Ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς Σκωτία-Ελβετία

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2024 7:20

Η Ελβετία πήρε αυτό που ήθελε στο 1-1 με τη Σκωτία στην Κολονία και «αγκάλιασε» την πρόκριση στους «16» του Euro 2024.

Ο Μακ Τόμινεϊ στο 13’ άνοιξε το σκορ για τη Σκωτία, ενώ ισοφάρισε στο 26’ ο Σακίρι. Το αποτέλεσμα αυτό δίνει, ουσιαστικά, στην ομάδα του Μουράτ Γιακίν το «εισιτήριο» για τους «16», ενώ η Σκωτία πρέπει να νικήσει την Ουγγαρία στην τελευταία αγωνιστική.
Στο 13ο λεπτό σε μία αντεπίθεση της Σκωτίας, ο Μακ Τόμινεϊ έπιασε ένα ακίνδυνο σουτ που ήταν έτοιμος να εξουδετερώσει εύκολα ο Ζόμερ. Όμως, μπροστά του βρισκόταν ο Φαμπιάν Σαρ, ο οποίος αντανακλαστικά άπλωσε το δεξί του πόδι, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Το αυτογκόλ αυτό έδωσε εντελώς άλλη εικόνα στον αγώνα, με τους Ελβετούς να ασκούν έντονη πίεση προσπαθώντας να απαντήσουν άμεσα και τους παίκτες του Κλαρκ να αμύνονται αποτελεσματικά. Μέχρι που ανέλαβε δράση ο άνθρωπος των «μεγάλων στιγμών». Μετά από λάθος του Ράλστον η μπάλα στρώθηκε στον Τσερντάν Σακίρι, ο οποίος με καταπλητικό σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε στο 26’.
Στο 32’ μετά από έξοχο συνδυασμό ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Γκαν, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση.
Ο Εντόι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκαν, αλλά πλάσαρε άουτ στο 59’.
Πολύ μεγάλη στιγμή για τη Σκωτία στο 67’, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον ο Χέινλι πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς, έπιασε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι έκανε τη... δουλειά του εξουδετερωμένου Ζόμερ. Σε εκείνη τη φάση κρίθηκε το ματς και εν πολλοίς η «μοίρα» της Σκωτίας στη διοργάνωση, καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και τώρα πια η ομάδα του Στιβ Κλαρκ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη την τελευταία αγωνιστική (23/6) επί της Ουγγαρίας για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση ως καλύτερη τρίτη των Ομίλων. Όσο για τους Ελβετούς, ουσιαστικά έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τη νοκ-άουτ φάση και αναμένουν την τυπική επιβεβαίωση μετά τα αποτελέσματα των άλλων γκρουπ.
Διαιτητής: Ίβλαν Κρούζλιακ (Σλοβακία).
Κίτρινες: Μακ Τόμινεϊ, Μακ Κένα - Ροντρίγκεζ, Σιέρο.
ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χέινλι, Χέντρι, Τίρνι (61’ λ.τρ. Μακ Κένα), Γκίλμουρ (79’ Μακ Λιν), Μακ Γκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Μακ Τόμινεϊ, Άνταμς (90’+1’ Σάνκλαντ) , Ράλστον, Μακ Γκιν (90’+1’ Κρίστι).
ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Σαρ, Βίντμερ (86’ Στεργίου), Φρόιλερ (75’ Σιέρο), Τζάκα, Εντόι (86’ Αμντουνί), Έμπισερ, Βάργκας (75’ Ρίντερ), Σακίρι (60’ Εμπολό).

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)
Γερμανία    7-1    6
Ελβετία    4-2    4
Σκωτία    2-6    1
Ουγγαρία    1-5    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass