Χρυσός ο Καραφύλλης της ΕΑΛ

* ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΖΗΔΡΟΣ * ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΠΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 11:46

Η συλλογή μεταλλίων συνεχίζεται για το τμήμα πάλης της ΕΑΛ Πήγασος, καθώς με δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, καθώς και με την 4η θέση στη συνολική βαθμολογία των ομάδων, επέστρεψε από το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης παραλίας (beach wrestling) η ομάδα των U-15, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουνίου στην παραλία της Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα, πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε στην κατηγορία των 65 κιλών ο Ηλίας Καραφύλλης, όπου μετά από εκπληκτική εμφάνιση και με τέσσερις νίκες στη σειρά κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ελλάδα. Ο παλαιστής της ΕΑΛ εντυπωσίασε τους ομοσπονδιακούς προπονητές με την εμφάνισή του και κατάφερε να κερδίσει τη συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα και την πρόκρισή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στις 17-19 Ιουλίου στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε μετά από πολύ καλή εμφάνιση και ο Αριστείδης Ζήδρος στην κατηγορία των 55 κιλών. Ο παλαιστής της ΕΑΛ έχασε πραγματικά μετά από συγκλονιστικό και αμφίρροπο αγώνα την πρόκριση στον τελικό της κατηγορίας, καθώς προηγούνταν με 2-0 και ηττήθηκε στο τέλος με 3-2 στα σημεία. Παρόλα αυτά κατάφερε να κατακτήσει την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της κατηγορίας. Έτσι κατάφερε να κερδίσει και αυτός τη συμμετοχή του στην Εθνική Ομάδα και το δικαίωμα να συμμετέχει και αυτός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τον Ιούλιο στη Ρουμανία.
Αμφότεροι και οι δύο παλαιστές, κέρδισαν τη συμμετοχή τους και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Κατερίνη, καθώς κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε κάθε κατηγορία με τους τρεις πρώτους αθλητές της.
Καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και ο Άγγελος Καμαγιάννης στα 50 κιλά, όπου η απειρία και ένας τραυματισμός στα πλευρά τού στέρησαν τη διεκδίκηση κάποιου μεταλλίου, όπως και ο Αχιλλέας Αγγελής στα 90+.
Τη δεύτερη μέρα των αγώνων καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Σπύρος Ψαρογιώργος στα 90 κιλά των ανδρών, όπου μετά από δύο νίκες κατάφερε να προκριθεί στην 8άδα, όπου ηττήθηκε από τον πρωταθλητή της ελληνορωμαϊκής και μέλος της Εθνικής Προολυμπιακής Ομάδας Παγκαλίδη. Επίσης, καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Παναγιώτης Μπρούζας στα 80 κιλά των U-17, όπου μετά από πολύ αμφίρροπους αγώνες και ορισμένα διαιτητικά λάθη δεν τα κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά, κάνοντας μία νίκη και δύο ήττες με 3-2 στα σημεία από τον περσινό και φετινό πρωταθλητή της κατηγορίας Τσακερόπουλο των Ολυμπιονικών Βόλου.
Την αποστολή συνόδεψαν στην Κατερίνη ο έφορος του τμήματος και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΟΠ Αλέξανδρος Νίτσιος και ο προπονητής της ομάδας Πέτρος Κρίκης με τον συνεργάτη του Απόστολο Στάμο.
Να σημειωθεί ότι οι παλαιστές της ΕΑΛ για πρώτη φορά συμμετείχαν σε αγώνες πάλης παραλίας και είχαν να αντιμετωπίσουν αθλητές με αρκετή εμπειρία. Η πάλη στην άμμο είναι ένα εντελώς ξεχωριστό στυλ, έχει άλλες απαιτήσεις και είναι ανερχόμενη, ενώ εξασφαλίζει και τα αθλητικά προνόμια που έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες που διακρίνονται για την εισαγωγή τους στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τις σχολές. Σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μέρος του προγράμματος των ολυμπιακών αγώνων.
Γι’ αυτό το τμήμα πάλης της ΕΑΛ μετά από συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή Λάρισας έχει εξασφαλίσει χώρο στα χωμάτινα γήπεδα της δημοτικής πισίνας στη Νεάπολη, όπου θα πραγματοποιεί προπονήσεις τρεις φορές την εβδομάδα μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες, για την προετοιμασία των αθλητών και αθλητριών για τις διεθνείς διοργανώσεις. Όσοι/-ες ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το άθλημα, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του συλλόγου και των υπευθύνων του τμήματος πάλης.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΕΑΛ συγχαίρουν τους μικρούς παλαιστές και το προπονητικό επιτελείο του τμήματος πάλης για τις νέες μεγάλες διακρίσεις, τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα και την πρόκρισή τους στις διεθνείς διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού και Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πάλης Παραλίας (Beach Wrestling).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass