ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (22.00) ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ

Για το «3 στα 3» η Εθνική

ΧΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2013 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:27
  
Με «σύμμαχο» την προϊστορία, όπου σε 51 μεταξύ τους αναμετρήσεις έχει μετρήσει 30 νίκες, η εθνική ομάδα μπάσκετ των Ανδρών θα αντιμετωπίσει σήμερα (22:00) την Τουρκία (που μετρά δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Δ’ ομίλου στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατά πάσα πιθανότητα θα αγωνιστεί χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος στο παιχνίδι με τη Ρωσία υπέστη διάστρεμμα στην δεξιά ποδοκνημική. Οι εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη επιβεβαιώθηκαν από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε χθες ο διεθνής γκαρντ. Ο άσος του Ολυμπιακού υποβάλλεται πλέον σε θεραπεία, προκειμένου να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο παρκέ. Όλα δείχνουν πως δεν θα αγωνιστεί στον σημερινό αγώνα με την Τουρκία για να είναι έτοιμος με Ιταλία.
Ήδη στο μυαλό του Ιταλού προπονητή υπάρχει η σκέψη να μην τον χρησιμοποιήσει, ωστόσο η οριστική απόφαση θα ληφθεί λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ.
Ο τραυματισμός δεν εμπνέει μεγάλη ανησυχία, όμως ο Σπανούλης δεν μπορεί να πατήσει το πόδι του. Προτεραιότητα όλων είναι να είναι έτοιμος ο Σπανούλης για να αγωνιστεί με την Ιταλία την Κυριακή.
Εν τω μεταξύ ημέρα ξεκούρασης ήταν η χθεσινή για την εθνική μας ομάδα μπάσκετ στο Κόπερ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε προπόνηση το απόγευμα στο Πορτορόζ.
ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ: «Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΥΓΙΗΣ»
Εναλλακτικά πλάνα δράσης έχει ο Αντρέα Τρινκιέρι στην περίπτωση απουσίας του Σπανούλη σε επόμενους αγώνες στο Ευρωμπάσκετ λόγω του διαστρέμματος που υπέστη, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες στο Κόπερ της Σλοβενίας.
«Αυτό που με βοηθά πολύ να νιώθω αυτοπεποίθηση είναι πως το ιατρικό μας τιμ δούλεψε όλο το βράδυ με τον Σπανούλη. Κι όταν λέω όλο το βράδυ, εννοώ όλο το βράδυ. Έκαναν απίστευτη δουλειά. Δεν είναι κάτι σοβαρό, ένα διάστρεμμα είναι, αλλά βάσει της φιλοσοφίας μου ποτέ δεν πιέζω έναν παίκτη από σεβασμό απέναντί του. Στο μυαλό μου έχω εναλλακτικά πλάνα δράσης. Η ομάδα είναι έτοιμη να καλύψει το κενό ενός από τους καλύτερους παίκτες της Εθνικής, αλλά και στο Ευρωμπάσκετ. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά δεν μου αρέσει να παραπονιέμαι, γιατί τα παράπονα φέρνουν αρνητική ενέργεια. Δεν υπάρχει αντικαταστάτης, αλλά θα πρέπει τη δουλειά του να την κάνουν όλοι οι υπόλοιποι,» δήλωσε ο Τρινκιέρι και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στον επόμενο αντίπαλο της εθνικής, την Τουρκία.
«Η Τουρκία είναι μία ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Είναι απλό τι μπορεί να συμβεί: μπορούμε είτε να τους κερδίσουμε, είτε να τους κάνουμε να γιατρευτούν. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί πιστεύω πως οι Τούρκοι θα κάνουν το καλύτερο παιχνίδι τους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουν μεγάλα κορμιά, σε αναγκάζουν να παίζεις ένα διαφορετικό μπάσκετ και έχασαν από δύο ομάδες που παίζουν διαφορετικά από μας. Από δύο ομάδες γρήγορες και κοντές, κάτι που δεν είμαστε εμείς. Θα πρέπει να παίξουμε πολύ καλά για να κερδίσουμε. Ο Μπόγκνταν Τάνιεβιτς είναι σπουδαίος προπονητής, που έχει το σεβασμό σε πολλές χώρες. Τον σέβομαι απεριόριστα, αλλά ως αντίπαλοι αύριο δεν θα δείξουμε έλεος,» κατέθεσε ο Τρινκιέρι.
 
ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Δ’ ΟΜΙΛΟΥ
Ρωσία-Σουηδία 15:30
Ιταλία-Φινλανδία 18:45
Τουρκία-ΕΛΛΑΔΑ 22:00
H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ελλάδα           4
Φινλανδία        4
Ιταλία   4
Σουηδία          2
Ρωσία 2
Τουρκία          2
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass