Με Μάριο Ογκμποε στην αρχική ενδεκάδα...

*ΣΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΑΕΛ-ΑΙΟΛΙΚΟΥ (15.00) *ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΩΣ ΑΛΛΑΓΗ Ο ΝΕΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣ ΣΤΙΝΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2024 12:30

Του Σωτ. Κέλλα
Μετά από αρκετό διάστημα επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα ο 29χρονος Μάριος Όγκμποε (πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ την τελευταία διετία και καλύτερος παίκτης του Πρωταθλήματος την περσινή σεζόν) στον αγώνα που θα δώσει σήμερα η ΑΕΛ με αντίπαλο τον Αιολικό, στις 15.00, στο Ael Fc Arena, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League 2, η οποία θέλει τη νίκη για να παραμείνει βασική διεκδικήτρια της ανόδου.


Το παιχνίδι είναι θεωρητικά εύκολο, αλλά όπως είπε και ο τεχνικός της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης στους παίκτες η ΑΕΛ δεν έχει δικαίωμα να υποτιμήσει καμία ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι οι ποδοσφαιριστές αναμένεται να τα δώσουν όλα, παρά το γεγονός ότι την ερχόμενη Τρίτη έχουν και παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ατρόμητο Αθηνών για την επαναληπτική φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Στον σημερινό αγώνα ο προπονητής θα στερηθεί των υπηρεσιών του Πεντρόσο που είναι τιμωρημένος, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε για πρώτη φορά τον νεαποκτηθέντα Στίνα, που τον πήρε στην αποστολή και επέλεξε να φορέσει το νούμερο 42.
Λογικά στο αρχικό σχήμα θα είναι κάτω από τα δοκάρια ο Σουλούκος, δεξιά στην άμυνα ο Θ. Παπαγεωργίου, αριστερά ο Μαϊδανός και κεντρικοί αμυντικοί οι Ηλιάδη και Στάμου. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Κ. Παπαγεωργίου, Αντράντα και Πλέγας και στην επίθεση οι Μαυριάς (δεξιά) και Κοσσονού (αριστερά) και στην κορυφή ο Όγκμποε.
Οι 22 παίκτες που επίλεξε ο κ. Παύλος Δερμιτζάκης είναι οι: Σουλούκος, Θεοδωρόπουλος, Βενετικίδης, Στάμου, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Παπαγεωργίου Θ., Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Παπαδόπουλος, Πλέγας, Θωμαΐδης, Νινίκας, Μιλτιάδης, Παρασκευάς, Παπαγεωργίου Κ., Κοσσονού, Αντράντα, Νίνο, Στίνα, Μαυριάς και Όγκμποε.
Ο ΑΙΟΛΙΚΟΣ
Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αιολικού και ο τεχνικός των «κυανόλευκων» Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς δεν ανακοίνωσε επίσημα την αποστολή, ωστόσο οι διαθέσιμοι 20 παίκτες του αγώνα είναι οι εξής: Μιλόγεβιτς, Ντόκιτς, Μαξιμένκο, Κεχαγιάς, Κολλαράς, Καρανίκας, Μουχάλης, Σινγκ, Ουνγιαλίδης, Τριανταφύλλου, Καγκελίδης, Κριμιτζάς, Γκιάσι, Χαλκιαδάκης, Ενομό, Μπενίτες, Νούλας, Γιoκέ, Ζάκαριτς και Ιωάννου.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο ρέφερι Κωνσταντίνος Μπαϊρακτάρης του Συνδέσμου Αθηνών θα διαιτητεύσει την εντός έδρας αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Αιολικό. Βοηθοί του θα είναι ο Γιώργος-Παναγιώτης Αραβίδης και ο Χρήστος Μητροφάνης, επίσης του Συνδέσμου Αθηνών. Τέταρτος θα είναι ο Νίκος Γεωργόπουλος (Αρκαδίας). Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε η Στυλιανή Γκόγκου από την Ε.Π.Σ. Μακεδονίας.
ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 Εθνικής Κατηγορίας έλαβε την παρακάτω απόφαση για την ΠΑΕ ΑΕΛ:
Δέχεται ότι η εγκαλούμενη ΠΑΕ ΑΕΛ τέλεσε την αποδιδόμενη σε αυτή πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παρ. 2α του ΠΚ. επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΛ τη χρηματική ποινή των 500 ευρώ.
ΑΝΑΒΟΛΗ
Με απόφαση της διοργανώτριας αναβάλλεται η έναρξη του Πρωταθλήματος Νέων SL2, 2023-2024, λόγω μη έγκρισης της προκήρυξης του εν λόγω Πρωταθλήματος από την Ε.Ε. της ΕΠΟ.
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ
Εκτός έδρας αγωνίζεται η ΑΕΛ U-17 στο πρώτο παιχνίδι του 2024 με την αντίστοιχη ομάδα του Παναιτωλικού, που βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ U-17, για τη 2η φάση την 8η αγωνιστική του ΣΤ’ Ομίλου της Super League 1 U-17 σήμερα στις 12:00 στο Emileon.
ΚΟΥΡΣΑ ΓΙΑ ΔΥΟ Η ΚΟΡΥΦΗ
Λεβαδειακός και ΑΕΛ δείχνουν πως θα είναι οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Πρωταθλήματος της Super League 2. Για τη 17η αγωνιστική, αμφότερες έχουν, θεωρητικά, εύκολο έργο.
Στο +1 ο Λεβαδειακός και με αγώνα λιγότερο πηγαίνει στο Πολύκαστρο για να παίξει με τον ουραγό Απόλλωνα Πόντου. Τέσσερα ματς αήττητοι συμπλήρωσαν οι Βοιωτοί (2-2-0) που ίσως έχουν στο πίσω μέρος τους μυαλού του και τη ρεβάνς με τη Νίκη Βόλου για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας - 1-1 το πρώτο ματς. Οι «ροσονέρι» έχουν να παίξουν από τις 18/12, κλείνοντας το 2023 με δύο διαδοχικές ήττες.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του Α’ Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2 έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
15:00, ΔΑΚ Κοζάνης, Κοζάνη - Νίκη Βόλου
15:00, Πολυκάστρου, Απόλλων Πόντου - Λεβαδειακός
15:00, AEL FC Arena, ΑΕΛ - Αιολικός
ΑΥΡΙΟ
15:00, Αναγέννηση Καρδίτσας - Μακεδονικός
ΔΕΥΤΕΡΑ 15/1
14:15, ΠΑΟΚ Β’ - ΠΟΤ Ηρακλής Action 24
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, Καμπανιακός
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2023/24
1. Λεβαδειακός 13 αγ. 30 β.
2. ΑΕΛ 14 29
3. Μακεδονικός 14 22
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 14 19
5. ΑΕΚ Β’ 14 19
6. Νίκη Βόλου 12 18
7. ΠΟΤ Ηρακλής 14 17
8. Κοζάνη 14 17
9. ΠΑΟΚ Β΄’ 14 16
10. Αιολικός 14 15
11. Καμπανιακός 13 12
12. Απόλλων Πόντου 12 8
*Η ΠΑΕ Αλμωπός Αριδαίας αποβλήθηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 στις 29.09.2023.

 

Δανεικός ο Αντερέγκεν…

Άνθρωπος της ΠΑΕ ΑΕΛ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για τον επιθετικό της Κηφισιάς Νικολάς Αντερέγκεν, αλλά η αθηναϊκή ομάδα επιθυμεί να τον δώσει δανεικό και με την προϋπόθεση να βρει παίκτη καλύτερο. Στην ΠΑΕ ΑΕΛ δεν γνωρίζουμε πόσο μπορούν να περιμένουν και πιθανόν να δούνε μία ακόμα περίπτωση ενός παίκτη από τη Λατινική Αμερική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass