Ελπίζω να υπάρχει και πιο σημαντικό παιχνίδι…

ΤΟΝΙΣΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΝΤΙΛΙΜΠΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (22:00)

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2024 9:15

Με την ευχή το σημερινό (22:00) ματς με την Αστον Βίλα να μην είναι το σημαντικότερο στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού συνόδευσε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, παραμονή του αγώνα ρεβάνς για την ημιτελική φάση του Europa Confernece League.

«Ελπίζω να υπάρχει ένα ακόμα πιο σημαντικό (σ.σ. παιχνίδι)» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο Ισπανός τεχνικός των «ερυθρολεύκων», αναφερόμενος φυσικά στον τελικό της διοργάνωσης, όπου η ομάδα του μπορεί να βρεθεί, εφόσον υπερασπιστεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» το 4-2 του πρώτου αγώνα στο «Βίλα Παρκ».
«Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε συγκεντρωμένοι. Σε προηγούμενη φάση (σ.σ. με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ) είχαμε χάσει και είχαμε βάλει μετά 6 γκολ. Είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό και αυτήν τη φορά πρέπει να είμαστε σοβαροί» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Μπεντιλίμπαρ, ο οποίος αρνήθηκε την... ταμπέλα του φαβορί για την ομάδα του, παρά το σκορ του πρώτου ματς: «Δεν έχουν αλλάξει οι ρόλοι λόγω του σκορ. Μία πρόκριση κρίνεται σε δύο ματς. Η Άστον Βίλα θα παίξει με σοβαρότητα για να προκριθεί, όπως θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Υπάρχουν πιθανότητες και για τις δύο ομάδες».
Για το πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός, ο Ισπανός προπονητής είπε: «Μπορώ να μιλήσω για όσο είμαι εδώ. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα. Οι παίκτες έχουν αρχίσει να πιστεύουν στον εαυτό τους και, όταν το κάνεις αυτό, μπορούν τα πράγματα να πάνε πιο καλά».
Κλείνοντας, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έστειλε μήνυμα στον κόσμο της ομάδας: «Θα τα δώσουμε όλα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο. Το έχουμε νιώσει τόσες φορές πόσο μας βοηθά ο κόσμος. Θα τα δώσουμε όλα. Γνωρίζουμε πολύ καλά το τι σημαίνει για τον κόσμο μας αυτή η στιγμή».

 

Η ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Η Φιορεντίνα έφυγε αλώβητη με το πολύτιμο 1-1 απ’ το «Γιάν Μπέιντελ Στάντιον» στον δεύτερο ημιτελικό του Europa Conference League και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 3-2 στον πρώτο αγώνα στο «Αρτέμιο Φράνκι» έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στην OPAP Arena. Οι «βιόλα» έφτασαν για δεύτερη σερί σεζόν στον τελικό του Europa Conference, έχοντας ηττηθεί στο περσινό καταληκτικό παιχνίδι της διοργάνωσης απ’ τη Γουέστ Χαμ με 2-1 και πλέον ψάχνουν την πρώτη κατάκτηση ευρωπαϊκού τροπαίου μετά από 63 χρόνια και το Κύπελλο Κυπελλούχων, το οποίο είχαν κάνει δικό τους τη σεζόν 1960-61.
Τα γκολ πέτυχαν οι Βάνακεν (20’) και Μπελτράν (85’ πέν.). Οι Ιταλοί είχαν τρία δοκάρια, τα δύο με τον Κουαμέ στο 44’ και στο 75’ και το τρίτο με το απευθείας φάουλ του Μπιράγκι στο 74’ που αποκρούστηκε απ’ την οριζόντια δοκό. Θα αντιμετωπίσουν στον τελικό τον νικητή της σημερινής αναμέτρησης Ολυμπιακός-Άστον Βίλα.
Διαιτητής: Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία).
Κίτρινες: 43’ Ορντόνιες, 52’ Τιάγκο, 62’ Βέτλεσεν, 72’ Οντόι, 83’ Μέχελε – 88’ Μιλένκοβιτς, 90’ Μπελτράν, 90’+4’ Ντοντό, 90’+6’ Ενζολά.
Αποβολές: 90’+4’ Οντόι (η 2η κίτρινη στον πάγκο).
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χαγιέν): Μινιολέ, Σαμπέ, Ορντόνιες, Μέχελε, Ντε Κάιπερ, Οντόι (86’ Νούσα), Βέτλεσεν (70’ Ζινκερνάγκελ), Βανάκεν, Σκόρας (86’ Νίλσεν), Τιάγκο, Γιουτγκλά.
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντσο Ιταλιάνο): Τερασιάνο, Μπιράγκι, Κουάρτα, Μιλένκοβιτς, Ντόντο, Αρτούρ Μέλο (71’ Ντάνκαν), Μαντραγκόρα, Κουάμε, Μπελτράν (90’ Ρανιέρι), Γκονζάλες, Μπελότι (70’ Ενζολά).

 

ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΣΤΟ EUROPA LEAGUE
Εν τω μεταξύ, σήμερα θα διεξαχθούν οι επαναληπτικοί στο Europa League και το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):
22:00, Αταλάντα-Μαρσέιγ    (1-1)
22:00, Λεβερκούζεν-Ρόμα    (2-0)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass