Επιτέλους... μπάλα

*ΩΡΑΙΟ ΘΕΑΜΑ ΑΠΟ ΑΕΛ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ (1-1). ΑΡΕΣΑΝ ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΥ. ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΚΟΡΕΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΜΠΟΕ (80’) ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΙΟΥΜΠΙΤΑΝΑ (90’+5)

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2023 11:17

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας

Επιτέλους… μπάλα χθες στο Ael Fc Arena όπου Ατρόμητος και ΑΕΛ πρόσφεραν ωραίο θέαμα και ήρθαν ισόπαλοι με 1-1. Αποτέλεσμα που διαμόρφωσε αρχικά το ένστικτο του Όγκμποε (60’) που «κυνηγάει» κάθε φάση και στη συνέχεια ο υπέροχος Γιουμπιτάνα στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα με εκπληκτικό σουτ. Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια της πρώτης φάσης του θεσμού των «16», με την πρόκριση βέβαια να έχει φαβορί τον Ατρόμητο Αθηνών που θα δώσει τη ρεβάνς στην έδρα του (τα εκτός έδρας γκολ δεν έχουν πλεονέκτημα). Όποιος κερδίσει στην Αθήνα σε ένα μήνα περίπου προκρίνεται στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή των αναμετρήσεων Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού γεμίζοντας ταμεία.

 

 


Εκτός από το καλό θέαμα ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης (διατηρεί το αήττητό του) είχε την ευκαιρία να δει σε τι κατάσταση είναι ορισμένοι παίκτες, εκ των οποίων δύο, ο Θωμαΐδης και ο Μπρου έδειξαν ότι διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα. Ο Καλουτσικίδης είναι μια αξιόπιστη λύση και περιμέναμε να δούμε λίγο περισσότερο τον Θανάση Παπαδόπουλο…
Η ΑΕΛ γενικά άρεσε και δείχνει σαφώς καλή εικόνα και αν συνεχίσει έτσι η άνοδος θα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών. Όσο για την πρόκριση, από την κλήρωση όλοι γνωρίζουν το φαβορί που είναι ο Ατρόμητος και έκπληξη θα θεωρηθεί αν περάσει η λαρισινή ομάδα. Οι φίλαθλοι μπορεί να αναπολούν τα κύπελλα και τους χαμένους τελικούς, αλλά δυστυχώς η ομάδα αυτή τη στιγμή δύσκολα θα υλοποιήσει τόσο υψηλούς στόχους με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας με τις ομάδες της παραπάνω κατηγορίας.
Το μόνο αρνητικό χθες το μπουκάλι που πετάχτηκε στον δεύτερο βοηθό διαιτητή που φέρνει χρηματικό πρόστιμο στην ομάδα, αν γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Επίσης το γεγονός ότι τέσσερις παίκτες από τις πέντε αλλαγές ήταν αναγκαστικές (εξαίρεση ο Πεντρόσο).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 στην επίθεση (αμυντικά γίνεται 4-4-2) έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Στάμου, Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Πλέγα, Θωμαΐδη, πιο μπροστά τους: Κοσσονού (αριστερά), Παπαγεωργίου Κ., Μπρου (δεξιά) και στην επίθεση τον Πεντρόσο.
Η πρώτη καλή φάση έγινε από την ΑΕΛ όταν ο Κώστας Παπαγεωργίου στο 4’ εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαρκεζιάνι.
Η απάντηση ήταν άμεση από τον Ατρόμητο, αφού στο 15’ είχε μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Γιουμπιτάνα έκανε σέντρα από δεξιά και ο Βαλένσια από το ύψος της μικρή περιοχής δεν μπορεί να νικήσει τον Σουλούκο.
Από κει και πέρα δεν υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι, με τον Ατρόμητο να ελέγχει το παιχνίδι, αλλά ο Μπρου κάνει ...πάρτι με τον Πομόνη στην πλευρά του. Στο 37’ κερδίζει φάουλ, το εκτελεί ο Κώστας Παπαγεωργίου αλλά ο Πλέγας από το ύψος της μικρής περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 45’+1 η ΑΕΛ απειλεί όταν το σουτ του Καλουτσικίδη μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου.
Για να τελειώσει το ημίχρονο με μια φάση του Κ. Παπαγεωργίου που από κόρνερ του Θωμαΐδη πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή που μπλοκάρει ο Μαρκεζάνι.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της, αλλά τα πρώτα σουτ από μακριά κατέληξαν άουτ τόσο από τον Κοσσονού (48’) όσο και από τον Γιουμπιτάνα (57’).
Στο 61’ ένα σουτ του Μπρου μπλοκάρει ο Μαρκεζάνι, ενώ στο 64’ το σουτ του Πεντρόσο το αποκρούει σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Θωμαΐδης, ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
Η ΑΕΛ πιέζει και στο 68’ χάνει ευκαιρία όταν από γύρισμα από αριστερά του Κοσσονού στον Μπρού, ο τελευταίος από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει άουτ.
Ένα σουτ του Βέργου στο 70’ καταλήγει άουτ και φθάνουμε στο 80’ όταν ο Μερκεζάνι κάνει απίστευτο λάθος κάτω από την πίεση του Όγκμποε που παίρνει την μπάλα και κάνει το 1-0.
Και ενώ όλα έδειχναν νικήτρια την ΑΕΛ, στην τελευταία φάση του αγώνα μετά από σέντρα του Ρομπάιγ και απομάκρυνση του Ηλιάδη, ο Γιουμπιτάνα κάνει υπέροχο σουτ και διαμορφώνει το 1-1.
Πάντως θα πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Δερμιτζάκη γιατί ετοίμασε την ομάδα για αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας και φάνηκε στην τακτική και τις αποστάσεις των παικτών.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτεροι παίκτες ήταν ο Θωμαΐδης και Ηλιάδης. Μεγάλο παιχνίδι και από τους δύο, ενώ εξίσου καλός ήταν και ο Στάμου.
Ο Σουλούκος έκανε μια σπουδαία απόκρουση, στο γκολ δεν ευθύνεται. Ο Καλουτσικίδης με τον Μαϊδανό δεν ήταν άσχημοι, ενώ ο Πλέγας έχοντας δεύτερο αμυντικό χαφ φαίνεται περισσότερο. Ο Κώστας Παπαγεωργίου είναι μέσα σε όλες τις φάσεις, ενώ ο Κοσσονού δείχνει κουρασμένος. Ο Μπρου αποκάλυψη, ενώ ο Πεντρόσο έχει πολλά παιχνίδια και φαίνεται η κόπωση.
Από τις αλλαγές ο Όγκμποε σίγουρα κάνει διαφορά, ενώ τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να τους κρίνουμε λόγω ολιγόλεπτης συμμετοχής.
Από τον Ατρόμητο μοιραίος ο Μαρκεζάνι και ωραίοι οι: Γιουμπιτάνα, Ασεβάδο, Βαλένσια.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Τσιάρας (Καβάλας, ανιψιός του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης) προστάτεψε τον Ατρόμητο ή για να ακριβολογούμε τον Πομόνη που έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα στο μαρκάρισμα στον Μπρού. Ο βοηθός Κούλα πολύ καλός, ενώ για τον Χριστάκογλου υπάρχει μια φάση του Πεντρόσο που πετυχαίνει γκολ στο 26’, αλλά δεν υπάρχει ξεκάθαρη άποψη.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Πομόνης, Έρλινγκμαρκ.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης (79’ Θ. Παπαγεωργίου), Μαϊδανός (79’ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Θωμαΐδης (72’ Αντράντα), Κ. Παπαγεωργίου (72’ λ.τρ Ογκμπόε), Μπρου, Κοσσονού, Πεντρόσο (66’ Νίνο).
Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζάνι, Κιβρακίδης, Ασεβέδο, Αθανασίου, Πομόνης (46’ λ. τρ. Ιμερέκοφ), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα, Κούεν (66’ Καμαρά), Ντιρκς (66’ Ρομπάιγ), Βαλένσια, Τζοβάρας (70’ Βέργος).

 

Δύο συλλήψεις ανήλικων φιλάθλων με βεγγαλικά
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΑΕΛ FC ΑRENA

Δύο ανήλικοι Λαρισαίοι φίλαθλοι συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς έξω από το γήπεδο ΑΕΛ FC ARENA.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» στο πλαίσιο ελέγχου από αστυνομικούς ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα κυπέλλου της ΑΕΛ με τον Ατρόμητο, ο 16χρονος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του δύο καπνογόνα – βεγγαλικά, ενώ ο 17χρονος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ένα καπνογόνο βεγγαλικό.
Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

 

FOTH1.jpg

Ο δημοσιογραφικός Θανάσης Μαμάκος

Δεν χάνει αγώνα της ΑΕΛ ο νέος δήμαρχος Θανάσης Μαμάκος εντός και εκτός έδρας. Το πρωί Αθήνα για συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως στην Αθήνα και επιστροφή γρήγορα για το παιχνίδι κυπέλλου. Είχε και δημοσιογραφική συζήτηση για τις αλλαγές που έκανε ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης. Λέτε να παίρνει ιδέες για την τακτική που θα ακολουθήσει ενόψει του ορισμού αντιδημάρχων και προέδρων οργανισμών;

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass