρακτήρισε, και συνάμα πρωτόγνωρη διοργάνωση ενός AllStarGame με παράλληλες εκδηλώσεις και στις τέσσερις θεσσαλικές πρωτεύουσες, τονίζοντας: «Η φετινή διοργάνωση θα είναι η πληρέστερη και με τη μεγαλύτερη δυναμική απ’ όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Βασιζόμαστε ως Περιφέρεια στην έως σήμερα εμπειρία μας από αντίστοιχου βεληνεκούς μεγάλες διοργανώσεις και σε συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ και τον ΠΣΑΚ αισιοδοξούμε ότι θα πετύχουμε σ’ αυτό το καινοτόμο εγχείρημα. Είμαστε βέβαιοι ότι ο κόσμος θα αγκαλιάσει και αυτή τη διοργάνωση καθώς μέσα σε τρεις μέρες θα συναντηθούν στη Θεσσαλία το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ».
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΜΙΖΕΡΙΑ
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης, που μεταξύ των άλλων ζήτησε να σταματήσει η μιζέρια που κάνει κακό στο άθλημα και δεν μπορεί τέσσερις σύλλογοι που έχουν οικονομικά προβλήματα να διαμορφώνουν την εικόνα του αθλήματος. Πιστεύει ότι γίνονταν λάθη στο παρελθόν όταν οι σύλλογοι σπαταλούσαν πολλά χρήματα για ξένους(και ίδιος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος όταν έδωσε 1.300.000 ευρώ για να φέρει τον Κλιφ Λέβιγκστον) και τώρα που τα λεφτά δεν περισσεύουν (με αυτά που ξοδεύτηκαν θα μπορούσαν να γίνουν δέκα γήπεδα και αρκετές ακαδημίες είπε χαρακτηριστικά) θα αναδειχθούν Έλληνες παίκτες.
Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται ανάμεσα σε φανατικούς φίλους του μπάσκετ, αναφερόμενος στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, αλλά και πρώην παίκτες που τίμησαν την Ελλάδα όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς. «Το στοίχημα που θέσαμε για το φετινό AllStarGame πιστεύουμε ότι θα το κερδίσουμε. Η ιδέα της περιφέρειας ήταν γοητευτική και δεν μπορούσαμε να μην την αποδεχθούμε, παρά το γεγονός ότι κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Εδώ στο κέντρο της Ελλάδας επιδιώκουμε τη συνάντηση όλων των γενεών του ελληνικού μπάσκετ, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να θαυμάσει παλαιές και νέες δόξες του αθλήματος».
Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Ευθύμης Ρεντζιάς, τόνισε: «Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας δίνουμε μεγάλο βάρος στην ανάπτυξη του αθλητισμού και εκδηλώσεις όπως το AllStarGame προβάλλει την περιοχή μας σε όλη την Ελλάδα. Δείχνουμε και με αθλητικές πράξεις την περιφερειακή συνείδηση. Είναι σημαντικό το ότι θα έρθει κόσμος από όλη την Ελλάδα στις πόλεις μας. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του μπάσκετ που θα αποτελέσει τονωτική ένεση και για τις τοπικές αγορές. Εξάλλου, ένα μεγάλο κομμάτι των χρημάτων που εισρέουν στη Θεσσαλία προέρχονται από τον τουρισμό και ειδικότερα από τον αθλητικό τουρισμό. Η Θεσσαλία ξέρει να φιλοξενεί τέτοιες εκδηλώσεις».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass