Ο ΜΑΧΗΤΗΣ EΓΡΑΨΕ ΧΘΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ

Ένας... εξηντάρης στη Γ’ Εθνική!

* ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΤΟΥ ΣΤΟ 86’ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΥΡΙΝΗ 1-0 ΚΑΙ «ΣΦΡΑΓΙΣΕ» ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2013 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:38
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Τα 60 χρόνια από την ιδρυσή του γιόρτασε φέτος ο Μαχητής και από χθες η Τερψιθέα γιορτάζει για ένα ακόμη σημαντικό γεγονός, καθώς η ομάδα έγραψε μια «χρυσή» σελίδα στην ιστορία της, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα μπαράζ (τελευταία αγωνιστική) με τον Α.Ο.Μυρίνης στο στάδιο Αλκαζάρ όπου οι «κυανόλευκοι» επικράτησαν με 1-0, εκτυλίχθηκαν όμορφες στιγμές, με τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία να γίνονται ένα κουβάρι, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο.
Αρκετοί ακόμη δεν μπορούσαν να το πιστέψουν και πολλοί ίσως θεωρούσαν ότι ήταν πολύ δύσκολο να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.
Όμως οι παίκτες των Νίκου Σταυροθεόδωρου-Αχιλλέα Στεργιάκη έκαναν κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο, είχαν θέληση, πειθαρχία, αποφασιστικότητα και κατέκτησαν πανάξια την άνοδο αυτή, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, στους έξι αγώνες που έδωσαν για τα πλέι οφ.
Έτσι ο Μαχητής θα είναι η πέμπτη ομάδα που θα εκπροσωπήσει το λαρισινό ποδόσφαιρο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, μετά τους Δωτιέα Αγιάς, Α.Σ.Πυργετού, Α.Ο.Αμπελωνιακό και Οικονόμο Τσαριτσάνης
Όσον αφορά τώρα στον χθεσινό αγώνα με τη Μυρίνη, ο Μαχητής από τα πρώτα δευτερόλεπτα έδειξε τις διαθέσεις, καθώς πριν συμπληρωθεί το 1’ της αναμέτρησης
ο Μάτος δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιαντούλα από ιδανική θέση μετά από πάσα του Σαββίδη ενώ ο ίδιος παίκτης στο 6’ έστειλε την μπάλα άουτ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Κακαζούκη και αμέσως μετά στο 7’ δεν μπόρεσε να σκοράρει, καθώς ο τερματοφύλακας έπεσε στα πόδια του κα απεσόβησε τον κίνδυνο.
Στο 15’ ο Τσιαντούλης, στο 24’ ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Μολά και στο 32’ μια προσπάθεια του Σαββίδη δεν βρήκαν στόχο, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για τη φάση του 14’ όταν ο Σαββίδης ανατράπηκε καθαρά εντός περιοχής από τον Γκατζή αλλά ο κ. Μπλούνας κατελόγισε φάουλ αντί για πέναλτι.
Η Μυρίνη είχε μια καλή στιγμή στο 10’ αλλά ο Μπρέλλας απομάκρυνε σε κόρνερ το σουτ του Δανιήλ μέσα από την περιοχή, όταν δέχθηκε την ασίστ του Μανούκα.
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα, με τον Μαχητή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά και... περισσότερο άγχος, διότι όσο περνούσε η ώρα και δεν ερχόταν το γκολ, το 0-0 ήταν πολύ ρευστό, ανεξάρτητα αν οι Καρδιτσιώτες φαινόταν κουρασμένοι και πολύ αδύναμοι στον επιθετικό τομέα.
Οι φιλοξενούμενοι στο 58’ είχαν μια πολύ καλή στιγμή, όταν σε φάουλ του Μάκη Κουτρούλια η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κώστα Μπρέλλα.
Στο 71’ σε σουτ του Λιλολάρι ο Τσιαντούλας απέκρουσε την μπάλα, στο 72’ σε σουτ του Σαββίδη η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 73’ δυνατό σουτ του Αθανασίου, δεν είχε ευτυχή κατάληξη,
ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΜΥΡΙΝΗ ΚΑΙ 1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΤΟ
Στο αμέσως επόμενο λεπτό στο 74’ ο Κόκκαλης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Μάτο και στο 86’ σημειώθηκε το 1-0.
Από μπροστινή μπαλιά του Κακαζούκη, ο Γιώργος Μάτος με άψογο πλασέ έκανε το 1-0 δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην κερκίδα. Στο 90’ ο Σαββίδης βγήκε τετ-α-τετ και έχασε σημαντική εύκαιρα για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι ο Μαχητής κέρδισε δίκαια τη Μυρίνη που προσπάθησε μεν φιλότιμα, αλλά υποτάχθηκε στην ανωτερότητα των παικτών της Τερψιθέας, οι οποίοι στους αγώνες των πλέι οφ είχαν σταθερότητα και έδειξαν στοιχεία ενός πειθαρχημένου συνόλου
Έκλεισε έτσι μια χρονιά, που ήταν χρονιά επιτυχιών και πλέον οι κάτοικοι και οι φίλοι της Τερψιθέας καμαρώνουν για ην άνοδο της ομάδας στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ομάδα της Τερψιθέας δεν υπάρχουν υστερήσαντες και όλοι οι παίκτες έδωσαν ό,τι καλύτερο μπορούσαν από τον εαυτό τους. Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιους λίγο παραπάνω, αυτοί ήταν οι Δημήτρης Αποστόλου, Νίκος Σαββίδης, Αλέξης Κακαζούκης, Παναγιώτης Τσιαντούλης, Θοδωρής Μολάς και ο σκόρερ Γιώργος Μάτος, που θα μπορούσε να πετύχει δυο ή και τρία γκολ ακόμη.
Από τους φιλοξενούμενους προσπάθησαν φιλότιμα οι Κουτρούλιας, Γκατζής και φυσικά ο τερματοφύλακας Τσιαντούλας που είχε στο ενεργητικό του κάποιες σωτήριες επεμβάσεις.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Μπλούνας (Φθιώτιδας) ελέγχεται μόνο για μια φάση του 14’ όταν δεν κατελόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Σαββίδη από τον Γκατζή, αλλά αντίθετα έδειξε φάουλ εκτός περιοχής. Βοηθοί ήταν οι κ. Δουδούμης και Δόσκορης του συνδέσμου Φθιώτιδας.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Λιλολάρι 57’, Μάτος 87’, Γκατζής (14’ ) ενώ αποβλήθηκε στο 74’ ο Κόκκαλης με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ είχε δεχθεί την πρώτη κίτρινη στο 22’ της αναμέτρησης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ν. Σταυροθεόδωρος-Α. Στεργιάκης): Μπρέλλας, Λιλολάρι, Κακαζούκης, Αθανασίου, Χασιώτης, Παυλόπουλος, Τσιτουρτζής, Μολάς, Σαββίδης, Τσιαντούλης (79’ Βλησαρούλης), Μάτος (89’ Τζορμακλιώτης), Αποστόλου (87’ Μόρφος).
Α.Ο.ΜΥΡΙΝΗΣ (Γ. Αρβανιτάκος): Τσιαντούλας, Ζαχαρής (34’ Κοράκης Κ.), Σέμος, Κόκκαλης, Σιούρτος (79’ Μιχαλόπουλος), Κουτρούλιας, Τσάγγαρης, Κυριάκης (67’ Ζάρρας), Μανούκας, Δανιήλ, Γκατζής Π.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τερψιθέα-Μυρίνη       1-0
Πύρασος-Ακαδ. Πλαταμώνα            3-0
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6η αγωνιστική):
1. Τερψιθέα    8-2      14
------------------------------------
2. Μυρίνη        7-4      8
3. Πύρασος Ν.           6-5      7
4. Ακαδ. Πλαταμώνα 1-11    2
ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ
Οι πρωταθλητές γιόρτασαν με σαμπάνιες την άνοδο στα αποδυτήρια του σταδίου Αλκαζάρ, όπου δέχθηκαν τα συγχαρητήρια από τον βουλευτή Χρήστο Κέλλα, τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τον δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη και τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΕΛ Βάιο Κυριτσάκα, που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί την ψυχή του Μαχητή.
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΤΣΙΤΟΥΡΤΖΗ
Τη νίκη οι παίκτες του Μαχητή, η τεχνική ηγεσία και η διοίκηση της ομάδας την αφιερώνουν στον ποδοσφαιριστή Νίκο Τσιτουρτζή, ο οποίος χθες έκανε επέμβαση στον χιαστό από τον γιατρό κ. Χαϊδεμενάκη και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass