ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕ 5-0

«Πεντάσφαιρο» είχαν οι Παίδες της ΕΠΣ Λάρισας

* ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΑΝ ΙΣΟΠΑΛΙΑ 2-2 ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡ-ΔΥΟ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2013 1:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:53
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος
Μια νίκη και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Λάρισας, στους αντίστοιχους αγώνες που έδωσαν χθες το απόγευμα με την Καρδίτσα, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής για τις Εθνικές Ομάδες που διοργανώνει η ΕΠΟ.
Οι Παίδες ήταν πραγματική... καταιγίδα στην επανάληψη και επικράτησαν με το εντυπωσιακό 5-0 στο γήπεδο «Δ. Κουκολίτσιου-Δ. Μουσιάρη», ενώ οι Νέοι παρότι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ ισοφαρίστηκαν και παραχώρησαν τελικά ισοπαλία 2-2 στους γείτονες, σε αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο της Νεάπολης.
Αναλυτικά οι δύο χθεσινές αναμετρήσεις, έχουν ως εξής:.
ΑΣΤΡΑΨΑΝ ΚΑΙ... ΒΡΟΝΤΗΞΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Χάρμα ιδέσθαι ήταν οι Παίδες της ΕΠΣ Λάρισας στην επανάληψη, όπου
παρέδωσαν μαθήματα απλού και σύγχρονου ποδοσφαίρου, κερδίζοντας με το εντυπωσιακό σκορ 5-0 τους Καρδιτσιώτες που υποτάχθηκαν φυσιολογικά, στα τρομερά... μωρά του Αχιλλέα Μαστοροδήμου.
Στο πρώτο μέρος, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του νομού μας, είχε την υπεροχή και κατάφερε να απειλήσει, κυρίως με τον Ζιάκα, τον Λιόντο και τον Καλύβα, με τον δεύτερο μάλιστα να σημαδεύει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας στο 26ο λεπτό, παρ’ όλα αυτά, το ημίχρονο, διάρκειας 40 λεπτών, έληξε χωρίς να σημειωθεί κάποιο τέρμα.
Στο δεύτερο μέρος, οι ποδοσφαιριστές του Αχιλλέα Μαστοροδήμου, μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να σκοράρουν, κάτι που έγινε στο 45ο λεπτό, όταν ο Ζιάκας έκανε ένα δυνατό σουτ, ο τερματοφύλακας της Καρδίτσας απέκρουσε ασθενώς την μπάλα και ο Στυλιανός Λιόντος που ακολουθούσε τη φάση δεν δυσκολεύτηκε σε κενή εστία να ανοίξει το σκορ και να κάνει το 1-0. Στο 59ο λεπτό, ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 2-0, μετά από όμορφη μπαλιά του Κοτσιανούλη, ενώ πέτυχε χατ τρικ, στο 61’ όταν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον Παπαευθυμίου, με ένα σουτ βολίδα και να γράψει το 3-0.
Στο 69ο λεπτό, ήρθε η σειρά του Αποστόλη Κοτσιανούλη να σκοράρει, όταν μετά από πάσα του Μηνά με θαυμάσια ενέργεια ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής που είχε πολλά κέφια όπως και όλοι οι συμπαίκτες του, διαμόρφωσε το τελικό 5-0 στο 71’ με πολύ όμορφο τρόπο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νικητές είχαν ακόμη ένα δοκάρι, στο 73ο λεπτό, αυτή τη φορά με τον Κυρίτση, ενώ και ο Μηνάς είχε δύο-τρεις πολύ καλές στιγμές για να σκοράρει.
*Εύκολο έργο είχε το διαιτητικό τρίο των κ. Χήτου, Τσιτσανούδη, Ακρίβου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Αχιλλέας Μαστοροδήμος): Παπαδημητρίου(70’ Κανταρίνος), Κακάμης, Κυρίτσης Ι., Κυρίτσης Α., Κωφός, Μπαμπατσιάς(49’ Κοτσιανούλης), Λιόντος(63’ Κατσής), Κατσαρός-Βέρρος(66’ Γκαλγκανόπουλος), Κουσιάς(41’ Τόπης), Καλύβας(62’ Ματθαίος), Ζιάκας(53’ Μηνάς).
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(Βησσαρίων Καραγεωργόπουλος): Παπαευθυμίου, Λάκκης(23’ Αγγέλης), Πλιάσσας(37’ Χρυσικός), Αγγελάκης, Αναγνώπουλος, Βασιλάκης, Μορφάκης(66’ Χάκας), Νταλούμης(63’ Παπακώστας), Καρέλας(70’ Αδάμος), Δημητρίου, Πατσιούρας(63’ Πιλάτος).
ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΥ
Αν και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ η Μικτή Νέων της ΕΠΣ Λάρισας, υποχρεώθηκε απέναντι στην Καρδίτσα σε ισοπαλία 2-2, χάνοντας την ευκαιρία για να βρεθεί στην κορυφή με τη Θεσσαλία και την Πιερία.
Οι ποδοσφαιριστές του Μιχάλη Μπίζιου, μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, κι έδειξαν από νωρίς ότι θέλουν, αλλά και μπορούν να πάρουν τη νίκη, μετά την άδικη ήττα στα Τρίκαλα με 2-1. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Ζαμπέτας έβγαλε μια όμορφη μπαλιά για τον Μάντζαρη, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 με πλασέ, για την ομάδα της Λάρισας.
Όμως δεν πρόλαβαν να χαρούν πολύ το γκολ, καθώς τρία λεπτά αργότερα στο 11΄ ο διαιτητής της αναμέτρησης, κατελόγισε πέναλτι, όταν σε σέντρα του Καλαμάρα, η μπάλα βρήκε το χέρι του Μητσογιάννη. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κωνσταντάκος, που ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους σε 1-1. Η Λάρισα στη συνέχεια πίεσε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες.
Στο 18’ ο Τσιμουράκος απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ένα σουτ του Νούσιου, ενώ στο 21’ ο Νούσιος και πάλι, βρέθηκε σε καλό σημείο στην αντίπαλη περιοχή, μετά από σέντρα του Μάντζαρη, δοκίμασε ένα σουτ, αλλά τελευταία στιγμή οι αντίπαλοι αμυντικοί έστειλαν την μπάλα κόρνερ.
Τελικά, η Λάρισα, πήρε και πάλι κεφάλι στο σκορ, όταν στο 23ο λεπτό ο Μπίλλης έβγαλε μια όμορφη μπαλιά για τον Καλφούντζο που με ατομική προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ, έκανε το 2-1.
Η Καρδίτσα είχε δυο καλές στιγμές στο 25΄με τον Κωνσταντάκο που σούταρε άουτ και στο 40΄με τον Ξέρα που επιχείρησε το σουτ και ο Καλαμάτας απέκρουσε την μπάλα.
Στην επανάληψη η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους Καρδιτσιώτες στο 48΄, όταν ο Καζνέσης εκτέλεσε φάουλ και στην κεφαλιά του Νικολάκου μπλόκαρε την μπάλα ο γκολκίπερ της Λάρισας.
Στο 51’ ο Νούσιος έκανε μια παράλληλη σέντρα και προ του Καλφούντζου στο δεύτερο δοκάρι με αυτοθυσία ο Νικολάκος απομάκρυνε έγκαιρα την μπάλα σε κόρνερ.
Έξι λεπτά αργότερα στο 57ο λεπτό, αποβλήθηκε ο προπονητής των φιλοξενούμενων κ.Καραγεωργόπουλος, για έντονη και συνεχιζόμενη διαμαρτυρία προς τον διαιτητή, αλλά και τον επόπτη κ.Χήτο, για ένα επιθετικό φάουλ σε βάρος της Καρδίτσας κι ενώ ο παίκτης της(Ξέρας) έφευγε μόνος του για να σκοράρει...
Επίσης υπήρξε και ένταση στο 69΄, που είχε ως αποτέλεσμα να αντικρίσουν την κόκκινη κάρτα απευθείας ο Μητσογιάννης της Λάρισας και ο Κωνσταντάκος της Καρδίτσας, που διαπληκτίστηκαν.
Στο 78ο λεπτό, ο Γιαγάκος που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα αξιοποίησε την κεφαλιά πάσα του Ξέρα, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Καλαμάτα και έφερε πάλι το ματς στα ίσια, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, η ομάδα της Καρδίτσας ανέβασε την απόδοση, πιστεύοντας στη νίκη και δημιούργησε κάποιες αξιόλογες φάσεις στο παιχνίδι, με αποκορύφωση το 84ο λεπτό, όταν ο Φακίτσας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Γιαγιάκος με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Καλαμάτα.
Επίσης στο 89΄σε σουτ του Ξέρα η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ και έτσι το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο, με τη Λάρισα να χάνει δυο πολύτιμους βαθμούς εντός έδρας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ.Τσιτσανούδης που εκτός από τις δυο κόκκινες αναγκάστηκε και έδειξε πολλές κίτρινες κάρτες λόγω του σκληρού παιχνιδιού. Συνεργάτες του ήταν οι κ. Χήτος, Ακρίβος
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΕΠΣ Λάρισας (Μιχάλης Μπίζιος-Νίκος Φώλλας): Καλαμάτας, Κανταρίνος, Καλφούντζος (90’+1’ Αναγνώστης), Παπακώστας, Μητσογιάννης, Ζαμπέτας(81’ Κουσιάς), Καρακώστας (84’ Τζουμάκας), Μπίλλης (62’ Μπούρας), Μάντζαρης, Μαστακούλης (76’ Βαγενάς), Νούσιος.
ΕΠΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Βησσαρίων Καραγεωργόπουλος): Τσιμουράκος(90’+1’ Νταφόπουλος), Νικολάκος (57’ Νταντάμης), Καζνήσης, Κουτσοτόλιας, Στράτος, Παλαμιώτης (68’ Σάγγος), Κωνσταντάκος, Μπελάγιας(90’+1’ Τριανταφύλλου), Ξέρας, Καλαμάρας (57’ Γιαγιάκος), Φακίτσας.
* Μετά τον αγώνα ο περιφερειακός προπονητής κ. Χρήστος Χασιώτης κάλεσε τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και τους έκανε παρατηρήσεις για την αγωνιστική τους συμπεριφορά, που είχε ως αποτέλεσμα τις δυο αποβολές, μια από τη Λάρισα και μια από την Καρδίτσα.
 
* Τον αγώνα των Παίδων παρακολούθησαν από πλευράς δ.σ. της ΕΠΣΛ οι Ζήσης Γρηγορίου, Τέλης Γκούμας, Χρήστος Σκάρλος, Δημήτρης Λεωνιδάκης, Γιάννης Βλάγκας, Νίκος Δημεράς (σ.σ. οι δυο τελευταίοι ήταν και στον αγώνα των Νέων όπως και ο Λευτέρης Γρηγοριάδης).
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΠΣ Λάρισας-ΕΠΣ Καρδίτσας 5-0, 2-2
ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Πιερίας 1-1, 1-0
Ρεπό: ΕΠΣ Τρικάλων
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΙΔΕΣ
ΕΠΣ Λάρισας            11-2    9
--------------------------------------
ΕΠΣ Θεσσαλίας        10-7    7
ΕΠΣ Πιερίας   9-4      4
ΕΠΣ Τρικάλων           4-7      3
ΕΠΣ Καρδίτσας         3-17    0
 
ΝΕΟΙ
ΕΠΣ Θεσσαλίας        5-6      6
--------------------------------------
ΕΠΣ Πιερίας  6-3      6
ΕΠΣ Λάρισας            7-5      4
ΕΠΣ Καρδίτσας         3-4      4
ΕΠΣ Τρικάλων           5-8      3
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
(27/11/2013)
ΕΠΣ Πιερίας - ΕΠΣ Λάρισας
(Γηπ. ΕΠΣ Πιερίας - Ν. Έφεσος, 13:00, 15:00)
ΕΠΣ Καρδίτσας - ΕΠΣ Τρικάλων
* Ρεπό έχει η ΕΠΣ Θεσσαλίας
(Γηπ. Αγίων Θεοδώρων Καρδίτσας, 13:00, 15:00)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass