Η ιστορία μιας «Βασίλισσας»

ΑΘ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗ ΜΠΕΣΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΤΟΣΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΣΕ… ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΕΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ - ΔΩΡΟ ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣ. ΑΕΛ - ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2024 11:00

Του Σωτ. Κέλλα

«Γιατί στην Ελλάδα όταν πρόκειται για μια δημόσια πρωτοβουλία κάνει πολλά χρόνια να υλοποιηθεί, ενώ μια ιδιωτική πρωτοβουλία γίνεται αμέσως;

Μας έλεγαν για Μουσείο ΑΕΛ, για αθλητικό μουσείο πόλης πριν δεκαετίες και τώρα ένας ιδιώτης σε μικρό χρονικό διάστημα έκανε ένα ιδιωτικό μουσείο που το ζηλεύουν όλοι…». Αυτά είπε χθες ο παλαίμαχος παίκτης της ΑΕΛ Γιάννης Γκόλαντας στην «Ε» κατά τη διάρκεια της κοπής πίτας του ιδιωτικού μουσείου «Βασίλισσα-Βυσσινί Ιδιωτικό Μουσείο» (Ηρώων Πολυτεχνείου 90), που συμπληρώνει σε λίγες μέρες έναν χρόνο από τη λειτουργία του χάρη στην ιδέα που είχε ο ιδρυτής του Χρυσοβαλάντης Μπέσιος.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος που ήταν παρών εγκωμίασε τον Χρυσοβαλάντη Μπέσιο για το εγχείρημά του, λέγοντας ότι χρειάζεται μεράκι, χρόνο και χρήματα ώστε να αγοραστούν τα αντικείμενα, ενώ ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης Ηρακλής Γερογιώκας τόνισε ότι η Λάρισα έχει δήμαρχο ΑΕΛάρα που παρακολουθεί ανελλιπώς τα παιχνίδια εδώ και πολλά χρόνια.
Ο κ. Μαμάκος χαμογελώντας ανέφερε πως: «Νιώθω απέραντη χαρά που βλέπω τους παίκτες που μάζευα σε χαρτάκια τώρα να είναι μπροστά μου».
Και τότε προς έκπληξη όλων βγάζει μια φανέλα του Γιώργου Πλίτση που φορούσε το 1985 στην κατάκτηση του πρώτου Κυπέλλου Ελλάδας (δεύτερη στολή) και την παραδίδει στο μουσείο εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.
Τον ακολούθησε ο Ηρακλής Γερογιώκας, που σαν γνήσιος φίλαθλος έδωσε και αυτός μια φανέλα του Δημήτρη Κοντοδήμου, που έβγαλε από το μπαούλο όπως είπε.
Στους παρευρισκόμενους εκ μέρους των παλαιμάχων μίλησε ο Γιάννης Αλεξούλης, παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ, λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη συγκίνηση και χαίρεται που αγαπημένα τους αντικείμενα παίρνουν αξία στα χέρια κάποιου και φαίνεται από τον τρόπο που τα διαχειρίζεται και τα χρησιμοποιεί.
Ο πρόεδρος της Ερασ. ΑΕΛ Λάμπρος Ιωακείμ εγκωμίασε με τη σειρά του τον Χρυσαβαλάντη Μπέσιο και έδωσε και αυτός μια φανέλα που είχε στο σπίτι του και ήταν αυτή του Έρικ Λάζορικ. Και θυμήθηκε τις εκδρομές με τον Θανάση Μαμάκο, τον Λάμπρο Γερογιώκα, τον Μπάμπη Γιοντζή και άλλους.
Πριν την εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του περσινού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών και στη μνήμη του παλαίμαχου παίκτη της ΑΕΛ Ηλία Σελιώνη.
Την πίτα αγίασε ο πάτερ Ρίζος Κομίτσας που μίλησε για την αθλητική του ιστορία, λέγοντας ότι ήταν διαιτητής ποδοσφαίρου, ενώ είχε ιδιαίτερη σχέση με την οικογένεια Καντώνια και ιδιαίτερα με τον αείμνηστο Στέλιο Καντώνια, πρόεδρο της πρωταθλήτριας ΑΕΛ.
Τέλος, παρουσιάστηκε μια νέα συλλογή, αυτή των μεταλλίων από τις κατακτήσεις του Πρωταθλήματος, των δύο Κυπέλλων, αλλά και των δύο χαμένων τελικών, που όλοι θέλησαν να τα απαθανατίσουν.
Ο Χρυσοβαλάντης Μπέσιος, έχοντας δίπλα την αδελφή του Δήμητρα, συγκινημένος σημείωσε ότι αυτό το μουσείο είναι ελεύθερο για όλους, ώστε να μάθουν όλη την ιστορία της ομάδας.
Εκτός των προαναφερομένων παρευρέθηκαν ακόμα οι αντιδήμαρχοι Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής-Πρόνοιας και Εξωστρέφειας-Τουρισμού κ. Παναγιώτης Δαλαμπύρας και Φώτης Τζατζάκης αντίστοιχα, παλαίμαχοι της ΑΕΛ (Αλεξούλης, Γκόλαντας, Πλίτσης, Παπαντωνίου, Ανδρεούδης), εκπρόσωποι των συνδέσμων και άλλοι…
Τυχερός της πίτας ήταν ο Μιχάλης Παπαδόπουλος που βρήκε το φλουρί και αντιστοιχούσε σε τρεις έξυπνους πυροσβεστήρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass