Δύο πρωτιές για Λαρισαίους αθλητές μπριτζ

ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2023 12:10

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Μπριτζ στις αρχές Οκτωβρίου στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη διοργάνωση μπριτζ στην Ελλάδα ξεκίνησε επεισοδιακά στις 29 Σεπτεμβρίου στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, αλλά λόγω των γνωστών προβλημάτων με το στέγαστρο Καλατράβα αναγκάστηκε να συνεχιστεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου και ολοκληρώθηκε. Τρεις ημέρες, 245 ομάδες, 1.200 αθλητές και αθλήτριες αγωνίστηκαν για τους συνολικά 53 Ομίλους που συμμετείχαν, διεκδικώντας μια διάκριση για τον σύλλογό τους.


Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας (Ο.Α.Μ.Λ.) συμμετείχε με μία από τις μεγαλύτερες αποστολές, αποτελούμενη από 40 αθλητές/-τριες, σε 9 από τις 12 κατηγορίες και επέστρεψε στη Λάρισα με δύο πρώτες θέσεις. Μία στη κατηγορία 1-9 που αγωνίστηκε στη Δ’ Εθνική και μία στην κατηγορία γυναικών. Παράλληλα, στη μεγάλη κατηγορία Open, στην οποία ο Ο.Α.Μ.Λ. αγωνίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Α’ Εθνική, η ομάδα έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε την 5η θέση.
Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία 1-9 οι αθλητές/-τριες του ΟΑΜΛ, Δρόσος Ανδρέας, Ντρογκούλη Κερασία, Ρετσιάνης Νικόλας και Τσικαρδώνης Αποστόλης αγωνίστηκαν στη Δ’ Εθνική και με 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα κατέκτησαν εύκολα την πρώτη θέση ανάμεσα σε δέκα ομάδες, ανεβάζοντας τον Όμιλο στη Γ’ Εθνική που θα αγωνιστεί του χρόνου.
Στην κατηγορία των γυναικών οι Αβρανά Κατερίνα, Θεμισόγλου Βάσω, Κοτούλα Μαρία και Σιαχανίδου Κατερίνα, κάνοντας έναν εξαιρετικό τρίτο γύρο και πετυχαίνοντας συνολικά 5 νίκες, κατέκτησαν την πρώτη θέση ανάμεσα σε 7 ομάδες, αφήνοντας δεύτερη σε μικρή απόσταση την ομάδα της Κηφισιάς.
Στη μεγαλύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος, την κατηγορία όπεν, η ομάδα της Λάρισας, αποτελούμενη από τους Δημητρακόπουλο Γιώργο, Καλλιάφα Ηλία, Σκορδά Βασίλη και Σκορδά Παναγιώτη, αγωνίστηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Α’ Εθνική και πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση κατέκτησε την 5η θέση ανάμεσα σε 10 ομάδες, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ανελλιπή παρουσία του ΟΑΜΛ στην Α’ Εθνική.
Αξιόλογη και η παρουσία του ΟΑΜΛ στην κατηγορία 1-6, όπου αγωνίζεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην Α’ Εθνική. Εκεί οι αθλητές/-τριες του Ομίλου Βρυσιώτης Τριαντάφυλλος, Δικτόπουλος Χρήστος, Ζμπήτας Γιώργος και Παπαρίζου Ελένη κατέκτησαν τελικά την 4η θέση με μικρή διαφορά από τη 2η.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες τα αποτελέσματα του ΟΑΜΛ συνοπτικά έχουν ως εξής:
Κατηγορία 1-11 Γ’ Εθνική: 8ος/8
Κατηγορία Ανδρών: 4ος/6
Κατηγορία ΒΑΜ: 6ος/8
Κατηγορία Seniors: 5ος/6
Κατηγορία Μαθητών: 13ος/20
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στα 40 μέλη της αποστολής του ΟΑΜΛ ήταν και δύο αθλητές της Λάρισας, μέλη της Εθνικής ομάδας Νέων και Παίδων. Ο Παναγιώτης Σκορδάς, που πρόσφατα κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στη Ολλανδία, ένα στο Πανευρωπαϊκό Εθνικό Πρωτάθλημα ζευγών Κ-26 και ένα στο ανοιχτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων Νέων, και ο Θωμάς Οικονόμου που, επίσης, συμμετείχε στα αντίστοιχα πρωταθλήματα παίδων, πραγματοποιώντας μια πολύ καλή πρώτη εμφάνιση.
Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Λάρισας όπως κάθε χρόνο και με τη συμβολή του Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού διοργανώνει μαθήματα μπριτζ ενηλίκων, αλλά και παράλληλο τμήμα μαθημάτων για παιδιά στον Μύλο του Παππά. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή 22/10/2023, στις 18:00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass