ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΤΗΣ ΕΣΚΑΘ

Τελικός μνήμης και... αγωνίας

ΣΕ ΕΝΑ ΓΕΜΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ 60-57 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ * ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΙΚΟΥΔΗ, ΝΟΒΑΚΟΥΔΗ, ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2014 1:08 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:22
 
Ας ξεκινήσουμε με ένα κλισέ που όμως είναι αλήθεια. Ο μεγαλύτερος κερδισμένος του φάιναλ φορ ήταν το ίδιο το θεσσαλικό μπάσκετ. Και πώς να μην είναι όταν περίπου 1000 άνθρωποι γέμισαν το κλειστό του Αλκαζάρ για να παρακολουθήσουν τον τελικό ερασιτεχνών αθλητών από την Α1 ΕΣΚΑΘ. Ένας τελικός που εκτός από σπουδαίες παρουσίες (όπως αυτή του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου) είχε και μεγάλη αγωνία στο φινάλε.
Τελικά τα Φάρσαλα λίγο έλειψαν να γίνουν η μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης αλλά ηττήθηκαν από την Καρδίτσα με σκορ 60-57.
Οι δύο ομάδες (που είχαν ένθερμους υποστηρικτές κατά τη διάρκεια του ματς) πήγαιναν πόντο - πόντο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και δεν σχηματίστηκε ξεκάθαρο φαβορί σε καμία περίπτωση.
Ωστόσο η ατυχία των Φαρσάλων (βλέπε τραυματισμός του Τσέλιου και αποχώρηση από το ματς) συνάντησε τη μεγάλη αστοχία τους από τα τρίποντα και σε συνδυασμό με το γεγονός πως «φωνάζουν» για ένα υπερβολικό σφύριγμα στις τελευταίες φάσεις (δόθηκε αντιαθλητικό σε γκολ - φάουλ λίγο πριν τη λήξη) αλλά και τα συνεχόμενα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ έφεραν την ήττα...
Παρόλα αυτά η προσπάθεια των παικτών του Γ. Τσίμα καταχειροκροτήθηκε στο τέλος από όλους.
* Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Νικολούλης και Γερακίνης που έπιασαν τον σφυγμό του αγώνα από την αρχή μέχρι το τέλος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στα ανθρώπινα πλαίσια.
Τα δεκάλεπτα: 12-18, 27-32, 45-43, 60-57
ΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σπ. Παππάς): Παπαδόπουλος 13, Κομποδιέτας 13 (1), Τσιαμούρας 21 (3), Μπράχος 8 (1), Παππάς 3, Θώδης, Κούντσιος, Κοβάτσεφ 2, Πανταζής, Παπαστολόπουλος, Κατσαρός, Ασημακόπουλος
ΦΑΡΣΑΛΑ (Τσίμας): Σοφαδίτης 7 (1), Τσέλιος 15 (1), Ψύρας Θ. 8, Ψύρας Δ. 12 (1), Νικολούσιος 3, Μάρκος 2, Μερίτσης 7, Καρατζιάς 3, Μανετζής Α., Μανετζής Χ., Στεργιόπουλος, Μπάτρας.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΠΛΑΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Όλο το τουρνουά της ΕΣΚΑΘ ήταν αφιερωμένο στη μνήμη ανθρώπων που πρόσφεραν στο λαρισινό μπάσκετ τόσα πολλά και έφυγαν πρόωρα από τη ζωή. Κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου πραγματοποιήθηκαν απονομές πλακετών στις οικογένειες των Νίκου Νοβακούδη, Παναγιώτη Νικούδη, Κυριάκου Χατζηβασιλείου, Τάσου Μαυρογιάννη, ενώ έγινε και ειδική αναφορά στην προσφορά του Τάσου Μαυρογιάννη. Τις απονομές των πλακετών πραγματοποίησαν οι: περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης, ο αντιδήμαρχος κ. Μπαρμπούτης και ο διοικητικός της ΕΣΚΑΘ κ. Τριανταφύλλου.
Αξίζει να τονίσουμε πως εκτός αυτών στο γήπεδο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός, ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Καραχάλιος, ο πρόεδρος του ΤΕΕ και επικεφαλής της κίνησης «Νέα Λάρισα», κ. Διαμάντος, ο διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Βόλου κ. Κώστας Καραμπάτσας (μαζί με τον αδερφό του, τον ορθοπαιδικό Κώστα Καραμπάτσα είναι από τους ανθρώπους που είχαν να εξιστορήσουν πάρα πολλά για τους ανθρώπους που τιμήθηκε η μνήμη τους), ο αναπληρωτής πρύτανη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κουρέτας, ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ κ. Ηλίας Καφφές, το μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ και καθηγητής διαιτησίας κ. Κορομηλάς, ο διεθνής διαιτητής Νίκος Πιτσίλκας, ο πρώην διευθυντής της ΑΕΛ ΓΣ κ. Γερακίνης και ο πρώην διοικητικός του ΓΣΛ κ. Λελούδας, ενώ στον αγώνα είδαμε και τον κ. Λόρτο που είναι πρόεδρος της ΕΚΑΣ Θεσσαλονίκης αλλά και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ. Ο αγώνας είχε και ποδοσφαιρικό χαρακτήρα καθώς ήταν «παρών» ο πρόεδρος του ΣΔΠΛ κ. Νίτσας. Πλήθος παραγόντων, προπονητών και αθλητών από όλη τη Θεσσαλία παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Η ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΟΥΓΚΟΥ…
Στην ανάπαυλα πήρε το μικρόφωνο για λίγα λεπτά ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ και έβγαλε ένα πολύ λιτό αλλά γεμάτο συγκίνηση λόγο. Χαρακτηριστικό ήταν το παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των φιλάθλων που σηκώθηκαν όρθιοι τη στιγμή που αναφέρθηκε στους παίκτες για τους οποίους ήταν αφιερωμένο το τουρνουά. Μάλιστα και ο ίδιος δάκρυσε… Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το μπάσκετ, ο αθλητισμός γενικά δεν είναι μόνο δύναμη, ταχύτητα, δεξιοτεχνία, αγωνιστικό αποτέλεσμα. Πρέπει να εμφορείται από αξίες, να καλλιεργεί συναισθήματα και να έχει μνήμη. Να θυμάται και να τιμά παιδιά που τίμησαν το μπάσκετ και αφιέρωσαν τα καλύτερά τους χρόνια αλλά είχαν την ατυχία να χάσουν πρόωρα τη ζωή τους. Η ΕΣΚΑΘ ονόμασε το φετινό φάιναλ φορ «κύπελλο τιμής και μνήμης» γι΄ αυτά τα παιδιά που εκτός από εξαιρετικοί αθλητές είχαν και χαρακτήρα με ήθος και σπάνιες αρετές. Είναι αυτό που λέμε ανθρώπινα διαμάντια και εκτός από την αθλητική άφησαν και κοινωνική σφραγίδα στη γενικότερη ζωή της Λάρισας. Για όλα αυτά που ήταν, για όλα αυτά που μας χάρισαν, για την ιστορία που έγραψαν, θα μας λείπουν και θα θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση τον Νίκο Νοβακούδη, τον Παναγιώτη Νικούδη, τον Κυριάκο Χατζηβασιλείου, τον Τάσο Σπυρόπουλο και τον Τάσο Μαυρογιάννη.  
ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ
Πριν τον μεγάλο τελικό πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης με παίκτες από τη Δυτική Θεσσαλία από τη μια (Καρδίτσα – Τρίκαλα) και την Ανατολική από την άλλη (Λάρισα – Βόλος).
ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Τζέλλας): Κωστόπουλος 4, Χριστιάνας 5, Κολότσιος 4, Διαλεσιώτης 2, Μαντόπουλος 2, Παπαθωμάς, Χουτέας 3, Τέγος, Ζευγαράς 2, Ζάμπουρας 20 (1), Αμβράζης 3, Ζωιτσάκος 9.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ (Μυριτζής): Σπανόπουλος Π. 2, Στύλλας Βασ. , Δραγατζίκης Ορφ. 9 (1), Βαλαγιάννης Εμμ., Τάσσος Φωτ. 3 (1), Κωστούλας Απ. 8 (1), Βούλγαρης Αθ. 2, Κοντοστάθης Ευάγγ., Δάλλας Θεοδ., Τζήμας Δ. 6 (1), Πουτσίκης Μιχ., Μαργαρίτης Θεοφ., Τεκούσης Π. 6, Ρούστας Δ. 2, Χύτας Λαμπρ., Μπαλαμώτης 5, Καραμπάτσας
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass