Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αποτροπή της οπαδικής βίας

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2024

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2024 9:16

Με αυξημένη πλειοψηφία από την Ολομέλεια ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για τα «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας» (Α’ 203) - Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».


Ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για τον Αθλητισμό, Γιάννης Βρούτσης, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου, ανέφερε ότι η εποικοδομητική συζήτηση που έγινε όλες αυτές τις ημέρες στην Επιτροπή και στην Ολομέλεια «στέλνει το ισχυρό μήνυμα ότι σε μεγάλα θέματα και προκλήσεις το πολιτικό σύστημα μπορεί να πηγαίνει ενωμένο». Τόνισε ότι ο αθλητισμός δεν διχάζει, αλλά ενώνει, δεν έχει χρώμα και δεν είναι προνομιακός χώρος για κανένα κόμμα». Αναφέρθηκε στη συμβολή που είχαν για τον αθλητισμό όλοι οι προκάτοχοί του και επανέλαβε ότι αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία «έρχεται να προσθέσει ένα λιθαράκι, όχι να γκρεμίσει το αθλητικό μας οικοδόμημα, για να το βελτιώσουμε και να καλύψουμε κενά και παραλείψεις με όσα ισχύουν και σε άλλες χώρες».
«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε και να κλείσουμε τα κενά του παρελθόντος με ενότητα» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, ενώ επισήμανε ότι η αποδοχή της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση για την «Ημέρα Φιλάθλου» δείχνει και «τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε να έχουμε και θα αναπτύξουμε στο μέλλον».
Ο αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι «φιλοδοξία μας είναι μέσα στο 2024 να φέρουμε μετά από 25 χρόνια τον νέο Αθλητικό Νόμο και αυτός να χτιστεί από τα κάτω προς τα πάνω, γιατί έχουμε πλέον την τεχνική δυνατότητα να συνομιλούμε με όλο το οικοσύστημα του Αθλητισμού». Προανήγγειλε ότι θα δοθεί παράταση της προθεσμίας που έχει δοθεί στους φορείς για να καταθέσουν προτάσεις κατά την πρόσκληση που τους έχει αποσταλεί από τον Δεκέμβριο.
Ανέδειξε το μεταρρυθμιστικό σύστημα e-kouros, λέγοντας ότι στις 21 Φεβρουαρίου όλοι θα έχουμε την πρώτη έκθεση με τα στοιχεία μέτρησης και χαρτογράφησης του αθλητισμού στη χώρα μας και έναν χρόνο μετά, τον Φεβρουάριο του 2025, αυτά τα στοιχεία θα είναι και στο κινητό του κάθε πολίτη για να βλέπει ποια σωματεία της γειτονιάς του είναι πιστοποιημένα.
Ο αναπληρωτής Υπουργός, επίσης, ανέφερε ότι έχει αναθέσει με μνημόνιο συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σε διάστημα δύο-τριών μηνών θα έχουμε μια συγκριτική μελέτη για την ποιότητα του αθλητισμού σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να δούμε εάν ο μεγάλος αριθμός των σωματείων και η συνεχόμενη διεύρυνση σε αριθμούς σωματείων οδηγεί σε μια υγιή ανάπτυξη ή θα πρέπει να δούμε εάν θα πρέπει να ισχυροποιήσουμε τα κύτταρα του σωματειακού αθλητισμού με παρεμβάσεις για συνεννοήσεις ή για τις αναπτύξεις μονοθεματικών αθλημάτων.
Σχετικά με την ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών, ο κ. Βρούτσης είπε ότι σε συνεργασία με το ΕΜΠ και το ΤΕΕ θα υπάρξει καταγραφή με ακρίβεια τοπογραφικού όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, ανεξαρτήτου επιπέδου λειτουργίας τους και πλέον από εδώ και πέρα όπου αποφασίζεται στη χώρα να γίνει μια αθλητική εγκατάσταση, θα υπάρχουν κριτήρια ανθρωπογεωγραφικά, αθλητικά, βιωσιμότητας, κόστους και συντήρησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass