Πανέτοιμη για το τρόπαιο η ΕΑΛ

*Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΒΟΛΕΪ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Κ-18 ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΕΚΑ *Δ. ΙΟΦΤΣΕΦ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ, ΕΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ, Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2024 11:23

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Στη μάχη του τίτλου μπαίνει η ΕΑΛ, η οποία προκρίθηκε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων Κ-18, όπου θα διεκδικήσει την κατάκτηση της πρώτης θέσης και του βαρύτιμου τροπαίου. Την τετράδα της τελικής φάσης συμπληρώνουν οι Άθληση Μυτιλήνης (κλειστό Νεάπολης), Ακαδημία ΔΕΚΑ και Ολυμπιακός. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στη Μυτιλήνη το τριήμερο 25-27 Ιουλίου.

Η λαρισινή ομάδα -που θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της κόντρα στην Ακαδημία ΔΕΚΑ και ακολούθως θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και την Άθληση Μυτιλήνης- παρουσιάζεται αισιόδοξη στην προσπάθειά της να πετύχει έναν πολύ δύσκολο και απαιτητικό στόχο και δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με τα παιχνίδια της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης της διοργάνωσης.
Τόσο για την πρόκριση στο φετινό «Final-4» όσο και για την προσπάθεια κατάκτησης του τίτλου, ο προπονητής της ΕΑΛ Δημήτρης Ιόφτσεφ μίλησε στην «Ε», τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την πρόκρισή μας στην τελική φάση της διοργάνωσης. Δεν ήταν κάτι που απλά ήρθε στην πορεία, αλλά ο βασικός μας στόχος από την αρχή της σεζόν.
Ήταν κάτι που το πετύχαμε μέσα από σκληρή δουλειά και παρά το γεγονός ότι τόσο στα προημιτελικά όσο και στα ημιτελικά της διοργάνωσης δεν είχαμε πολύ καλές εμφανίσεις. Πετύχαμε, ωστόσο, αυτό που θέλαμε, γιατί αλλάξαμε νοοτροπία στην ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε δύσκολα παιχνίδια (γιατί αντιμετωπίσαμε δυνατούς αντιπάλους) και χωρίς να έχουμε την απόδοση που θέλουμε, μπορούμε να φτάνουμε στη νίκη.
Βρισκόμασταν για διάστημα τριών περίπου μηνών σε αγωνιστική απραξία. Αυτό μας πήγε πολύ πίσω αγωνιστικά, γιατί όσες προπονήσεις κι αν κάνεις, εάν δεν έχεις παιχνίδια, δεν μπορείς να κρατήσεις την ομάδα σε καλά αγωνιστικά επίπεδα.
Η ομάδα δουλεύει πολύ καλά, έχουμε αξιόλογες αθλήτριες, με ταλέντο, που μπορούν να εξελιχτούν και να πλαισιώσουν τις Εθνικές Ομάδες. Αυτό μας δίνει ακόμα περισσότερη δύναμη για να συνεχίσουμε» επισήμανε ο Δημήτρης Ιόφτσεφ και πρόσθεσε τα εξής:
«Πλέον είμαστε στην τελική τετράδα. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Το τουρνουά στη Λάρισα μάς βοήθησε να βελτιωθούμε γιατί μπήκαμε σε αγωνιστικό ρυθμό και αυτό σημαίνει ότι θα παίξουμε καλύτερα στο «Final-4».
Δεν υπάρχει, πιστεύω, ξεκάθαρο φαβορί. Όλα θα εξαρτηθούν από την απόδοση που θα έχει η κάθε ομάδα σε κάθε παιχνίδι. Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η έδρα. Το γεγονός ότι η διοργάνωση διεξάγεται στη Μυτιλήνη, σίγουρα δίνει ένα αβαντάζ στην τοπική ομάδα της Άθλησης, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι περαιτέρω.
Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλύτερα, η απόδοσή μας θα είναι σαφώς πιο βελτιωμένη. Εάν βρούμε τον καλό μας εαυτό, πιστεύω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και ότι ο στόχος της κατάκτησης του φετινού τίτλου είναι εφικτός».
Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Την αποστολή της ΕΑΛ απαρτίζουν οι Μαργαριτοπούλου Δανάη, Γκούμα Ελένη, Κυριζοπούλου Ιωάννα (Λ.), Παιδοκούκη Χριστίνα, Παυλίδη Θεοφιλία, Κονιατσιώτη Λίνα, Δέλιου Ελένη, Καραναστάση Μάνια, Σιώμου Τατιάνα (Λ.), Αποστόλου Βασιλική, Κυριαζή Ευαγγελία, Κερέμη Μαρίλια και Δραγατσίκη Μαρία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
Διενεργήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση των αγώνων της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Κορασίδων Κ-18. Αναλυτικά, έχει ως εξής:
1η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/7
20:00, Ακαδημία ΔΕΚΑ-ΕΑΛ
18:00, Άθλ. Μυτιλήνης-Ολυμπιακός
2η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26/7
18:00, Ολυμπιακός-ΕΑΛ
20:00, Άθλ. Μυτιλήνης-Ακαδ. ΔΕΚΑ
3η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 27/7
15:30, Ακαδ. ΔΕΚΑ-Ολυμπιακός
17:30, ΕΑΛ-Άθληση Μυτιλήνης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass