Η συσκευή που κάνει τους οδηγούς πιο γρήγορους!

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2023 8:57

Μπορεί να μοιάζει με σενάριο ταινίας sci-fi, αλλά είναι αλήθεια. Η Nissan χρησιμοποίησε μία νέα συσκευή για να βελτιώσει τις επιδόσεις των οδηγών της στην formula e!
Και δεν αναφερόμαστε σε συσκευή που έχει να κάνει με την εκγύμναση του σώματος. Αυτό θα ήταν κάτι μάλλον τετριμμένο. Αντιθέτως, η συσκευή που χρησιμοποίησε η Nissan ήταν φτιαγμένη για να παρέμβει στους εγκεφάλους των οδηγών της! Το όνομά της είναι Sonal και κατασκευάστρια εταιρεία είναι η Wave neuro. Επικεφαλής του προγράμματος για τη Nissan ήταν δόκτωρ Λουτσιάν Γκεόργκι, ενώ συνέπραξαν το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, καθώς και το Τμήμα Καινοτομιών UX της Nissan. Έτσι, οι Νορμάν Νατό και Σάσα Φενεστράζ έγιναν κατά την περσινή σεζόν... πειραματόζωα για αρκετές ημέρες.
Τα αποτελέσματα, όμως, δικαίωσαν την επιλογή της Nissan. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα η ταχύτητα επεξεργασίας πληροφοριών, αλλά και η διαύγεια του εγκεφάλου των δύο οδηγών ήταν αυξημένη έπειτα από τη χρήση της συσκευής Sonal. Τα λάθη τους περιορίστηκαν, ενώ η ταχύτητα αφομοίωσης νέων πληροφοριών αυξήθηκε σημαντικά.
Η συσκευή Sonal είχε δοκιμαστεί πρωτύτερα και σε άλλους οδηγούς χαμηλότερων κατηγοριών. Οι οδηγοί είχαν χωριστεί σε δύο ομάδες, μία εκ των οποίων χρησιμοποιούσε το Sonal. Έπειτα μπήκαν στον προσομοιωτή έχοντας να βγάλουν 10 sessions σε μία πίστα την οποία δεν είχαν δει ποτέ. Η ομάδα που χρησιμοποιούσε το Sonal κατάφερε να μάθει την πίστα στον μισό χρόνο της ομάδας που δεν το χρησιμοποιούσε. Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, οι οδηγοί με το Sonal ήταν κατά 50% ταχύτεροι. Ασφαλώς και τα νούμερα αυτά φαντάζουν αστρονομικά. Εάν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε αυτά, όμως, δεν θα ήταν παράξενο να το βλέπαμε σύντομα στα… κεφάλια των Φερστάπεν, Λεκλέρ ή Χάμιλτον!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass