ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΣΤΟΥΣ Ν. ΠΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Πήρε βαθμό ενώ άξιζε τη νίκη

* ΣΑΝ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Ο ΥΨΗΛΟΣΩΜΟΣ ΚΟΥΡΟΥΚΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2013 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:08
Του απεσταλμένου Άρη Γκουτρουμάνη
Φωτ. Ν. Σιούμκας
Με τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) στις αποσκευές της επέστρεψε από το γήπεδο Ν. Πόρων η αποστολή του Μαχητή Τερψιθέας στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος που θα κρίνει την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται μεν θετικό αφού ο πρωταθλητής της ΕΠΣΛ απέφυγε την ήττα στην έδρα ενός δυνατού αντιπάλου και εκ των φαβορί για την άνοδο, ωστόσο δεν ικανοποιεί απολύτως τους ανθρώπους του Μαχητή καθώς σύμφωνα με την εν γένει εικόνα της αναμέτρησης και τηρουμένων των αναλογιών η λαρισινή ομάδα άξιζε τη νίκη.
Η ουσία είναι ότι ο Μαχητής άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια καθώς έδειξε ότι έχει αγωνιστικό προσανατολισμό και μαζί το σθένος να επιβάλλει τον ρυθμό του, είναι επιθετικά δραστήριος – χρειάζεται λίγη προσοχή στην τελική προσπάθεια- και παράλληλα δεν επιτρέπει στον αντίπαλό του να γίνεται απειλητικός.
Ακολουθεί το παιχνίδι στο στάδιο Αλκαζάρ την ερχόμενη Τετάρτη με τον Πύρασο Αγχιάλου ο οποίος χθες αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τη Μυρίνη. Ένα παιχνίδι καθοριστικής σημασίας καθώς με νίκη η ομάδα της Λάρισας θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου της ανόδου.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟ ΑΓΧΟΣ
Η ομάδα της Τερψιθέας δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τον πρωταθλητή Πιερίας αλλά και το άγχος που αποδείχθηκε δυσκολότερος αντίπαλος. Οι παίκτες των Σταυροθεόδωρου-Στεργιάκη έδειξαν περισσότερο αγχωμένοι απ’ ό,τι θα έπρεπε κι αυτό στάθηκε εμπόδιο στις προσπάθειές τους. Αν και μετά από τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά κατάφεραν να επιβάλουν το ρυθμό τους και να ελέγχουν το παιχνίδι, παρουσίασαν αδυναμία στην τελική προσπάθεια. Η μεσαία γραμμή ήταν λειτουργική κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αφενός να μην δεχθεί πίεση η άμυνα και αφετέρου να αναπτύσσεται το παιχνίδι. Όμως πολύ δύσκολα οι επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων είχαν την επιθυμητή κατάληξη. Σ’ αυτό συνέβαλε και η πολύ καλή παρουσία του κεντρικού αμυντικού Στούμπου που ιδιαίτερα στο ψηλό παιχνίδι ήταν πολύ αποτελεσματικός. Έτσι η πίεση που άσκησε ο Μαχητής στο πρώτο ημίχρονο δεν απέφερε καρπούς.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού άλλαξε. Η Ακαδημία Πλαταμώνα ήταν πιο δραστήρια χωρίς, ωστόσο, να κάνει τη μεγάλη φάση. Κατάφερε όμως να προηγηθεί στο 71ο λεπτό εκμεταλλευόμενη μία ολιγωρία της άμυνας του Μαχητή. Ο Μπρέλλας θα μπορούσε να βγει και να «καθαρίσει» εύκολα την μπάλα αφού η σέντρα του Μιχωλού ήταν σχεδόν στο ύψος της μικρής περιοχής, ενώ ο Λιλολάρι αιφνιδιάστηκε από τον αντίπαλο επιθετικό που πήδηξε με δύναμη και κατάφερε να πάρει την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
Η ατυχία χτύπησε μία ακόμα φορά την... «πόρτα» του Μαχητή αφού στο 75’ ο Σαββίδης θα μπορούσε να είχε κάνει την ισοφάριση. Άτυχη ωστόσο ήταν και η Ακαδημία Πλαταμώνα που στο 75’ θα μπορούσε με τον Μακράκη να «κλειδώσει» τη νίκη.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας ο Νίκος Σταυροθεόδωρος έκανε μία κίνηση που αποδείχθηκε σωτήρια. Έριξε στο παιχνίδι τον υψηλόσωμο επιθετικό Κουρούκα και ρίσκαρε περισσότερο στην επίθεση. Έτσι κι ενώ το παιχνίδι ήταν στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Μπρέλλας, ο Κουρούκας με αποφασιστικότητα κατάφερε να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σώζοντας έτσι την παρτίδα.
Το τελικό 1-1 άφησε μια... γλυκόπικρη γεύση στους φιλοξενούμενους που αν και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, απέτρεψαν στις καθυστερήσεις την ήττα.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
13’: Επικίνδυνη σέντρα του Ταρασιάδη από τα δεξιά και η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ παρά την προσπάθεια των Σκέβη και Μακράκη να τη σπρώξουν στα δίχτυα.
31’: Δυνατό σουτ του Κακαζούκη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, να μπλοκάρει ο Μαϊνάρας.
33’: Ωραίος συνδυασμός των παικτών του Μαχητή με τον Τσιαντούλη από τα δεξιά να βρίσκει τον Μάτο εντός περιοχής όμως ο Μιχωλός διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
35’: Αποστόλου και Σαββίδης παίζουν πολύ ωραία το 1-2 με τον τελευταίο να πλησιάζει τη μικρή περιοχή από τα αριστερά όμως την τελευταία στιγμή χάνει την μπάλα από τον αντίπαλό του.
36’: Φάουλ του Ταρασιάδη δεν ανησυχεί ο Μπρέλλας.
39’: Δυνατό σουτ του Κακαζούκη, η μπάλα περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
43’: Ωραίος ελιγμός του Σαββίδη που επιχειρεί δυνατό συρτό σουτ για να περάσει η μπάλα ελάχιστα από το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
46’: Δυνατό συρτό σουτ του Τσιαντούλη από πολύ καλή θέση ελάχιστα άουτ.
56’: Εκπληκτικό γυριστό σουτ του Μάτου μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα χτυπά στη δεξιά συμβολή των δοκών.
57’: Κόρνερ του Σαββίδη και ο Λιλολάρι με κεφαλιά από πολύ καλή θέση στέλνει την μπάλα άουτ.
64’: Σέντρα του Μάτου από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σαββίδης πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα χτυπά στον Μιχωλό και απομακρύνεται.
69’: Δυνατό σουτ του Κακαζούκη, μπλοκάρει ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
71’: Σέντρα του Μιχωλού από τα δεξιά, ο Μπρέλλας δεν βγαίνει να μπλοκάρει την μπάλα και στην πλάτη του Λιλολάρι ο Σδούγκας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.
75’: Μεγάλη στιγμή για τον Μαχητή με τον Σαββίδη εντός περιοχής να επιχειρεί δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
85’: Πολύ καλή ευκαιρία για την Ακαδημία Πλαταμώνα με τον Μακράκη να βρίσκεται σε θέση βολής και να σουτάρει λίγο άουτ.
90’+1’: Ο Μπρέλλας εκτελεί φάουλ πίσω από το κέντρο, ο Κουρούκας πετάγεται πιο ψηλά απ’ όλους και με γυριστή ψηλοκρεμαστή κεφαλιά περνάει την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
90’+3’: Ο Αποστόλου μπαίνει μέσα στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, δέχεται μαρκάρισμα και πέφτει στο έδαφος με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι και τον διαιτητή κ. Τσαλουχίδη να έχει αντίθετη άποψη.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τη γηπεδούχο ομάδα της Ακαδημίας ξεχώρισαν οι Ταρασιάδης, Σδούγκας, Στούμπος και Μακράκης, ενώ από τους φιλοξενούμενους καλύτεροι ήταν οι Σαββίδης, Κουρούκας και Κακαζούκης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Το αγώνα διηύθυνε ο κ. Τσαλουχίδης (Κιλκίς) ο οποίος προσπάθησε να αποδώσει δικαιοσύνη και πέτυχε στο έργο του. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Στούμπος (63’), Μακράκης (59’), Ρουμπιές (89’) και Κακαζούκης (82’).
Πολύ καλοί οι δύο βοηθοί διαιτητές, κ. Παπαδόπουλος, Τζαμπατζάκης (Κιλκίς).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (Θ. Λιάγκας): Μαϊνάρας, Μιχωλός, Αποστολιός, Ταφραλής, Στούμπος, Μαυρίδης, Σκέβης (68’ Ρουμπιες, 90’ λ.τ. Σιώκας), Κουλιάνος (90’+3’ Σαρμπότας), Ταρασιάδης, Μακράκης, Σδούγκας.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ν. Σταυροθεόδωρος-Αχ. Στεργιάκης): Μπρέλλας, Κακαζούκης (87’ Βλησαρούλης), Αθανασίου, Χασιώτης, Λιλολάρι, Παυλόπουλος (78’ Κουρούκας), Τσιαντούλης (70’ Τσιτουρτζής), Μολάς, Σαββίδης, Μάτος, Αποστόλου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass