Αλλες Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 9:59

Εύκολο 2-0 της Ελλάδας επί της Μάλτας

Με δύο γκολ στο πρώτο τέταρτο απ’ τους Τάσο Μπακασέτα (7’, πέναλτι)

και Χρήστο Τζόλη (14’), η Ελλάδα νίκησε εύκολα τη Μάλτα με 2-0 σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Γκρέντινγκ της Αυστρίας κι ολοκλήρωσε κι αυτόν τον κύκλο αγώνων της με ορίζοντα το επόμενο Nations League, που θα τη βρει με νέο προπονητή στον πάγκο της. Ο «υπηρεσιακός» ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Παπαδόπουλος έδωσε ευκαιρία σε πολλούς παίκτες που δεν είχαν χρόνο συμμετοχής σε προηγούμενα ματς, με τους Τζολάκη, Μανδά και Τσιγγάρα να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με τη γαλανόλευκη φανέλα.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης (82’ Μανδάς), Σάλιακας (82’ Τσιγγάρας), Ρέτσος (73’ Ντόη), Κουλιεράκης, Κυριακόπουλος, Μάνταλος (61’ Κώτσιρας), Κουρμπέλης, Μασούρας (61’ Λημνιός), Τζόλης, Μπακασέτας, Παυλίδης (61’ Δουβίκας).
ΜΑΛΤΑ (Μικέλε Μαρκολίνι): Αλ Τούμι, Σο, Ζ. Μουσκάτ, Μποργκ (89’ Ταμπόνε), Κορμπολάν, Γκουλιαμιέρ, Ν. Μουσκάτ (89’ Βέλα), Τεούμα, Καμενζούλ, Μπονγκ (72’ Νουόκο), Ντεγκαμπριέλε (46’ Ρέιντ).

 

«Ερυθρόλευκο» φινάλε ή παράταση τίτλου στο ΣΕΦ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΕΦ (21.15)

Φινάλε ή... παράταση θα δοθεί στη σειρά των τελικών της Basket League σήμερα το βράδυ (21:15), στο ΣΕΦ, όπου ο γηπεδούχος Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό, στο Game 4 και με τη σειρά να βρίσκεται στο 2-1 υπέρ της ομάδας του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0, καθώς μετά το «break» στο ΟΑΚΑ με 84-89 την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, επικράτησε και στο ΣΕΦ, με 92-86 την Παρασκευή, 7 Ιουνίου. Την περασμένη Δευτέρα (10/6), ο πρωταθλητής Euroleague Παναθηναϊκός αντέδρασε επικρατώντας με 83-76 στο ΟΑΚΑ. Αυτή τη φορά... τον πρώτο λόγο έχουν οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που μετά την 3η θέση στο φάιναλ φορ της Euroleague θέλουν, μπροστά στο φίλαθλο κοινό τους, να κάνουν το 3-2 και να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας για τρίτη διαδοχική σεζόν και 15η φορά στην Ιστορία τους. Aν το πετύχουν αυτό θα κατακτήσουν και τους τρεις εγχώριους τίτλους, δηλαδή το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ Ελλάδας.
Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έχοντας πετύχει το... απίστευτο, να βρεθεί δηλαδή από 17ος στη Euroleague την προηγούμενη σεζόν στην κορυφή της Ευρώπης στις 26 Μαΐου στην Uber Arena του Βερολίνου, αναζητά να πάρει πίσω αυτό που του ανήκε στην έναρξη της σειράς των τελικών, δηλαδή το πλεονέκτημα έδρας και να έχει την ευκαιρία, μέσα στο ΟΑΚΑ, να διεκδικήσει σε έναν 5ο και τελευταίο τελικό το τρόπαιο. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το τελευταίο πρωτάθλημα Ελλάδας το 2021 και μετρούν συνολικά 40 τίτλους πρωταθλητή Ελλάδας. Σε περίπτωση που χρειαστεί και 5ος αγώνας, αυτός θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 14 Ιουνίου (21:15) στο ΟΑΚΑ.
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Οι Παπαπέτρου, Θεονάς και Μαγκλογιάννης θα διευθύνουν τον 4ο τελικό των πλέι οφ της Basket League, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, σήμερα (12/6, 21:15), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Οι δύο πρώτοι, Παπαπέτρου και Θεονάς, είχαν «σφυρίξει» και στον 1ο τελικό, όταν ο Ολυμπιακός έκανε το «break» στο ΟΑΚΑ και το 1-0 στη σειρά. Ο Μαγκλογιάννης ήταν ένας εκ των τριών διαιτητών του προχθεσινού (10/6) τρίτου τελικού, στο ΟΑΚΑ, όπου οι «πράσινοι» μείωσαν σε 2-1 τη σειρά. Η μία διαιτητής (Τσαρούχα) και οι δύο διαιτητές (Τσολάκος-Αγραφιώτης) του 2ου τελικού που έλαβε χώρα στο ΣΕΦ δεν βρίσκονται στη διαιτητική τριάδα του 4ου τελικού, που θα μπορούσε να κρίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας, αν νικητής αναδειχτεί ο Ολυμπιακός.
Οι διαιτητές του 4ου τελικού των πλέι οφ της Basket League είναι οι εξής:
BASKET LEAGUE
ΠΛΕΪ ΟΦ 4ος ΤΕΛΙΚΟΣ (12/6) ΣΗΜΕΡΑ
ΓΗΠΕΔΟ ΣΕΦ    
ΩΡΑ 21:15    
ΑΓΩΝΑΣ    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι) Παπαπέτρου-Θεονάς-Μαγκλογιάννης

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ
 Λίγη ώρα μετά το βίντεο του Δημήτρη Γιαννακόπουλο από τον εξωτερικό χώρο του ΟΑΚΑ, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός συμπεριέλαβε σε ανακοίνωσή της τα λεγόμενα του ισχυρού άνδρα των «πρασίνων». Πως δηλαδή... «δεν θα ανεχθούμε να συμβεί το παραμικρό στην αυριανή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό». Στο ΣΕΦ, διεξάγεται σήμερα, Τετάρτη (12/6, 21:15) ο 4ος τελικός των πλέι οφ της Basket League, με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 2-1 στη σειρά και να έχει την ευκαιρία με νίκη, να κατακτήσει το 15ο πρωτάθλημα στην Ιστορία του και 3ο διαδοχικό. Ο Παναθηναϊκός θα τα δώσει όλα για να ισοφαρίσει σε 2-2 τη σειρά και να κριθεί στο ΟΑΚΑ, σε Game 5 ο τίτλος του πρωταθλητή Ελλάδας.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αθλητών, προπονητών και των μελών της αποστολής μας, όπως δυστυχώς έχει συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν στο ίδιο γήπεδο,» τονίζει επιπρόσθετα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» ζητούν την εφαρμογή του κανονισμού σχετικά με τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος φυσικών προσώπων.

 

EUROLEAGUE
Ανανεώνουν για 15 χρόνια τα εγγυημένα συμβόλαιά τους ο ΠAO και ο Ολυμπιακός
ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΓΩΝΑ

Οι δεκατρείς ομάδες μέτοχοι της Euroleague, ανάμεσα στις οποίες ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός και ο τρίτος φέτος Ολυμπιακός, ετοιμάζονται να υπογράψουν εγγυημένα συμβόλαια για 15 ακόμη χρόνια στο πρώτο τη τάξει ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Την είδηση έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο διακεκριμένος Λιθουανός δημοσιογράφος Ντονάτας Ουρμπόνας αναφέροντας συγκεκριμένα: «Οι δεκατρείς ομάδες μέτοχοι συμφώνησαν να δεσμευτούν στη EuroLeague για επιπλέον 15 χρόνια μετά τη λήξη της τρέχουσας συμφωνίας με την IMG το 2026, σύμφωνα με πηγές».
Το διήμερο 17-18 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση στη Βαρκελώνη με τη συμμετοχή των δεκατριών ομάδων μελών, όταν και θα συζητηθεί εις βάθος η προοπτική ανανέωσης των εγγυημένων συμβολαίων. Ουσιαστικά, η ανανέωση των εγγυημένων συμβολαίων θα έχει διάρκεια έως το 2040 και μετά τις υπογραφές, η συμφωνία θα επικυρωθεί στο Συμβούλιο.
Στη συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας θα συζητηθούν επίσης θέματα που αφορούν στο ρόστερ των ομάδων και στο πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου 2024-25. H 13η ομάδα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία δεν μετέχει στη Euroleague, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, λόγω σχετικής απαγόρευσης. Συγκεκριμένα οι δεκατρείς ομάδες με εγγυημένα συμβόλαια στη Euroleague είναι οι εξής:
Αναντολού Εφές    (Τουρκία)
Μπασκόνια    (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα    (Ισπανία)
Φενερμπαχτσέ    (Τουρκία)
Μακάμπι Τελ ΑΒίβ    (Ισραήλ)
Αρμάνι Μιλάνο    (Ιταλία)
Ολυμπιακός    (Ελλάδα)
Παναθηναϊκός    (Ελλάδα)
Ρεάλ Μαδρίτης    (Ισπανία)
Βιλερμπάν    (Γαλλία)
Μπάγερν Μονάχου    (Γερμανία)
Ζαλγκίρις Κάουνας    (Λιθουανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    (Ρωσία)

 

Αγώνας γιορτή στο Ομορφοχώρι

Η Δόξα Ομορφοχωρίου καλεί όλους τους παλαίμαχους και νέους ποδοσφαιριστές για ακόμη μια χρονιά για να γίνει το καθιερωμένο φιλικό στην εορτή τις Αναλήψεως στις 13 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη. Παλαίμαχοι και νέοι θα παίξουν σε έναν αγώνα- γιορτή που θα ξεκινήσει στις 18.00 όπως γίνεται κάθε χρόνο στην εορτή τις Αναλήψεως από τότε που η ομάδα ιδρύθηκε.

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass