Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΣΟΠΑΛΟΣ 1-1 ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Πέταξε δύο βαθμούς σε 12 λεπτά

* ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΟ ΣΚΟΡ ΣΤΟ 60’ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΥΖΟ ΚΑΙ ΣΤΟ 72’ ΔΕΧΘΗΚΑΝ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΙΣΟΦΑΡΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΑ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2013 3:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:55
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ανάμεικτα συναισθήματα ο Αμπελωνιακός στην πρώτη εμφάνιση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (στην πρεμιέρα της διοργάνωσης οι «πράσινοι» είχαν ρεπό) ο οποίος υποχρεώθηκε χθες από τα Τρίκαλα σε εντός έδρας ισοπαλία (1-1).
Σ’ ένα παιχνίδι που το πρώτο μέρος δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας σε αντίθεση με την επανάληψη, όπου το ενδιαφέρον ήταν μεγαλύτερο, οι «πράσινοι» αν και θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, αφού προηγήθηκαν στο 60’ με τον Πολύζο, τελικά μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας αφού στο 72’ ο περσινός παίκτης του Απόλλωνα Λάρισας Κόλα βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Εκείνο που θα πρέπει να τονισθεί είναι η τοποθέτηση του τεχνικού του Αμπελωνιακού Γιάννη Γκαμπέτα, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα άφησε αιχμές για την αγωνιστική συμπεριφορά κάποιων ποδοσφαιριστών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα εισηγηθεί στη διοίκηση τη λήψη μέτρων.
Στα θετικά της χθεσινής αναμέτρησης στον Αμπελώνα η παρουσία του κόσμου (περί τους 500) που κατέκλυσε τις κερκίδες του γηπέδου και έδειξε για μία ακόμα φορά την έμπρακτη συμπαράστασή του στην ομάδα.
ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ
Όπως προαναφέρθηκε το πρώτο μέρος του παιχνιδιού κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα. Το παιχνίδι ήταν κυρίως ανιχνευτικό και από τις δύο ομάδες που δημιούργησαν ελάχιστες καλές στιγμές.
Στο 14’ ο Φλέγγας βρέθηκε μόνος στο δεύτερο δοκάρι και με κοντινή καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κόκκινου έστειλε την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των δικτύων.
Στο 29’ ο Τεντολούρης έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Βουκέλια ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 44’ μία σέντρα σουτ του Χαλιμπάκη ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν σαφώς καλύτερο με τους γηπεδούχους να απειλούν μόλις στο 46’ την αντίπαλη εστία όταν ο Μεζίνι από πολύ κοντά αλλά από πλάγια θέση με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Ψωμιάδη να αποκρούσει σε κόρνερ.
Στο 55’ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα αλλά ο Ρόκα σε δεύτερο χρόνο αποσόβησε τον κίνδυνο σχεδόν πάνω στη γραμμή.
Στο 57’ ο Μεζίνι με προβολή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ (αν και θα μπορούσε να πασάρει στον Κούρο) για να φτάσουμε στο 60’ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μεζίνι, ο Πολύζος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας κάνοντας το 1-0.
Στο 72’ ο Παπαδόπουλος έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε δυνατό σουτ του Βουκέλια από το ύψος του πέναλτι. Το κόρνερ εκτελέστηκε αλλά οι παίκτες του Αμπελωνιακού δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα η οποία μετά από συρτό σουτ κατάληξε στα πόδια του ξεμαρκάριστου στο ύψος του πέναλτι Κόλα που με ψύχραιμο τρόπο την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-1.
Η μεγάλη ευκαιρία για τον Αμπελωνιακό χάθηκε στο 78’ ο Τανάιας στην πρώτη του επαφή με την μπάλα (είχε μπει ως αλλαγή στο 77’) βρέθηκε απέναντι στην αντίπαλη εστία και σούταρε υπό πίεση για να μπλοκάρει ο Ψωμιάδης.
Έτσι το 1-1 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα με τους Αμπελωνίτες να χάνουν δύο πολύτιμους βαθμούς τους οποίους θα μπορούσαν να είχαν βάλει στο τσεπάκι τους.
Από την ομάδα του Αμπελωνιακού ξεχώρισαν οι Φλέγγας, Κακαβίτσης, Πασχαλίδης, ενώ από τα Τρίκαλα οι Τσβέτκοβιτς, Κόλα, Βουκέλια και Σίμοβιτς.
***
 Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Παπαργυρίου (Πιερίας) με βοηθούς τους κ. Γιαμούζη, Θεοδώρου (της ίδιας ΕΠΣ). Για ένα πέναλτι στο 64’ σε χέρι αμυνομένου που βρισκόταν στο έδαφος σε μαρκάρισμα στον Κακαβίτση διαμαρτυρήθηκε ο Αμπελωνιακός ωστόσο ο διαιτητής είχε αντίθετη άποψη και συνέχισε το παιχνίδι. Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Πολύζος (23’), Πασχαλίδης (79’), Φλάγγας (67’), Μπόντε (87’), Κάλφας (53’), Φωρτούνης (62’), Τσβέτκοβιτς (41’), Κόλα (83’), Σίμοβιτς (52’) και Γιέφτις (79’).
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος, Γκαμπέτας (46’ Κούρος), Τζιαρτζιάνης, Κομισόπουλος, Πολύζος, Πασχαλίδης, Κόκκινος (77’ Τανάιας), Φλέγγας, Κακαβίτσης, Μεζίνι (75’ Αλεξανδρής), Ρόκα.
ΤΡΙΚΑΛΑ (Μπάμποβιτς): Ψωμιάδης, Μπόντε, Κάλφας, Στάμος, Φωρτούνης (65’ Ιωαννίδης), Τσβέτκοβιτς, Κόλα, Σίμοβιτς (58’ Γιέφτις), Τεντολούρης, Βουκέλια, Χαλιμπάκης (87’ Ηλίας).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass