ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

ΑΕΛ στους Εφηβους, ΠΟΕ στους Προπαίδες

*ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΡΙΟ, ΤΡΙΤΗ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2013 3:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:18
Των Άρη Γκουτρουμάνη
Κώστα Γκιάστα
Η ΑΕΛ στους Εφηβους και ο ΠΟ Ελασσόνας στους Προπαίδες ήταν οι μεγάλοι νικητές των πρωταθλημάτων υποδομής της ΕΠΣΛ που κορυφώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο στο AEL FC Arena. Οι αναμετρήσεις που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον και φιλανθρωπικό χαρακτήρα και τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες θεατές θα κορυφωθούν αύριο, Τρίτη με τους τελικούς στην κατηγορία των Παίδων.
Στους Έφηβους η ΑΕΛ 1964 (2) το Σάββατο κέρδισε την Ακαδημία Πλίτση/Ομόνοια με σκορ 3-2 και αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια ενώ στον μικρό τελικό ο Τύρναβος νίκησε τον ΠΟΕ με 3-0.
Χθες πήραν τη σκυτάλη οι Προπαίδες. Στον μεγάλο τελικό ο ΠΟ Ελασσόνας λύγισε την αντίσταση της ΑΕΛ με το σφύριγμα της λήξης και με σκορ 2-1 κατέκτησε το τρόπαιο. Στον μικρό τελικό η Ακαδημία Πλίτση / Ομόνοια επιβλήθηκε των Ατρόμητων / Θύελλα με 1-0.
ΟΙ ΠΡΟΠΑΙΔΕΣ
Στον μεγάλο τελικό των Προπαίδων ο αγώνας έκρυβε πολλές συγκινήσεις για τους θεατές που βρέθηκαν στο AEL FC Arena καθώς κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ελασσόνα και οι πανηγυρισμοί ήταν έξαλλοι στο τέλος του ματς.
Στο πρώτο μέρος οι νικητές ήταν κυριάρχοι στον αγωνιστικό χώρο και μεταφράστηκε αυτό με ένα γκολ του Μηνά που προήλθε από ωραίο σουτ. Στην επανάληψη ήταν η σειρά της ΑΕΛ να πάρει τα... ηνία και να φέρει το ματς στα ίσα με ένα τέρμα του Τόσκα μετά από κόρνερ του Αραμπατζή. Όμως η Ελασσόνα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα και ενώ όλοι πίστεψαν πως το ματς θα πάει στα πέναλτι ο Μηνάς φώναξε και πάλι «παρών» και με δικό του τέρμα έγινε το 2-1.
* Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Γκαραβέλης με βοηθούς τις κ. Ντούρμα και Πιτσαρή. Οι άνθρωποι της ΑΕΛ διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση από την οποία προήλθε και το νικητήριο τέρμα του ΠΟΕ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΟΕ (Τσέλιος): Φτίκας, Πάτσης, Παπαγιάννης, Καραΐσκος, Κυρίτσης Α., Αλεξούλης, Κυρίτσης Ι., Λαζαρίδης, Μηνάς, Μωυσίδης, Λαζαρίδης, Ντούμος, Κοντοτάσιος, Αετόπουλος, Τρουμπούκης, Μπόντης, Βελώνης, Κατσόγιαννος, Γαλάτος, Παπαποστόλου, Ιωακειμίδης.
ΑΕΛ (Κυριλίδης): Κανταρίνος, Χατζόπουλος, Χριστιανός, Καλαπανίδης, Τόσκα, Λιόντος, Καλύβας, Θεοχάρης, Πατσιαούρας, Βαλατσός, Φάκας, Πουρνάρας, Αραμπατζής, Μπλαντέμης, Ρουκιώτης, Μπούσιας, Παπατριανταφύλλου, Σταμάτης.
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Στον αγώνα που άνοιξε χθες την αυλαία χρονικά στο AEL FC Arena η Ακαδημία Πλίτση νίκησε την ομάδα των Ατρόμητων / Θύελλα με σκορ 1-0. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Γκούτρας στο 15ο λεπτό της αναμέτρησης.
Ωστόσο οι άνθρωποι των Ατρόμητων / Θύελλα διαμαρτυρήθηκαν πως ο αριθμός των αλλαγών ήταν μεγαλύτερος των προβλεπόμενων και στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίχθηκε επί της ουσίας ποδόσφαιρο.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Καραγιάννης με βοηθούς τον κ. Μακρή και κ. Μουτζουρούφη.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΙΤΣΗ/ ΟΜΟΝΟΙΑ(Μαστοροδήμος): Ντιντής, Πατσιάνης, Κόκοβας, Κατσαβός, Καραχάλιος, Κασάι, Κωστομητσόπουλος, Πατέτσιος, Γκούτρας, Κακάμης, Χαζηζάι (Γρηγόρης, Μαλαμούδης, Γκρέτσης, Λιάκος, Μπούτλας, Μπράτσος, Ανυφαντής, Αζέπης, Σταμάτης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ/ΘΥΕΛΛΑ (Ζιάκας): Τσατσάρας, Μωυσιάδης, Μαργκάς, Γκατζιάς, Καραδούκας, Τόπης, Ζιάκας Ι., Γερακίνης, Πινακάς, Σουλιώτης, Γούτας (Ζιάκας Δ. , Τσουμάνης, Δελημήτρος, Καραούλας, Γερογιάννης, Ντάγκαλος)
* Στο τέλος βραβεύτηκαν οι πρωταθλητές των 4ου Ομίλου, Φαλανιακός και 6ου Ομίλου, Αβέρωφ.
 
ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ
Ο πρώτος χρονικά τίτλος της σεζόν στα τμήματα υποδομής είχε χρώμα «βυσσινί». Το απόγευμα του Σαββάτου μετά από τον πιο συναρπαστικό ίσως τελικό των τελευταίων ετών η ΑΕΛ 1964 (2) επικράτησε της Ακαδημίας Πλίτση/Ομόνοιας με 3-2 και αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια για τη φετινή χρονιά.
Ο αγώνας πρόσφερε θέαμα και πολλές συγκινήσεις και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τελευταίο λεπτό αφού υπήρξαν ευκαιρίες εκατέρωθεν που θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν την εξέλιξή του.
Η Ακαδημία Πλίτση/Ομόνοια ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο αφού μέσα σε 8 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να προηγηθεί με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 12’ ο Χατζής με κοντινό πλασέ. Είχε προηγηθεί φάουλ του Μπίλη και κεφαλιά του Καλούση. Το 2-0 έγινε στο 20’ όταν ο Μάντζαρης στόπαρε ωραία την μπάλα από πλάγια αριστερά μέσα στην αντίπαλη περιοχή και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας η ΑΕΛ 1964 (2) αντέδρασε και κατάφερε να φέρει μέσα σε 5 λεπτά το παιχνίδι στα ίσα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δεσύλλα. Ο ταλαντούχος παίκτης των «βυσσινί» στο 30’ μείωσε σε 1-2, ενώ στο 35’ εκμεταλλευόμενος το ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα με ψύχραιμο σουτ ισοφάρισε σε 2-2.
Τη νίκη των «βυσσινί» σφράγισε στο 48’ ο Κίτσιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.
Από κει και πέρα χάθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν από την πλευρά της ΑΕΛ 1964 (2) για να φτάσει σ’ ένα σκορ ασφαλείας και από την πλευρά της Ακαδημίας Πλίτση/Ομόνοιας για να κάνει την ανατροπή οι οποίες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες και το 3-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τσιτσανούδης με βοηθούς τους κ. Γκαρέλη και Τσαπράζη.
ΑΕΛ 1964 (2): Καλιακούδας Κανταρίνος Ν., Κανταρίνος Α., Μπαρούτας, Καψάλης, Αλεξόπουλος, Δεσύλλας, Παπακωνσταντίνου, Ντουνούδης, Κίτσιος, Μηνάς (Φιλοκώστας, Σιαμπάνης, Συράκης, Καραούλης, Γκιουρσάνης, Τζουμάκης, Μαγγίνης, Καλφούντζος, Ντάλλας).
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΙΤΣΗ/ΟΜΟΝΟΙΑ: Σαρακατσάνης, Λαζαρίδης, Δούρος, Τσεκούρας, Κόκοβας, Δραχαλίβας, Δάσσιος, Χατζής, Καλούσης, Μπίλλης, Μάντζαρης (Καρδάμπαλος, Αγγλόπουλος, Πλίτσης, Γκόνας, Κυριακίδης, Ντιντής, Μητσογιάννης, Μαστορογιώργος, Καραλούλης, Σταμάτης).
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Νωρίτερα είχε προηγηθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα στον Αίαντα/Ακαδημία Τυρνάβου και τον Π.Ο. Ελασσόνας. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Τυρνάβου με 3-0 αν και ο ΠΟΕ παρουσίασε πολύ καλή αγωνιστική εικόνα και δημιούργησε ευκαιρίες.
Το σκορ άνοιξε στο 21’ ο Παπαχατζής με κεφαλιά στο 21’ μετά από φάουλ του Μούργκα και αφού η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 51’ ο Καροτσέρης με απευθείας εκτέλεση φάουλ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 76’ ο Μούργκας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Γρηγοριάδης με βοηθούς τους κ. Τσατσαρώνη και Κωτσόπουλο.
ΑΙΑΣ/ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Χαρισούλης, Τουμάι, Ζιώγας, Καροτσέρης, Τσιτσιλής, Παπαχατζής, Τσακνάκης, Πέρπερας, Ντογκούλης, Μούργκας, Λόλας (Βίδρας, Σκουλαρίκης, Κόκκας, Βλιώρας, Καραστέργιος, Λόλας, Τζαφέρης).
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: Ζδάνης, Πακάκης, Νταμπώσης, Αβελάι, Περγκιόνι, Γκαντούνας, Βαρνάς, Χαϊκάλης, Σεμερτζίδης, Ζηρδέλης, Αθανασέλος (Ντούφας, Ρούσι, Περτζόνι, Μιφτάρι, Δρυστέλλας).
ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Μετά το τέλος κάθε τελικού έγιναν οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων σε νικητές και ηττημένους από τον πρόεδρο της ΕΠΣΛ Ζήση Γρηγορίου, τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης κ. Γρηγοριάδη, Γκούμα και το μέλος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και κυπέλλου κ. Αλεξίου.
«Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά για το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Ήταν χαρά για μας αλλά και για τα παιδιά που αγωνίστηκαν στο στολίδι της πόλης στο AEL FC Arena και ευχαριστούμε τους ανθρώπους της ΠΑΕ για την παραχώρηση του γηπέδου. Η χαρά αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτούμε ότι οι φετινοί τελικοί είχαν και φιλανθρωπικό σκοπό τον οποίο όλοι αγκάλιασαν καθώς τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν σε δύο ιδρύματα της πόλης» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου ενώ από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης επισήμανε:
«Οι τελικοί ξεκίνησαν πολύ καλά, υπήρξε πάθος, αγωνιστικότητα, ενδιαφέρον και αρκετός κόσμος ο οποίος μαζί με τα παιδιά χάρηκε αυτή την ποδοσφαιρική γιορτή και ταυτόχρονα συνέβαλε στην ενίσχυση των παιδιών με νεοπλασματικές παθήσεις του ΙΑΣΩ και τα άτομα με αυτισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΣΠΠΛ αλλά και τις ομάδες που συμμετείχαν για την αγορά εισιτηρίων».
Τέλος ο κ. Αλεξίου επισήμανε:
«Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στα πρωταθλήματα υποδομής γιατί η Λάρισα διαθέτει αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση γιατί φέτος θέλουμε μέσω αυτής της προσπάθειας να βοηθήσουμε παιδιά της πόλης που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass