Θρύλος της Ευρώπης…

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ ΜΕ 2-0 ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ EUROPA CONFERENCE LEAGUE ΣΤΙΣ 29 ΜΑΪΟΥ ΜΕ ΤΗ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2024 9:30

Ο Θρύλος της Ελλάδας είναι πλέον και Θρύλος της Ευρώπης! Ο Ολυμπιακός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ νίκησε 2-0 την Άστον Βίλα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίνεται σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, 53 χρόνια μετά το «έπος» του Παναθηναϊκού στο Γουέμπλεϊ.


Την Τετάρτη 29 Μαΐου, στο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Europa Conference League με αντίπαλο τη Φιορεντίνα η οποία απέκλεισε την Μπριζ στον έτερο ημιτελικό. Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί στο 10’ και το 81’ πέτυχε τα γκολ του Ολυμπιακού, ο οποίος διαφύλαξε με ευκολία το υπέρ του 4-2 του πρώτου αγώνα στο Μπέρμιγχαμ.
Λένε ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και ο Ολυμπιακός θα έπρεπε πάση θυσία να αποφύγει κάποια «αναποδιά» στο ξεκίνημα του ματς. Όχι απλώς το πέτυχε, αλλά έβαλε τους Άγγλους σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
Από συνδυασμό Ποντένσε, Κίνι και ασίστ του τελευταίου, ο Ελ Κααμπί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 10’, σκοράροντας για 9η φορά στη διοργάνωση. Από εκεί και πέρα, ήταν (ακόμα πιο) εύκολο για τους γηπεδούχους να διαχειριστούν την κατάσταση.
Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Ροντινέι, Ποντένσε, Κίνι-Ντάγκλας Λουϊς, Ιροεγκμπουνάμ
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (77’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Ιμπόρα (73’ Όρτα), Έσε, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (62’ Μασούρας), Ελ Καμπί
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ουνάι Έμερι): Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος (68’ Ιροεγκμπουνάμ), Τόρες, Ντίνιε (86’ Μουνρό), Κας (86’ Χέιντεν), Μπέιλι (86’ Κέλιμαν), Ντιαμπί (58’ Ντουράν), ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουϊς, Γουότκινς.
*Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του Europa League:
Αταλάντα -Μαρσέιγ 3-0 (1-1)
Λεβερκούζεν -Ρόμα 2-2 (2-0)
*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων.
Στον τελικό θα παίξουν Αταλάντα και Λεβερκούζεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass