ΘΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΣΚΑΘ

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έρχεται στη Λάρισα

* Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Κ. ΤΣΑΓΚΡΩΝΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΖΩΗ

Δημοσίευση: 24 Δεκ 2013 18:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:47
Του Κ. Γκιάστα
Μια μεγάλη τιμή θα έχει το λαρισινό μπάσκετ (που δείχνει να ανανεώνεται τελευταία με την πορεία του Φοίνικα για τη Β’ Εθνική), καθώς θα έρθει στην πόλη ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργος Βασιλακόπουλος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε». Ο νούμερο «ένα» διοικητικός του ελληνικού μπάσκετ αναμένεται να δώσει το «παρών» στο φάιναλ φορ του κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ και να απονείμει το κυπέλλου στους νικητές του τελικού που θα συνδυαστεί με μια ημέρα αργίας (ανήμερα των Φώτων) και θα προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων.
Μαζί με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο θα έρθει ο γενικός γραμματέας κ. Τσαγκρώνης, ενώ αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο Λαρισαίος παλαίμαχος παίκτης και νυν παράγοντας, κ. Άρης Ζώης που είναι σύμβουλος της ΕΟΚ αλλά και μέλος της FIBA.
Σίγουρα πρόκειται για μια σημαντική κίνηση που δείχνει ότι οι σχέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας με την ηγεσία της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρό της κ. Ντούγκο παραμένουν άψογες και άρρηκτες εδώ και πολλά συνεχή χρόνια.
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (FIBA Εurope). Γεννημένος το 1939 έπαιξε μπάσκετ σε Πειραϊκό και ΠΑΟ. Συμμετείχε στην Ομοσπονδία Αθλοπαιδιών από την ίδρυσή της το 1966, η οποία εντάχθηκε στη FIBA. Το 1970, όταν διαχωρίστηκε το Μπάσκετ από τις Αθλοπαιδιές, προσχώρησε στη νεοσύστατη Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Από τις 22 Οκτωβρίου 1993 έως τις 23 Απριλίου 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Βασιλακόπουλος είναι πρόεδρος της ΕΟΚ από το Φεβρουάριο του 1998 μέχρι και σήμερα.
ΠΕΡΙ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ
Το φάιναλ φορ που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο τελικά θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 5 Ιανουαρίου και Δευτέρα 6 (Φώτα). Την Κυριακή θα γίνουν οι δύο ημιτελικοί στις 17.00 και στις 19.00 (παίζουν οι ομάδες Ερμής Αγιάς, Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων, ΓΣ Βόλου και Καρδίτσα που πρωταγωνιστούν αυτή τη στιγμή στην Α1 ΕΣΚΑΘ). Ο τελικός θα πραγματοποιηθεί ανήμερα τα Φώτα στις 5.00 το απόγευμα, ενώ όλοι οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ.
Η διοργάνωση θα είναι αφιερωμένη σε τέσσερις ανθρώπους που πρόσφεραν αρκετά στο λαρισινό μπάσκετ και πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή. Συγκεκριμένα θα τιμηθεί η μνήμη των: Παναγιώτη Νικούδη και Νίκου Νοβακούδη που έπαιζαν στον ΓΣΛ, Κυριάκου Χατζηβασιλείου που έπαιζε στην ΕΑΛ και Τάσο Σπυρόπουλου της Ολύμπια.
Πριν από τον τελικό της Δευτέρας θα γίνει αγώνας των Μικτών ΕΣΚΑΘ. Από τη μια θα είναι οι παίκτες των Τρικάλων και της Καρδίτσας ενώ από την άλλη θα βρίσκονται οι αθλητές της Λάρισας και του Βόλου.
Επίσης υπάρχει σκέψη για συγκέντρωση χρημάτων που θα δοθεί σε ευαγές ίδρυμα ενώ δεν αποκλείεται και το γεγονός να πραγματοποιηθούν και διαγωνισμοί και χάπενιγκς με στόχο την ικανοποίηση του κόσμου με θέαμα από παίκτες της ευρύτερης περιοχής.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass