Απαγόρευση εισόδου στη Βρετανία για τον Τάισον

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2013 22:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:28

Η Βρετανία έχει απαγορεύσει στον Μάικ Τάισον την είσοδο στη χώρα, την οποία είχε προγραμματίσει να επισκεφθεί για να προωθήσει το βιβλίο που εξέδωσε. Ο λόγος είναι η αλλαγή της νομοθεσίας για τη μετανάστευση στη Βρετανία, η οποία υποχρέωσε τον παλιό παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας να επιλέξει τελικά το Παρίσι για να παρουσιάσει την αυτοβιογραφία του με τον τίτλο «Η αδιαμφισβήτητη Αλήθεια».

Ο Αμερικανός έχει καταδικαστεί για βιασμό και η νομοθεσία στη Βρετανία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε όποιον έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης μεγαλύτερη των 4 ετών. Ο Τάισον είχε καταδικαστεί για βιασμό σε εξαετή φυλάκιση το 1992.

«Υπάρχει μία αλλαγή στο μεταναστευτικό νόμο της Βρετανίας από το Δεκέμβριο του 2012, τον οποίο αγνοούσαμε. Για το λόγο αυτό ο Μάικ άλλαξε τον τόπο παρουσίασης της αυτοβιογραφίας του για να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στον Τύπο», είπε ο εκδότης του Χάρπερ Κόλινς.

Το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε ότι άλλαξαν οι νόμοι το περασμένο έτος: «Εμείς δεν θα σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες μιας μεμονωμένης υπόθεσης. Διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την είσοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε όποιον καταδικαστεί για σοβαρά ποινικά αδικήματα», ανακοίνωσε το υπουργείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass