ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ:

Προκρίνεται η ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις...

*ΚΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 03 Νοε 2023 11:16

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλα

«Μεταξύ ασφάλειας και ταλαιπωρίας προκρίνεται η ασφάλεια, μεταξύ οικονομικού οφέλους και ασφάλειας προκρίνεται η ασφάλεια». Αυτά δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με αφορμή το κλείσιμο αθλητικών εγκαταστάσεων (μεταξύ άλλων και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας) και πρόσθεσε τα εξής: «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν πάρα πολλά προβλήματα και πρέπει να πάρουμε αποφασιστικά μέτρα. Στις 31 Αυγούστου, μόλις ανέλαβα υπουργός, η πρώτη Υπουργική Απόφαση που υπέγραψα ήταν ότι κανένα αθλητικό κέντρο δεν θα ξαναπάρει άδεια, γιατί ο αναπληρωτής υπουργός δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις άδειες είτε είναι δημοτικές εγκαταστάσεις είτε είναι εθνικής εμβέλειας, αν δεν έχει δύο προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις είναι η άδεια πυροπροστασίας και η στατική επάρκεια. Αμέσως μετά αθλητικά κέντρα άρχισαν να κλείνουν το ένα μετά το άλλο σε επίπεδο Δήμων, αλλά και εθνικής εμβέλειας, όπως το Αλκαζάρ. Δεκάδες, για να μην πω εκατοντάδες… Καμία εγκατάσταση μετά τις 31 Αυγούστου δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις.
*Γίνεται μια μεγάλη αρχή;
«Ναι, γιατί ποιος θα αναλάβει την ποινική ευθύνη να δώσει άδεια λειτουργίας να λειτουργήσει μια εγκατάσταση, ποιος δημόσιος υπάλληλος; Κανείς δεν μπορεί να υπογράψει κάτι που δεν έχει τις προϋποθέσεις που λέει ο νόμος. Θα βάλει το κεφάλι του κάτω από το ποινικό δίκαιο της χώρας. Δεν θα ξανανοίξουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις αν δεν έχουν τις προϋποθέσεις».
-Πότε θα ανοίξουν;
«Η ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι αθλητές και φίλαθλοι είναι προσωρινή. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να δοθούν ξανά στην αθλητική κοινότητα αυτοί οι αθλητικοί χώροι. Δεν θα λειτουργήσει, όμως, τίποτα χωρίς ασφάλεια. Ο αθλητισμός είναι μια προτεραιότητα της Κυβέρνησης, αφού πλέον είναι σε επίπεδο Υπουργείου με εντολή Μητσοτάκη. Μέρος κομματιών του ΟΑΚΑ παραδίδεται σήμερα στην αθλητική κοινότητα. Το ΤΕΕ έκανε σε πολύ γρήγορο χρόνο τη μελέτη για το ΟΑΚΑ».
*Στις εγκαταστάσεις που έκλεισαν λειτουργούν κάποια σωματεία που έχουν απώλεια εσόδων…
«Αν βάλουμε στη ζυγαριά οικονομικό όφελος και ασφάλεια προκρίνεται η ασφάλεια. Φέτος υπάρχει αύξηση προϋπολογισμού και θα πάνε τα χρήματα σε υποδομές και ανάπτυξη. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, υπάρχει ταλαιπωρία, αλλά η ασφάλεια είναι πιο σημαντική. Ό,τι λειτουργεί μέχρι τώρα, λειτουργεί με ασφάλεια».

ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Η κατεδάφιση μονόδρομος...

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές η κατεδάφιση του κλειστού του Αλκαζάρ αρχίζει να κερδίζει έδαφος και η κατασκευή νέου υπερσύγχρονου κλειστού.
Από κει και πέρα το ποδοσφαιρικό γήπεδο θα δοθεί σε χρήση, αλλά με πολύ μικρό ποσοστό φιλάθλων, ίσως και καθόλου.
Τέλος, το κλειστό κολυμβητήριο λόγω ότι η οροφή βρίσκεται οριακά από άποψη στατικότητας επαρκής, θα δοθεί για λειτουργία ένα μέρος του, αλλά χωρίς καθόλου θεατές. Αν γίνονται αγώνες πόλο, αυτοί θα διεξάγονται χωρίς την παρουσία φιλάθλων, κάτι που σημαίνει επιβάρυνση στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass