ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ Σ’ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ 1-0

Στην επόμενη φάση ο Αμπελωνιακός

*ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΜΕΖΙΝΙ ΜΕ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟ 64’ *ΕΝΤΟΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2013 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:37
  
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ένα φάουλ του Μεζίνι στο 64’ -η εκτέλεση του οποίου άναψε στη κυριολεξία φωτιά -έκρινε το Λαρισινό ντέρμπι της πρεμιέρας του κυπέλλου Γ’ Εθνικής στον 3ο όμιλο με τον Αμπελωνιακό να παίρνει με 1-0 την πρόκριση απέναντι στον Δωτιέα Αγιάς ο οποίος αποχώρησε από το γήπεδο Αμπελώνα με έντονα παράπονα για τη διαιτησία.
Παρουσία 500 περίπου φιλάθλων οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη, σ’ ένα δυνατό παιχνίδι το οποίο πρόσφερε συγκινήσεις, αφού κατά διαστήματα παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο. Τόσο όμως ο Αμπελωνιακός όσο και ο Δωτιέας Αγιάς σε γενικές γραμμές δεν έδειξαν έτοιμοι στο βαθμό που θα ήθελαν.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο δραστήριοι επιθετικά και προσπάθησαν δημιουργώντας φάσεις να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Δωτιέας ζήτησε πέναλτι σε μία φάση με τον Τσατσαλίδη ο οποίος είχε επαφή με τον αντίπαλό αμυντικό και βρέθηκε στο έδαφος, ενώ στο 9’ ο Κατσίκης με δυνατό διαγώνιο σουτ από καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παπαδόπουλο. Στο 14’ ήταν η σειρά του Βαλαώρα ο οποίος μετά από μπροστινή μπαλιά μπήκε στην μεγάλη περιοχή από τα δεξιά και επιχείρησε σέντρα-σουτ για να διώξει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ ο Πολύζος.
Κι ενώ ο Δωτιέας ήταν αυτός που πίεζε στο 14’ ο Αμπελωνιακός έκανε την πρώτη επικίνδυνη φάση με τον Κακαβίτση να σουτάρει μέσα από την μεγάλη περιοχή στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Στο 15’ ο Δωτιέας απείλησε με τον Τσατσαλίδη από τα αριστερά, ενώ στο 18’ σημειώθηκε μία ακόμα αμφισβητούμενη φάση όταν μετά από δυνατό πλάγιο του Ριζούλη η μπάλα πέρασε απ’ όλους και κατευθύνθηκε στην εστία. Στη φάση ενεπλάκησαν παίκτες και των δύο ομάδων προκειμένου οι μεν φιλοξενούμενοι να σπρώξουν την μπάλα στο τέρμα οι δε γηπεδούχοι να την απομακρύνουν. Τελικά και μέσα στο «κουβάρι» των παικτών ο διαιτητής κ. Χαλβατζάκος έδωσε φάουλ υπέρ του Αμπελωνιακού για χέρι επιτιθέμενου παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενουμένων για χέρι αμυνομένου και πέναλτι.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Αμπελωνιακό να ανεβάζει στροφές και τον Μπίκο να χάνει στο 39’ μία μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από ωραία επιθετική ενέργεια ως τελικός αποδέκτης στο ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε με πλασέ να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.
Η απάντηση του Δωτιέα δόθηκε με την εκπνοή του α’ ημιχρόνου όταν μετά από κόρνερ του Τζιόλα ο Τσατσαλίδης με κεφαλιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Έτσι το 0-0 στο πρώτο μέρος διατηρήθηκε για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου ο Αμπελωνιακός μπήκε πιο ζεστός στον αγωνιστικό χώρο και είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς ωστόσο να κάνει τη μεγάλη ευκαιρία μέχρι να φτάσουμε στο 64’ όπου και σημειώθηκε η επίμαχη φάση του γκολ. Ο Κακαβίτσης κέρδισε φάουλ ένα μέτρο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής πήγε να στήσει το τοίχος και πριν σφυρίξει την εκτέλεση (το ερώτημα είναι αν ο διαιτητής έδειξε στον παίκτη του Αμπελωνιακού να περιμένει το σφύριγμα), ο Μεζίνι εκτέλεσε το φάουλ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (δοκάρι και γκολ). Οι φιλοξενούμενοι πολιόρκησαν τον διαιτητή εκφράζοντας έντονες διαμαρτυρίες χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι.
Από κει και πέρα τα πνεύματα οξύνθηκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Ο Δωτιέας στα υπόλοιπα λεπτά προσπάθησε να αντιδράσει χωρίς αποτέλεσμα με μοναδική καλή στιγμή τη φάση του 88’ όταν ο Λώττας εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα πέρασε απ’ όλους μπροστά από την αντίπαλη εστία για να καταλήξει άουτ.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος με τον Αμπελωνιακό να παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού και τον Δωτιέα να αποχωρεί με έντονα παράπονα για τη διαιτησία του κ. Χαλβατζάκου (Τσιγγινές, Τριάντος της ΕΠΣ Θεσσαλίας).
Από την ομάδα του Αμπελωνιακού διακρίθηκαν οι Μπίκος, Παπαδόπουλος, Μεζίνι και από τον Δωτιέα οι Ριζούλης, Τσιανάκας.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Τζιαρτζιάνης, Κούρος, Κακαβίτσης από τον Αμπελωνιακό και οι Ντακούλας, Σιμούλης, Τσιλούλης, Λώττας και Πετροζέλης από τον Δωτιέα.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Παπαδόπουλος, Γκαμπέτας, Τζιαρτζιάνης, Κομισόπουλος, Πολύζος, Φλέγγας, Κούρος (65’ Πασχαλίδης), Μπίκος, Μεζίνι, Κακαβίτσης (83’ Παπανδρέου), Κόκκινος.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Μάλτζαρης, Ριζούλης, Λούγκος, Καρλιάμπας, Τσιανάκας, Πετροζέλης, Τσατσαλίδης, Ντακούλας (76’ Τσιλούλης), Βαλαώρας (46’ Τσιρογιάννης), Τζιόλας (57’ Λώττας), Κατσίκης.
 
 
Δηλώσεις προπονητών
Αμέσως μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων δήλωσαν τα εξής:
Γιάννης Γκαμπέτας (Αμπελωνιακός): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί δεν έχασαν μονομαχία στο παιχνίδι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είχαμε και ευκαιρία με το δοκάρι να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα δεν κινδυνέψαμε, θεωρώ ότι είναι ακόμα αρχή και χρειαζόμαστε δουλειά. Από κει και πέρα ο αντίπαλό μας ήταν δυνατός και έμπειρος. Εμείς έχουμε νέα παιδιά και πρέπει να είμαστε ταπεινοί για να μπορούμε να συνεχίσουμε. Ο θεσμός του κυπέλλου εμένα προσωπικά δεν με «καίει» τόσο πολύ για να έχουμε κάποιο στόχο. Στόχος μας είναι η παραμονή μας στο πρωτάθλημα και δεν πρέπει να αποπροσανατολιζόμαστε απ’ αυτό. Να δώσω επίσης πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο ο οποίος μας βοήθησε πάρα πολύ γιατί ήταν ο 12ος παίκτης μας».
Σωτήρης Αντωνίου (Δωτιέας Αγιάς): «Κατ’ αρχήν θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Αμπελωνιακού για την πρόκριση. Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο ήμασταν πολύ κακοί, δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε από τον διαιτητή, ούτε από τα αμφισβητούμενα πέναλτι, ούτε από την αμφισβητούμενη φάση του φάουλ. Ο Δωτιέας πήρε αυτό που έπρεπε να πάρει. Δηλαδή να αποκλειστεί. Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν οι παίκτες, εμείς οι προπονητές και η διοίκηση της ομάδας ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και ότι πρέπει η νοοτροπία το να διαμαρτύρομαι στον διαιτητή, το να με πειράζει ο αντίπαλος που παίζει δυνατά και οτιδήποτε άλλο δεν είναι μέσα καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι δεν πρόκειται να πάμε πουθενά. Πρέπει να γίνουμε πιο επαγγελματίες, να δούμε τα πράγματα με πιο καθαρό μυαλό για να έχουμε τύχη και να παρουσιαστούμε την επόμενη Κυριακή στο Δομοκό έτοιμοι. Ήταν ένα καλό μάθημα για μας. Εύχομαι στον Αμπελωνιακό ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass