ΑΕΛ

Και εγένετο οπαδοί του… βουνού

*ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟ *ΚΥΡΙΑΚΗ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ *ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2023 13:00

Του Σωτ. Κέλλα
Στη Στερεά Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Βίνιανι της Ευρυτανίας γνωρίζαμε ότι σχηματίστηκε η κυβέρνηση του βουνού στις 10 Μαρτίου του 1944 με προσωρινό πρόεδρο τον Ευριπίδη Μπακιρτζή, αλλά στην ίδια Περιφέρεια έμελε να υπάρξουν και οι οπαδοί του... βουνού.


Και αναφερόμαστε στους Λαρισαίους που δεν μπήκαν στο γήπεδο της Λειβαδιάς (απαγόρευση από την Αστυνομία), αλλά είδαν την αναμέτρηση Λεβαδειακού-ΑΕΛ (1-1) από παράπλευρο του γηπέδου λόφο, δίπλα από το νεκροταφείο της Λειβαδιάς.
Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια πρώτοι διδάξαντες ήταν οι οπαδοί του Αιολοκού, που αν και πήγαν στη Λειβαδιά από τη Μυτιλήνη, δεν τους άφησαν και αυτούς να μπούνε στο γήπεδο.
Τελικά στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας δημιουργείται μια νέα φυλή οπαδών, αυτή του... βουνού. Και θα διηγούνται μετά από πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη περιπέτεια... Καταστάσεις που θυμίζουν δεκαετία του 1960, τότε που τα γήπεδα δεν είχαν κερκίδες περιμετρικά, με εξαίρεση ορισμένα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Οι παλαιότεροι θυμούνται το Αλκαζάρ που πίσω από τα τέρματα υπήρχαν δέντρα και στέκονταν όρθιοι. Πόσα χρόνια πίσω μάς γύρισε το παιχνίδι αυτό...
Τελικά, η ΑΕΛ πήρε το 1-1, αυτή τη στιγμή συνεχίζει τη μάχη της ανόδου με ίδιες πιθανότητες με τον Λεβαδειακό, ενώ έφυγε και με πολλά παράπονα από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, που δεν δίστασε μετά το σφύριγμα της λήξης να δείξει κόκκινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΛ, τον Χάρη Ηλιάδη, που ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι του είπε: «Είσαι απαράδεκτος, έδωσες τόσες κίτρινες, παίζεις και Τσάμπιονς Λιγκ...».
Και ο Σιδηρόπουλος εξάντλησε όλη την αυστηρότητά του... Θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική και χάνει το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου, που τελικά θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στις 15.00.
Πάντως, θα πρέπει να μάθουμε και σε ποια παιχνίδια θα εκτίσουν την ποινή τους οι Στάμου και Κοσσονού από την επόμενη τετράδα αγώνων, αφού συμπλήρωσαν κάρτες.
Ορίστηκε και επίσημα πλέον η 12η αγωνιστική του 2ου Ομίλου και η 10η αγωνιστική του 1ου Ομίλου για τη Super League 2. Η διοργανώτρια αρχή όρισε την ερχόμενη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στις 15:00, την αναμέτρηση της ΑΕΛ με τη Νίκη Βόλου στο AEL FC Arena. Αναλυτικά το πρόγραμμα της Super League 2 έχει ως ακολούθως:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
12η αγωνιστική
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
15:00, ΠΟΤ Ηρακλής-Κοζάνη
15:00, ΑΕΚ Β’-Αιολικός
15:00, ΠΑΟΚ Β’-Λεβαδειακός
15:00, ΑΕΛ-Νίκη Βόλου
15:00, Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Καρδίτσας
Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
15:00 Καμπανιακός-Μακεδονικός
Β’ ΟΜΙΛΟΣ
10η αγωνιστική
Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023
16:00, Διαγόρας Ρόδου-Καλλιθέα
Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
15:00, Ολυμπιακός Β’-Χανιά
15:00, Καλαμάτα-Παναχαϊκή
15:00, Ηλιούπολη-Αιγάλεω
15:00, Γιούχτας-Ιωνικός
15:00, Τηλυκράτης Λευκάδα-Παναθηναϊκός Β’

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΙΑΓΚΑ
Μετά το τέλος του αγώνα κανένας από το τεχνικό επιτελείο του Λεβαδειακού δεν έκανε δηλώσεις και τη θέση τους πήρε ο παίκτης Παναγιώτης Λιάγκας, που σημείωσε τα εξής:
«Ήταν ένα ντέρμπι από την αρχή, παίζαμε με τον δεύτερο στη βαθμολογία. Κρίθηκε στο πάθος και στη δύναμη όπως είδαμε. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό το αποτέλεσμα. Θέλαμε μόνο τη νίκη, αλλά προχωράμε για τα επόμενα ματς».
Δύσκολο παιχνίδι, δύσκολος αντίπαλος, πώς το είδατε;
«Ναι, είναι μία καλή ομάδα, όπως είδαμε, θέλει να παίξει ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι αν ήμασταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στο δεύτερο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να κρατήσουμε το σκορ και να βγούμε νικητές».
Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα σας ήταν καλύτερη, στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, δεν είχατε τόσο καλή απόδοση:
«Σίγουρα ναι, νομίζω ότι στο δεύτερο ημίχρονο κοιτάξαμε να κρατήσουμε και το σκορ, αλλά και πάλι πιστεύω ότι στο δεύτερο ημίχρονο εκτός από το δοκάρι που είχανε και το γκολ που ήταν σε διάστημα 5-10 λεπτών, αν ήμασταν εκεί λίγο συγκεντρωμένοι σ’ αυτό το διάστημα, μετά θα μπορούσαμε να βρούμε και δεύτερο γκολ και να κερδίσουμε».
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 13:30 στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42-4ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:
Έγκριση Πρακτικών Διοικητικών Συμβουλίων.
Ενημέρωση σχετικά με συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γ. Μαυρωτά, και Ε.Π.ΑΘΛ.Α.
Ενημέρωση σχετικά με ΕΡΤ Α.Ε.
Παραχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε πάροχο υπηρεσιών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
Πρωτάθλημα U-19.
Διάφορα θέματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass