Ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών

Δημοσίευση: 21 Νοε 2014 22:22 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:28

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών που διοργανώνει η Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο συνεχίζεται ως και την Κυριακή. Πλήθος επιστημονικών μελετών και ανακοινώσεων, συγγράματα και εκθέσεις, συμπόσια και "στρογγυλές τράπεζες" χαρακτήρισαν την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, που κορυφώθηκε με μια λαμπρή τελετή έναρξης στην κατάμεστη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Τη σημασία της Αθλητικής Επιστημής επεσήμανε στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ενώ νωρίτερα, στο πλαίσιο του συμποσίου της ΠΕΠΓΑΣ βραβεύθηκε η γενική γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, που επεσήμανε τη σημασία της παρουσίας της Γυναίκας και σε θέσεις ισχύος στο αθλητικό γίγνεσθαι.

O Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.Ανθιμος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τους διοργανωτές και επεσήμανε πως "η οικονομική κρίση μας έκανε να ξεχάσουμε την πνευματική μας προετοιμασία. Είναι στενάχωρα όλα όσα γίνονται ακόμη και στο ποδόσφαιρο, με την αδυναμία τέλεσης αγώνων. Μακάρι οι επαίοντες να βρουν τις λύσεις που πρέπει".

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα συναντήθηκαν οι Κοσμήτορες των Σχολών Φυσικής Αγωγής της χώρας (καθηγητές Σ.Κέλλης, Ν.Γελαδάς, Ι.Κουτεντάκης, Μ.Μιχαλοπούλου) και παρέθεσαν τους προβληματισμούς τους αλλά και κατέγραψαν την προοπτική των Σχολών και του κλάδου των καθηγητών φυσικής αγωγής, με βάση τις απαιτήσεις της εποχής.

Τα συμπεράσματα απ' αυτή τη συνάντηση ήταν σημαντικά: διαπιστώθηκε πως οι ΣΕΦΑΑ έχουν παρόν και μέλλον, πως έχει πραγματοποιηθεί πρόοδος λόγω της εξωτερικής αξιολόγησης και ο κλάδος των αθλητικών επιστημόνων έχει προσαρμοστεί, αλλά και πως τελικά η κοινωνία είναι αυτή που θα πρέπει να ορίσει το μέλλον των Σχολών.

Το Συνέδριο συνεχίζεται από το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα της Κυριακής με πολλές επιστημονικές συναντήσεις και ανακοινώσεις, που βρίσκονται, όπως και το πλήρες πρόγραμμα του, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pess.auth.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass