ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε Όλυμπο και Πήλιο

Δημοσίευση: 08 Νοε 2012 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:29
Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, πραγματοποίησε ανάβαση στον Όλυμπο, στις κορυφές ‘’Φλάμπουρο’’ 2460 μ. και ‘’Κίτρος’ 2416 μ.
Στην ανάβαση συμμετείχαν 30 ορειβάτες από τον Ε.Ο.Σ. Λάρισας και μια ορειβατικά ομάδα 10 ατόμων από τον Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου: «Η ανάβαση ξεκίνησε με πολύ καλό καιρό στις ώρα 9 το πρωί, από το σημαδεμένο μονοπάτι πάνω από το χωριό Κοκκινοπλό Ελασσόνας προς τη Χαράδρα Σταλαματιάς.
Η διαδρομή μέσα στο ρέμα διάρκεσε περίπου 2 ώρες, ενώ η συνέχεια προς την κορυφή Φλάμπουρο ήταν απότομα ανηφορική και χρειάστηκε άλλη 1,5 περίπου ώρα ανάβασης. Η θέα πάνω στην κορυφή ήταν καταπληκτική βλέποντας όλες τις άλλες κορυφές του Ολύμπου.
Το ίδιο θεαματική για μια ώρα ακόμη, ήταν και η πορεία στις ράχες προς την κορυφή Κίτρος. Από εκεί αφού όλοι αναπαύτηκαν και απόλαυσαν τη θέα από ψηλά, ξεκίνησαν την συνεχόμενα κατηφορική κατάβαση προς το Κοκκινοπλό.
Μετά από πορεία 2,5 περίπου ωρών κατάβασης είχαν φτάσει όλοι στο χωριό Κοκκινοπλό από όπου και είχαν ξεκινήσει τη μακρινή ανάβαση που διάρκεσε συνολικά περίπου 7,5 ώρες. Όμως άξιζε ο κόπος και η κούραση».
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ
Την Κυριακή 28η Οκτωβρίου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας, πραγματοποίησε ορειβατική εκδρομή στο Πήλιο, με τη συμμετοχή 30 ατόμων, ανάμεσά τους και δυο φίλοι από τον «ΠΑΝ» Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου, που ήταν και οδηγοί στα μονοπάτια.
Η πορεία ξεκίνησε στις 9:00΄ π.μ. από Σταγιάτες, με πρώτο προορισμό τη Μακρινίτσα. Η ανάβαση ήταν ευχάριστη αφού συνδυαζόταν με την ιστορική και πολιτιστική ξενάγηση του οδηγού από τον Φυσιολατρικό Όμιλο «ΠΑΝ», Γιάννη Προκοπίου.
Η συνέχιση της πορείας στο «Ρέμα Μάνας Πορταριάς» γινόταν ολοένα και ομορφότερη διασχίζοντας το μικρό ρέμα ανάμεσα στα δένδρα και τα ξύλινα γεφυράκια.
Περνώντας πάνω από την Πορταριά με κατεύθυνση προς τα Χάνια η διαδρομή συνδύαζε την ομορφιά του τοπίου που άρχιζε να παίρνει τα χρώματα του φθινοπώρου με την πανέμορφη θέα του Παγασητικού κόλπου.
Λίγο πριν το τέλος της πορείας, το μονοπάτι περνούσε από τα ερειπωμένα κτίσματα του παλιού Σανατόριου «Καραμάνη». Εκεί έγινε μια εκτενέστατη ενημέρωση από τον οδηγό Γιάννη Προκοπίου, για την ιστορία και την προσφορά του Σανατορίου.
Τέλος ο τερματισμός και η φιλοξενία στο καταφύγιο του Φυσιολατρικού Ομίλου Βόλου «ΠΑΝ», ήταν η ευχάριστη έκπληξη της πορείας, καθώς όλοι οι ορειβάτες θαύμασαν την αρχιτεκτονική και τους χώρους του καταφυγίου, αλλά και τη φιλοξενία από τα μέλη του «ΠΑΝΑ», που πρόσφεραν λουκούμια και ζεστό τσάι σε όλους.
ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΖΙΑΚΑ
Την επόμενη Κυριακή 11 Νοεμβρίου ο σύλλογος διοργανώνει ορειβατική εκδρομή στον Κόζιακα. Θα πραγματοποιηθούν δύο αναβάσεις. Η μία από Κόρη – Τρύπιο Λιθάρι – Κορυφή Αστραπή – Χ.Κ. Περτουλίου. Η δεύτερη από Χ.Κ. Περτουλίου Καταφύγιο – κορυφή Αστραπή και επιστροφή στο Χ.Κ. Περτουλίου. Η αναχώρηση θα γίνει με λεωφορείο από το Ωδείο Λάρισας ώρα 07:00΄. Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου, Σκαρλάτου Σούτσου 11 στη Λάρισα (Δευτ., Τεταρ., Παρασκ. 20:00΄- 22:00΄και στα τηλ.: 2410-535.097, 2410-533.836) και Κιν.:6980-801.004. 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass