Εξελίξεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις…

* ΧΡ. ΜΑΪΜΟΥΛΙΩΤΗΣ: ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΩΝ ΤΕΦΑΑ * ΔΑΦΝΗ ΜΠΑΤΣΙΛΑ: ΠΩΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2024 12:30

Του Σωτ. Κέλλα
Εξελίξεις προ των πυλών στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ αναμένονται τις επόμενες μέρες αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΑΚ Λάρισας Χρήστο Μαϊμουλιώτη κερδήθηκε ένα μεγάλο στοίχημα που ήταν να γίνουν στη Λάρισα οι εξετάσεις των υποψηφίων των ΤΕΦΑΑ του νομού Λάρισας και όχι μόνο.


Σε δήλωσή του στην «Ε» είπε τα εξής: «Για μένα ως πρόεδρο του ΕΑΚ και ως γυμναστή ήταν στοίχημα να μην ταλαιπωρηθούν εκατοντάδες υποψήφιοι του νομού Λάρισας για τα ΤΕΦΑΑ και να δώσουν εξετάσεις εκτός Λάρισας. Οι εξετάσεις άρχισαν την περασμένη Δευτέρα και συνεχίζονται στις εγκαταστάσεις του Αλκαζάρ, αλλά και στο κολυμβητήριο του ΕΑΚ που σήμερα θα διαγωνιστούν αρκετοί. Κερδίσαμε το πρώτο στοίχημα και το καλοκαίρι θα είναι εποχή δουλειάς για μας και όχι ξεκούρασης».
Ο κ. Μαϊμουλιώτης διευκρίνισε ότι σύντομα αναμένονται εξελίξεις στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚ, καθώς για το Αλκαζάρ σύντομα θα ανακοινωθεί η μελέτη για τις εργασίες που πρέπει να γίνουν ώστε να είναι κατάλληλο για αγώνες (η ΑΕΛ έχει σύμβαση μέχρι το 2025), ενώ αναμένεται και η οριστική απόφαση για την κατεδάφιση του κλειστού γυμναστηρίου του Αλκαζάρ.
Τέλος για το κολυμβητήριο του ΕΑΚ αναμένονται οι εξελίξεις μέχρι τέλη Ιουνίου.
Όσον αφορά για το πώς είναι η κατάσταση των υποψηφίων των ΤΕΦΑΑ όταν αγωνίζονται με 40 βαθμούς, η πρόεδρος της επιτροπής εξετάσεων ΤΕΦΑΑ Δάφνη Μπατσίλα μας είπε: «Προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε βάζοντας να αγωνίζονται πολύ πρωινές ώρες. Και να πούμε μια αλήθεια, οι Λαρισαίοι έχουν συνηθίσει κάθε χρόνο οι εξετάσεις να γίνονται με υψηλές θερμοκρασίες. Να υπενθυμίσω ότι πέρυσι οι εξετάσεις των παιδιών γίνονταν στα Τρίκαλα»!
ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΦΑΑ
Οι εξετάσεις των ΤΕΦΑΑ ολοκληρώνονται στις 28 Ιουνίου 2024, και ώρες από 7:30 π.μ. έως και 12:00 μ.μ., εκτός από Σάββατο-Κυριακή-Δευτέρα 22-23-24 Ιουνίου 2024, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα. Ώρες προσέλευσης υποψηφίων 7:30-10:30.
Οι υποψήφιοι κατά την προσέλευσή τους στην επιτροπή υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:
1) Δύο (2) μικρές φωτογραφίες.
2) Το δελτίο εξεταζομένου από το Λύκειο τους όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου.
3) Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό της ταυτότητας έγγραφο.
4) Ιατρικές Εξετάσεις.
i. Ακτινογραφία θώρακα με γνωμάτευση και φωτογραφία επάνω στην ακτινογραφία σφραγισμένη από το νοσοκομείο ή το διαγνωστικό κέντρο
ii. Καρδιογράφημα με σχετική γνωμάτευση
iii. Βεβαίωση οπτικής οξύτητας με γνωμάτευση για κάθε οφθαλμό, ή αντίγραφο δελτίου υγειονομικής εξέτασης ή βεβαίωση καταλληλόλητας με το οποίο/την οποία ο υποψήφιος έχει κριθεί ικανός/κατάλληλος από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές των Στρατιωτικών Σχολών ή των Αστυνομικών Σχολών ή των Σχολών Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή των Σχολών Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Οι βεβαιώσεις αυτές μπορούν να έχουν εκδοθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΓΟΡΙΩΝ
1) Δρόμος 200 μ.
2) Άλμα σε μήκος, τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη,
3) Σφαιροβολία (βάρος σφαίρας 6 κιλών), τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη
4) Κολύμβηση 50 μ. ελεύθερο.
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
1) Δρόμος 200 μ.
2) Άλμα σε μήκος, τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη,
3) Σφαιροβολία (βάρος σφαίρας 4 κιλών), τρεις (3) προσπάθειες, από τις οποίες βαθμολογείται η καλύτερη
4) Κολύμβηση 50 μ. ελεύθερο.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1. Τα αγωνίσματα (αγοριών - κοριτσιών) θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς. Οι υποψήφιοι, με αίτησή τους στην εξεταστική επιτροπή, δηλώνουν τα τρία (3) από τα τέσσερα (4) αγωνίσματα της κατηγορίας τους, στα οποία επιθυμούν να εξεταστούν. Η δήλωσή τους αυτή δεν μπορεί να τροποποιηθεί κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους.
2. Σε περίπτωση μη συμμετοχής του υποψηφίου σε αγώνισμα που έχει ήδη δηλώσει με αίτησή του ότι θα εξεταστεί, σημειώνεται στο πινάκιο η ένδειξη «ΔΕΝ ΠΡΟΣΗΛΘΕ» και για την εξαγωγή του μέσου όρου υπολογίζεται ως βαθμός του αγωνίσματος το μηδέν (0). Ο υποψήφιος βαθμολογείται μόνο αν έχει λάβει μέρος σε ένα (1) αγώνισμα, τουλάχιστον. Ο υποψήφιος που δε λαμβάνει μέρος σε κανένα αγώνισμα αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α.
3. Οι υποψήφιοι κατά τη διεξαγωγή των πρακτικών δοκιμασιών έχουν υποχρέωση κόσμιας συμπεριφοράς και συμμόρφωσης προς τους κανόνες ευταξίας, καθώς και πιστής τήρησης των υποδείξεων και των συστάσεων των μελών της εξεταστικής επιτροπής.
4. Απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών επικοινωνίας.
5. Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, φωτογράφηση των προσπαθειών των υποψηφίων από τους ίδιους ή άλλους εντός και εκτός του σταδίου.
6. Ο/Η υποψήφιος/α που εξετάζεται σε περισσότερες από μία (1) επιτροπές αποκλείεται από τη διαδικασία επιλογής για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α. με απόφαση της επιτροπής οργάνωσης εξετάσεων και επιλογής.
7. Για να εξασφαλισθεί η ίση μεταχείριση των υποψηφίων, επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχουν διακριτικά στοιχεία στην αθλητική ενδυμασία τους, που τους ταυτοποιούν και τους διαφοροποιούν από τους συνυποψήφιους τους.
Παρακαλούμε όπως τηρηθεί αυστηρά το πρόγραμμα, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων, για τις οποίες η οικεία επιτροπή δύναται να ορίζει διαφορετική ημέρα εξέτασης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2414400093-92.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass