Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕ ΤΟ 6ο SUPER CUP ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ

Στην Αγιά ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

ΟΙ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΥ ΜΕ 4-2 πέν. (2-2 κ.α.)

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2012 3:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:22
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
 
Το πρώτο Super Cup στην ιστορία της κατέκτησε η ομάδα του Δωτιέα Αγιάς. Οι περσινοί πρωταθλητές της Α’ ΕΣΠΛ επικράτησαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ του κυπελλούχου Αμπελωνιακού με 4-2 στα πέναλτι (2-2 κ.α.) και αναδείχθηκαν νικητές του 6ου τελικού του θεσμού.
Ο αγώνας θα μπορούσε να ήταν μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου ωστόσο οι συνεχόμενες αναβολές και η μεγάλη καθυστέρηση στη διεξαγωγή του έφεραν τις δύο ομάδες σε μία αντιπαλότητα (που φάνηκε και μέσα στον αγωνιστικό χώρο) χωρίς φυσικά να ευθύνονται αυτές, ενώ ο ορισμός του τελικού την ημέρα διεξαγωγής του θεσσαλικού ντέρμπι της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό Βόλου δεν επέτρεψε σε μεγάλο αριθμό φιλάθλων να δώσει το «παρών» στο στάδιο Αλκαζάρ.
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος, αυτό κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα αφού οι δύο αντίπαλοι πρόσφεραν γκολ και συγκινήσεις. Αν σ’ αυτό είχε συμβάλει και η διαιτησία τότε θα μπορούσαμε να μιλάμε για έναν από τους κορυφαίους τελικούς του Super Cup.
 Οι δύο αντίπαλοι από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κυνήγησαν τη νίκη και προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους παίζοντας ποδόσφαιρο ουσίας.
Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 6ο λεπτό για λογαριασμό του Δωτιέα με τον Κουβελά να μπαίνει από πλάγια δεξιά εντός περιοχής και να επιχειρεί σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Τελικά η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν ο Αμπελωνιακός με τον αρχηγό του Αλεξανδρή ο οποίος κέρδισε την κόντρα από τον Τσακάλι βγήκε τετ α τετ με τον Καραναστάση τον οποίο απέφυγε με υποδειγματικό τρόπο και με άνεση έκανε το 1-0.
Στο 15’ ο Τσατσαλίδης βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση όταν διεκδίκησε μια προωθημένη μπαλιά κέρδισε την κόντρα με τον τερματοφύλακα αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
Στο 20’ μια ακόμη κεφαλιά του Τσατσαλίδη καταγράφεται στο ενεργητικό του Δωτιέα για να φτάσουμε στο 27ο λεπτό όπου σημειώθηκε μία φάση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από πλευράς Αμπελωνιακού όταν ο διαιτητής κ. Βλιώρας δεν άσκησε σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο στον Κωστούλα του Δωτιέα σε μια φάση που «μύριζε» κόκκινη κάρτα.
Στο 34’ και στο 37’ ο Τσούτσας είχε δύο πολύ καλές στιγμές για τον Αμπελωνιακό για να φτάσουμε στο 38’ όπου ο Αλεξανδρής θα μπορούσε να κάνει το 2-0 όμως αυτή τη φορά ο Καραναστάσης με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο.
Τελικά το γκολ ήρθε αλλά από την πλευρά του Δωτιέα Αγιάς όταν ο Τζιόλας βγήκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, οι Κωστούλας και Κουβελάς μπήκαν στη φάση, η μπάλα αποκρούστηκε προς στιγμήν και ο Τσατσαλίδης που διάβασε τη φάση με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 με το οποίο έληξε το πρώτο μέρος.
Ο ίδιος ρυθμός του παιχνιδιού διατηρήθηκε και στην επανάληψη με τον Τζιόλα να έχει την πρώτη καλή φάση στο 54’, ενώ 5 λεπτά αργότερα ο Μπουρουζίκας κέρδισε πέναλτι από τον Τσακάλι το οποίο αμφισβήτησαν έντονα οι Αγιώτες. Τελικά το πέναλτι εκτέλεσε ο Αλεξανδρής δίνοντας ξανά το προβάδισμα στον Αμπελωνιακό (2-1).
Ο Δωτιέας προσπάθησε να βρει τον δρόμο της ισοφάρισης στη συνέχεια για να φτάσουμε στο 71ο λεπτό όταν ο Τσατσαλίδης κόπηκε εντός περιοχής από τον Μαυρίδη όμως ο διαιτητής κ. Βλιώρας θεώρησε ότι υπήρξε αντικανονική ενέργεια του αμυνομένου και έδειξε το σημείο του πέναλτι κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των ανθρώπων του Αμπελωνιακού. Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Τζιόλας ισοφαρίζοντας σε 2-2.
Στο 87’ ο Αμπελωναικός είχε μια διπλή ευκαιρία με τους Πασχαλίδη- Λάιο, ενώ στο 88’ ο Δωτιέας απείλησε με τον Κωστούλα.
Τελικά το 2-2 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του αγώνα κι έτσι οι δύο αντίπαλοι οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι (η παράταση δεν διεξήχθη μετά από κοινή επιθυμία των δύο αντιπάλων).
Η ρουλέτα των πέναλτι ανέδειξε νικητή τον Δωτιέα Αγιάς που ήταν εύστοχος και στα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσε (Τζιόλας, Τσατσαλίδης, Κοτερέλας, Σιμούλης) σε αντίθεση με τον Αμπελωνιακό που ήταν εύστοχος μόνο στα δύο (Μπίκος, Μπουρουζίκας- αστόχησαν οι Κομισόπουλος, Δημολιός).
***
Σε ό,τι αφορά στη διαιτησία ο κ. Βλιώρας ήταν κατώτερος απ’ ότι μας έχει συνηθίσει μέχρι τώρα. Ήταν μία κακή μέρα που μπορεί να συμβεί στον κάθε διαιτητή. Ελέγχεται για τις επίμαχες φάσεις του 27ου του 71ου και του 59ου λεπτού.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Καραναστάσης, Τσένος, Κοταρέλας, Πολύζος, Τσακάλι, Ντακούλας, Ριζούλης, Κουβελάς (46’ λ.τ. Σιμούλης), Κωστούλας, Τζιόλας, Τσατσαλίδης)
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Παπαγιάννης (90’ Παπαδόπουλος), Μαυρίδης, Τζιαρτζιάνης, Μπουρουζίκας, Κομισόπουλος, Μπίκος, Λάιος, Τσιάλτας (53’ Πασχαλίδης), Τσούτσας (78’ Βούκιας), Αλεξανδρής, Δημολιός.
 
Δηλώσεις προπονητών
Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:
Κ. Μάγγος (Δωτιέας Αγιάς): «Είμαστε ευχαριστημένοι, ξεκινήσαμε από την αρχή στο κύπελλο καλά και συνεχίσαμε σήμερα (σ.σ. χθες) στο Super Cup. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και εύχομαι στον Αμπελωνιακό να υλοποιήσει τους στόχους που έχει βάλει. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σ’ ένα παιχνίδι με πολλά γκολ και πιστεύω να χάρηκε και ο κόσμος που ήρθε στο γήπεδο».
Β. Νάρης (Αμπελωνιακός): «Για μένα όπως και να το κάνουμε ο αγώνας αυτός είναι μία γιορτή του ποδοσφαίρου. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ούτε δικαιοσύνη ούτε δημοκρατία. Αν πηγαίναμε με τις χαμένες φάσεις και τις ευκαιρίες θα μπορούσαμε να ήμασταν νικητές. Η ιστορία έγραψε όμως ότι χάσαμε τον τελικό. Παρ’ όλα αυτά εγώ είμαι αισιόδοξος για την ομάδα μου. Και η Τσαριτσάνη πριν από δυο χρόνια έχασε τον τελικό αλλά πήρε το πρωτάθλημα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι όλα νέα παιδιά, οι ομάδες δεν αγοράζονται αλλά δημιουργούνται μέρα με τη μέρα, εμείς προσπαθούμε και πιστεύω ότι δείξαμε ένα καλό πρόσωπο και μια ομάδα που θα διεκδικεί τη νίκη όλα τα παιχνίδια. Σήμερα ξεκινήσαμε να δώσουμε εξετάσεις οι οποίες θα τελειώσουν στις 31 Μαρτίου».
 
 
Παραλειπόμενα και άλλα
*Πριν την έναρξη του τελικού η ΕΠΣΛ απένειμε στην ομάδα του Δωτιέα Αγιάς το κύπελλο και τα μετάλλια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της περσινής περιόδου στη μεγάλη τοπική κατηγορία.
*Το «παρών» χθες στο στάδιο Αλκαζάρ έδωσαν οι διοικητικοί Σταύρος Πουλαράκης, Τέλης Γκούμας, Λευτέρης Γρηγοριάδης, Βασίλης Μητροδήμος, Γιάννης Βλάγκας, Βασίλης Νταβαρούκας, Βάιος Κυριτσάκας, Κώστας Λυγούρας, ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ Γιώργος Λουτρίδης και το μέλος του Δ.Σ. Σπύρος Τσιλίκης, ο Ενωσιακός τεχνικός Άρης Πατσής, το μέλος της ΕΔ/ΕΠΣΛ Στέλιος Νίτσας, οι νομικοί της Πειθαρχικής Επιτροπής κ. Σπυράτος, Κουτσογιάννης, τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Μπαρμπαγιάννης, Αλεξίου κ.ά.
*Κατά την ανάπαυλα του ημιχρόνου έγινε η απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στη Μικτή Προπαίδων της ΕΠΣΛ η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας την περσινή σεζόν.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass