Εντυπωσιακό το 1ο Ράλι Σπριντ Κισσάβου

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2024 12:55

Γραφείο «Ε» στην Αγιά

Το 1ο Ράλι Σπριντ Κισσάβου ανήκει στην ιστορία. Ο αγώνας που ξεκίνησε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής με τις επίσημες αναγνωρίσεις, συνεχίστηκε το πρωί του Σαββάτου με τον τεχνικό έλεγχο και την πανηγυρική εκκίνηση στην Κεντρική πλατεία Αγιάς και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, έπειτα από τη διεξαγωγή των τριών ειδικών διαδρομών Σωτηρίτσα 1,2,3 στην Κεντρική πλατεία της Μελιβοίας με τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές.
Ήταν ο δεύτερος αγώνας για το Κύπελλο Ράλι Βορείου Ελλάδος που τη φετινή χρονιά προσμετρούν βαθμολογικά τέσσερις αγώνες.
Στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης οι Θανάσης Στεργιάδης-Παναγιώτης Γαζγάζης με το Peugeot 106 συνέχισαν το σερί των εντυπωσιακών εμφανίσεων σε ράλι. Πρώτοι και στα τρία περάσματα από την ειδική διαδρομή ολοκλήρωσαν τον αγώνα, κερδίζοντας ταυτόχρονα και την πρώτη θέση στη F2 και της κατηγορίας C5+C6.
Στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης οι Παύλος Μπαξεβανάκης-Σωτήρης Γεροθανάσης με το Honda Civic TypeR, κερδίζοντας επίσης την πρώτη θέση της κατηγορίας C3+C4 και τη δεύτερη στη F2.
Το βάθρο της γενικής κατάταξης συμπλήρωσαν οι Θεόδωρος Παπαβασιλείου-Μιχάλης Καλτσάς με το VW Golf II, κερδίζοντας ταυτόχρονα τη F2E και τη δεύτερη θέση της C3+C4.
Στην επόμενη θέση η Lancia Stratos των Μάριου Σταφυλοπάτη-Γιώργου Χατζηρήγα, που ήταν η συμμετοχή που έγινε το θέμα συζήτησης σε όλη την Ελλάδα. Στην πρώτη της έξοδο από το γκαράζ που φυλάσσεται, δοκιμάστηκε σε συνθήκες αγώνα, προσφέροντας ευχαρίστηση στο πλήρωμα και στους θεατές, ενώ κατέκτησαν και την πρώτη θέση της κατηγορίας C2.
Ο «πάντα έφηβος» Κώστας Αναγνωστάκης με τον Δημήτρη Αλεξιάδη έφερε το Suzuki Swift στην πέμπτη θέση γενικής, τη δεύτερη της F2E και την τρίτη της ενοποιημένης C4+C3.
Οι Γιώργος Γκέκας-Νίκος Στραβοκώστας στην πρώτη τους επαφή με τα ράλι, το ευχαριστήθηκαν, τερματίζοντας στην έκτη θέση της γενικής, τη δεύτερη της C5+C6, την τρίτη της F2 και πρώτο τοπικό πλήρωμα.
Ακολούθησαν οι Νίκος Τρυχίδης-Αποστόλης Αβραμίδης με τη Citroen Xsara σε νέα χρώματα, που κέρδισαν και την τρίτη θέση της C3+C4 και την τρίτη θέση της F2E.
Οι Δημήτρης Ντιντόκας-Γιώργος Αγριοδήμος με την BMW E36 ήταν ένα ακόμα από τα πληρώματα που έτρεξαν πρώτη φορά σε ράλι. Η πρώτη του «ραλιστική» εμπειρία ανταμείφτηκε και με τη δεύτερη θέση της C2.
Οι Βαγγέλης Παπατριανταφύλλου-Μάκης Λακόρτε με την Opel Ascona προέρχονται από τις αναβάσεις και τη φετινή χρονιά έγιναν πλήρωμα ακολουθώντας τον θεσμό του Κυπέλλου Ράλι Βορείου Ελλάδος. Κατέκτησαν την τρίτη θέση της κατηγορίας C2.
Μία ακόμα Opel Ascona ακολούθησε στην κατάταξη, με τους Βασίλη Φυγκιώρη-Χρήστο Κίτσο να απολαμβάνουν τον αγώνα τους, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της C2.
Οι Σωκράτης Πάζης-Βασίλης Μπιλαδέρης με το Nissan Micra τερμάτισαν στην τρίτη θέση των κατηγοριών C5+C6.
Οι Χρήστος Βεζύρης-Κων/νος Μάριος Κίτσος με το διαχρονικό Peugeot 106 rally έκλεισαν τη λίστα αυτών που είδαν την καρό σημαία του τερματισμού, δεύτεροι της κατηγορίας C6.
Μηχανικά προβλήματα και άτυχες στιγμές δεν επέτρεψαν να ολοκληρώσουν τον αγώνα οι Παναγιώτης Καραγκιοζόπουλος-Παναγιώτης Φατούρας με Seat Ibiza, οι Θανάσης Τσιτσιγιάννης-Αλεξία Τσιτσιγιάννη με Citroen Saxo και οι Βασίλης Ηλία-Γρηγόρης Κομματάς με Opel Kadett.
Το 1ο Ράλι Σπριντ Κισσάβου συνέπεσε με την ημερομηνία της «Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού» και ήταν αφιερωμένο στο συγκεκριμένο γεγονός. Η παρουσία του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας στις απονομές των κυπέλλων και τα δρώμενα που τη συνόδευσαν, γέμισαν με συγκίνηση τους παρευρισκόμενους.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρήστος Τοπαλίδης στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους διοργανωτές που συνέδεσαν τον αγώνα με τη μεγάλη αυτή ημέρα μνήμης και ευχαρίστησε τη Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (ΛΑΜΚΕ), τον Δήμο Αγιάς, τον δήμαρχο, Αντώνη Γκουντάρα, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Γεωργία Ποτούλα, όπως και τα πληρώματα που έτρεξαν με το έμβλημα της γενοκτονίας στα αυτοκίνητά τους. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς», είπε, «αυτός ο αγώνας που δίνουμε για την εμπέδωση του αιτήματός μας για διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας, να αναγνωρίζεται από όλους τους ανθρώπους και να μας συνδράμουν στην προσπάθειά μας. Πρέπει να αγωνιζόμαστε για να μη δούμε ποτέ ξανά γενοκτονίες στον κόσμο».
Από τη ΛΑΜΚΕ, που είχε και τον βασικό ρόλο στην όλη διοργάνωση, θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν προς όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της, ενώ, όπως τονίστηκε, τα χαμόγελα όλων στο τέλος του διήμερου ήταν η ανταμοιβή μας και ο λόγος να ξεχάσουμε τη μεγάλη κούραση που μόνο όσοι έχουν ασχοληθεί με διοργανώσεις γνωρίζουν.
Το 2ο Ράλι Σπριντ Κισσάβου το 2025 θα είναι ακόμα καλύτερο, ακόμα μεγαλύτερο».
Η ομιλία του Αντώνη Γκουντάρα με τη λήξη του αγώνα δεν πέρασε απαρατήρητη. Ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν ώστε να υλοποιηθεί, αλλά έστειλε και συγκεκριμένα μηνύματα όσον αφορά τον τρόπο και τον τόπο διεξαγωγής μιας εκδήλωσης που τελεί υπό έγκριση του Δήμου.
«Σε αυτήν την προσπάθεια, θέλω να συγχαρώ τη ΛΕΜΑΘΑ, τις Δημοτικές Κοινότητες Αγιάς, Μελιβοίας και Σωτηρίτσας, να ευχαριστήσω τα πληρώματα και να απευθύνω ένα συγγνώμη για τυχόν παραλείψεις από την πλευρά μας, τις οποίες του χρόνου θα διορθώσουμε» τόνισε, μεταξύ άλλων, και πρόσθεσε τα εξής:
«Ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές και τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους. Οι εκδηλώσεις γίνονται για να προσελκύσουν όσο γίνεται περισσότερο κόσμο. Με μεγάλη συγκίνηση, ευχαριστώ, τέλος, τον Σύλλογο Ποντίων Λάρισας για τη συμμετοχή του. Έδωσαν διαφορετικό νόημα στην εκδήλωση με την παρουσία τους. Λαός ο οποίος δε θυμάται, λαός ο οποίος δεν αναδεικνύει και τις καλές και τις άσχημες στιγμές στον διάβα της ιστορίας του και της πορείας του, δεν έχει μέλλον. Εμείς ως λαός, χωρίς να έχουμε μίσος για κανέναν, δυστυχώς ζήσαμε πολύ άσχημες καταστάσεις. Αυτές τις καταστάσεις δεν πρέπει ποτέ να τις ξεχάσουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass