ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ 4η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΣΕΖΟΝ

Ένας Μύτικας… κορυφή στις Ακαδημίες

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2012 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:27
Στροφή στα… τοπικά προϊόντα έχει κάνει ο ελληνικός αθλητισμός το τελευταίο διάστημα. Σίγουρα δεν έγινε λόγω αλλαγής φιλοσοφίας αλλά από ανάγκη. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που το κάνουν επειδή το πιστεύουν. Ένας από αυτούς είναι ο μπασκετικός Μύτικας Λάρισας που αποδεικνύεται… κορυφή στη δουλειά με τους νεαρούς αθλητές. 
Ο Α.Σ. Μύτικας Λάρισας ιδρύθηκε το 1991. Μετά από 18 χρόνια συνεχής παρουσίας στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ αποφασίστηκε το 2009 η δημιουργία της ακαδημίας του συλλόγου. «Βλέποντας τον δρόμο στον οποίο οδηγήθηκε το ελληνικό και κυρίως το λαρισαϊκό μπάσκετ, αποφασίσαμε πως η ακαδημία μας θα πρέπει να στηριχτεί από την αρχή σε παιδιά δημοτικού έτσι ώστε να τα μεγαλώσουμε μπασκετικά, να τους δώσουμε σε μικρή ηλικία την παιδεία και τα ιδανικά που πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται με τον αθλητισμό και κυρίως με το μπάσκετ που είναι η δική μας αγάπη» τόνισαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης και συνέχισαν ως εξής: «Θέλουμε να δώσουμε στους γονείς να καταλάβουν πως ο σύλλογος είναι και δικός τους σύλλογος, πως πρέπει τα παιδιά τους εκτός από μπάσκετ να μάθουν να κοινωνικοποιούνται σωστά, να μάθουν να είναι εξωστρεφή, να ομαδοποιούνται με ιδανικό τρόπο, να αθλούνται και να συμπεριφέρονται εμψυχωτικά και με ευγένεια στους συναθλητές τους μεγαλύτερους και μικρότερους».
Όσον αφορά στις επιλογές των προπονητών τόνισαν: «Οι επιλογές προπονητών για τις μικρές ηλικίες είναι πράγματι πολύ δύσκολο πράγμα. Είναι βέβαια και ο λόγος που εμάς, τους ανθρώπους του Μύτικα, μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά. Γι’ αυτόν το λόγο προσλάβαμε από την αρχή ως προπονητή το Γιώργο Φωτίου, έναν καταξιωμένο προπονητή με μεγάλη εμπειρία και καριέρα στην Αθήνα, στις ακαδημίες του Περιστερίου και σε άλλες. Την περσινή σεζόν ξεκινήσαμε συνεργασία και με δεύτερο προπονητή τον Μάκη Σαλεπτσή, έναν εξαιρετικό και ικανότατο άνθρωπο και προπονητή, πολύ γνωστό στην μπασκετική Λάρισα από το πέρασμά του σε διάφορες ομάδες του νομού. Έτσι μπορούμε να υποστηρίζουμε πως η δουλειά που γίνεται είναι πέρα για πέρα επαγγελματική. Επίσης από την άνοιξη εγκαινιάσαμε και το γυναικείο κομμάτι του συλλόγου υπό τις οδηγίες της γνωστής για τον σύλλογο προπονήτριας, μιας και έχει και την ευθύνη της ανδρικής μας ομάδας, της Δάφνης Νταουντάκη, μιας νεαρής και πολύ φιλόδοξης προπονήτριας, λάτρη της πολλής δουλειάς».
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Προπονητές της ακαδημίας είναι ο Μάκης Σαλεπτσής, ο Γιώργος Φωτίου και η Δάφνη Νταουντάκη. Αρχικά ο Μάκης Σαλεπτσής τόνισε πως: «Στόχοι μας είναι να φέρουμε τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ με το τμήμα νηπίων που έχουμε δημιουργήσει και λειτουργεί με εξαιρετική επιτυχία για δεύτερη χρονιά. Να διδάξουμε τις βασικές κινητικές δεξιότητες και να βελτιώσουμε την κοινωνική, συναισθηματική και φυσική κατάσταση των μικρών αθλητών. Οι δραστηριότητες και τα προγράμματα προπόνησης που παρέχουμε στους αθλητές, είναι δομημένα και επεξεργασμένα σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους εκμάθησης του μπάσκετ. Η χρονική διάρκεια των προπονήσεων φέτος για τις ακαδημίες έχει αυξηθεί από 1 ώρα σε 1 ώρα και 30΄ γιατί κρίναμε ότι αυτό ήταν απαραίτητο, ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα και τη μέγιστη δυνατή βελτίωση των αθλητών».
Από την πλευρά του ο Γιώργος Φωτίου ανέφερε: «Η παγκόσμια αλλά και η δική μας πρακτική απέδειξαν ότι τα μεγάλα αποτελέσματα είναι απόρροια της πολυετούς συστηματικής και σχεδιασμένης προετοιμασίας, ξεκινώντας από τον αρχάριο και φτάνοντας μέχρι τον ολοκληρωμένο και ικανό αθλητή – ομάδα. Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι σε όλα τα στάδια της πολυετούς προετοιμασίας είναι απαραίτητο να δουλεύουμε όλοι οι αθλητικοί παιδαγωγοί του συστήματος σωστά, με ακρίβεια, με επαγγελματικές γνώσεις, ικανότητες και συνήθειες. Στην ομάδα του Μύτικα ακολουθώντας πιστά το περιεχόμενο της προπονητικής διαδικασίας ενός σχεδιασμού που στις τρεις βασικές μορφές του α) μακροπρόθεσμου β) τρέχοντος γ) επιχειρησιακού προσδοκούμε στη μέγιστη βελτίωση της τεχνικής, φυσικής κατάστασης, τακτικής και ειδικής ψυχολογικής προετοιμασίας, απαντώντας πάντα στο πως- γιατί - πόσο -πότε- ποιόν».
Εν τέλει η γυναίκα της παρέας η Δάφνη Νταουντάκη υπογράμμισε: «Οι ακαδημίες μπάσκετ για κορίτσια είναι ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης και άθλησης. Τα ομαδικά αθλήματα πλην ίσως του βόλεϊ δεν έχουν μεγάλη δημοφιλία στην Ελλάδα και κυρίως στη Λάρισα. Εμείς στο Μύτικα ξεκινήσαμε την άνοιξη μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε   μια ακαδημία μπάσκετ για κορίτσια στην οποία θα παντρέψουμε τη φιλοσοφία του Μύτικα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που έχει το γυναικείο μπάσκετ. Να δώσουμε μέσα από πολλή δουλειά στην κοινωνία της Λάρισας τα αποτελέσματα εκείνα ούτως ώστε το γυναικείο μπάσκετ στη Λάρισα να αποκτήσει την αίγλη που του αρμόζει».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass