Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 15 Νοε 2023 10:15

Επιτόπιοι έλεγχοι σε Ενώσεις και Σωματεία
ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΩΡΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με στόχο την τήρηση της νομιμότητας από όλη την αθλητική κοινότητα, τριμελή κλιμάκια του Υπουργείου Αθλητισμού θα προβούν σε σειρά επιτόπιων ελέγχων σε ομοσπονδίες, ενώσεις, σωματεία, καθώς και στη διεξαγωγή αθλητικών διοργανώσεων.
Με σχετική Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις της διαδικασίας διενέργειας των ελέγχων, σε εφαρμογή του άρθρου 44 του νόμου 4809/2021 για τον έλεγχο των αθλητικών φορέων.
Σύμφωνα με την Απόφαση, τα τριμελή κλιμάκια ελέγχων θα αποτελούνται από δύο υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού και έναν υπάλληλο της Διεύθυνσης Οικονομικής Υποστήριξης Τομέα Αθλητισμού του Υπουργείου Αθλητισμού, προκειμένου να διαπιστώνουν:
- Την ακρίβεια των καταχωρίσεων των αθλητικών φορέων στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Φορέων και στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.


- Τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις των νόμων και
- Την τήρηση, κατά τη διεξαγωγή των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων, των οικείων προκηρύξεων και των κανονισμών.
Οι επιτόπιοι έλεγχοι, που δύναται να διενεργούνται οποιαδήποτε ώρα και ημέρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, διακρίνονται σε προγραμματισμένους και έκτακτους.
Τα αντικείμενα των επιτόπιων ελέγχων θα αφορούν τα διοικητικά, αθλητικά και οικονομικά στοιχεία των εποπτευόμενων αθλητικών φορέων, καθώς επίσης και τη διαδικασία διεξαγωγής των επίσημων αθλητικών διοργανώσεων. Θα ελέγχεται η νομιμότητα και κανονικότητα της διοικητικής τους δράσης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων ελέγχου, όπως είναι η τήρηση τυπικών αρχών (νόμοι, κανονισμοί, υπουργικές αποφάσεις, εγκύκλιοι κ.λπ.), καθώς και η τήρηση των γενικών αρχών που διέπουν τη χρηστή διαχείριση.
Το τριμελές κλιμάκιο ελέγχου θα έχει δικαίωμα πρόσβασης σε όλους τους χώρους των αθλητικών φορέων, θα αιτείται την επίδειξη των απαιτούμενων σχετικών πιστοποιητικών, εγγράφων, αδειών, παραστατικών, καθώς, επίσης, και κάθε άλλου εγγράφου ή στοιχείου, που ζητείται ως αναγκαίο για τον σκοπό του ελέγχου από τους ελεγχόμενους φορείς, οι οποίοι θα οφείλουν να παρέχουν στους ελεγκτές όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να τους διευκολύνουν με κάθε τρόπο στο έργο τους.
Η μη επίδειξη, κατά τον έλεγχο, των στοιχείων ή η παρεμπόδιση του ελέγχου εξαιτίας της συμπεριφοράς των ελεγχόμενων φορέων, θα καταγράφεται και θα επιφέρει κυρώσεις.
Μετά την ολοκλήρωση του επιτόπιου ελέγχου, συντάσσεται εντός 10 ημερών Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου και κοινοποιείται άμεσα αντίγραφό της στον ελεγχόμενο αθλητικό φορέα. Ο έλεγχος θα διακρίνεται σε:
* Θετικός, ύστερα από διαπίστωση της ακρίβειας και της ορθότητας των ελεγχθέντων στοιχείων.
* Θετικός, με επισημάνσεις/παρατηρήσεις.
* Αρνητικός, υπό την αίρεση της προσκόμισης συμπληρωματικών και ορθών στοιχείων.
* Αρνητικός.
Οι ελεγχόμενοι φορείς θα έχουν δικαίωμα να υποβάλουν εγγράφως αντιρρήσεις κατά της Έκθεσης Αποτελεσμάτων Ελέγχου εντός 15 ημερών από την παραλαβή της.

 

Από πέντε γκολ Παπαναστασούλης και Τσιντζιλώνης

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ ΤΗΣ Β’ ΕΠΣΛ

Ο Χρήστος Τσιντζιλώνης του Αετού Μακρυχωρίου στον 1ο Όμιλο και ο Βασίλης Παπαναστασούλης του ΠΑΟΛ Αβέρωφ στον 2ο προπορεύονται στον πίνακα των σκόρερ της Β’ ΕΠΣΛ, έχοντας στο ενεργητικό τους από πέντε γκολ έκαστος.
Αναλυτικά οι πρώτες θέσεις:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
5 γκολ: Τσιντζιλώνης (Μακρυχώρι).
2 γκολ: Αθανασούλης (Βλαχογιάννι), Γιαννακόπουλος, Γκαμπούρας (Μακρυχώρι), Μπούζος (Αναγ. Ολύμπου), Χατζηγρηγορίου Κ., Δαούλας (Δήμητρα Γιάνν.), Δημήρης (Βερδικούσια), Παϊτέρης (Λαρισαϊκός).
2ος ΟΜΙΛΟΣ
5 γκολ: Παπαναστασούλης (Αβέρωφ).
4 γκολ: Νάτσιος (Τοξότης), Ρούσσης (Φιλοκτήτης).
3 γκολ: Παπαδήμος (Α.Ο. Ελευθερών), Βούζας (Αετόλοφος), Καρπέτης (Μαρμαρίνη).
2 γκολ: Χριστώνης, Παπαδούλης (Μελισσοχώρι), Καζάνι Γκ. (Αβέρωφ), Ραμάι (Αετόλοφος), Αποστολάρας (Μαρμαρίνη), Ζήκος Χρ. (Φιλοκτήτης), Γκουζιώτης, Θεοδώρου (Α.Ο. Ελευθερών), Δαλιός (Αστραπή Ν.Π.), Φούντας (Τερψιθέα).

 

Διοργάνωση Ημερίδας Α’ Βοηθειώνσε επείγουσες καταστάσεις
*ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΠΦΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το Νομαρχιακό Τμήμα της Π.Ε.Π.Φ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) Λάρισας, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων, σε συνεργασία με την ΕΠΙ.ΖΩ. - Επιμόρφωση Ζωής και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα σήμερα Τετάρτη 15/11/2023 και ώρα 18:00-20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία (Kούμα 28), με θέμα:
«ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ».
Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση σε βασικές, αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την Παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις -Αντιμετώπιση Τραυματισμών και Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών- και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση απινιδωτή. Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί από πιστοποιημένους εκπαιδευτές με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης και αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς και περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής, αλλά και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες.

 

Εγκατέλειψε ο Τσιτσιπάς

Άδοξα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στα τελικά του ATP. Ο Ελληνας τενίστας αποχώρησε μετά από μόλις τρία γκέιμ στη δεύτερη αναμέτρησή του στο Τορίνο, με αντίπαλο τον Δανό Χόλγκερ Ρούνε, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Στο σημείο της διακοπής, ο Τσιτσιπάς ήταν πίσω στο σκορ με 2-1, έχοντας, μάλιστα, χάσει δύο break points στο πρώτο γκέιμ.

 

Επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΜΕ 79-74

Σε αγώνα της 8ης αγωνιστικής της Euroleague, της πρώτης της «διαβολοβδομάδας», ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, κερδίζοντας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ , στο «Aleksandar Nikolic Hall» του Βελιγραδίου, με σκορ 79-74. Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στην Αθήνα, σήμερα (21:15) με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, με στόχο τη δεύτερη διαδοχική νίκη του, καθώς στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής πέρασε νικηφόρα από το Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass