Ο Χρήστου έκλεψε την παράσταση

* Προκρίθηκε στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2024 10:28

Γεμάτη προκρίσεις ήταν η χθεσινή 2η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού για την ελληνική αποστολή.

Η αρχή έγινε το πρωί με την κωπηλασία και τα ζευγάρια Μπούρμπου-Αναστασιάδου, Φίτσιου-Κοντού, τα οποία εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στους ημιτελικούς της δίκωπου και του διπλού σκοφ ελαφρών βαρών, αντίστοιχα. Ακολούθησε το τένις, με τη Μαρία Σάκκαρη να προκρίνεται στον β’ γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά στο απλό γυναικών, ενώ στη συνέχεια ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αν και ζορίστηκε, πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση στο απλό ανδρών.
Ιστορικές στιγμές έζησε στην κολύμβηση ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρωταθλητής Ευρώπης τερμάτισε δεύτερος στη 2η ημιτελική σειρά των 100 μ. ύπτιο με 52.77 και πέρασε με την έκτη επίδοση στη σημερινό (29/7, 22:20) μάχη μεταλλίων.
Η τελευταία χθεσινή (28/7) πρόκριση ήρθε στο πινγκ πονγκ με τον Παναγιώτη Γκιώνη να περνάει το εμπόδιο του Καναδού Έντουαρντ Λι (Νο 22 του τουρνουά) στον γύρο των «64» του μονού ανδρών με 4-0 γκέιμ.
Η ημέρα έκλεισε με την Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία στην πρεμιέρα της στον Α’ Όμιλο επιβλήθηκε άνετα της Ρουμανίας με 14-7.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων της ιστιοπλοΐας IQ Foil ανδρών, στους οποίους συμμετέχει ο Πέτρος Κοκκαλάνης, αναβλήθηκε λόγω απουσίας αέρα στη Μασσαλία.
Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΟΛΟ
Εύκολο έργο είχε η Εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, στην πρεμιέρα της στον Α’ Όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι. Οι «ασημένιοι» ολυμπιονίκες του Τόκιο επιβλήθηκαν άνετα της Ρουμανίας με 14-7 και πλέον περιμένουν τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έρχονται, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο αύριο Τρίτη (30/7), στις 8:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας.
Οι συνθέσεις:
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Μπόγκνταν Ρατ): Τικ, Ιουντεάν 1, Λουτέσκου, Φουλέα 1, Νεάμτου 2, Πριοτεάσα 1, Τέπελους, Οάντα, Κολοντρόβσκι, Γκεοργκέσκου 2, Ολτεάν, Βάντσικ, Ντραγκούσιν.
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου 1, Κάκαρης, Νικολαϊδης, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass