Καταιγιστικός ο Οικονόμος

Στη χθεσινή πρεμιέρα της Α’ ΕΠΣΛ που άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια - Σημαντικές νίκες για ΠΟΕ, Ηρακλή Λάρ., Αγ. Αναργύρους, Γόννους και Μαυροβούνι - Απογοήτευσε η Ανθούπολη - Ισοπαλία στο Δαμάσι

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2023 11:21
Απόλλων Λάρ.-Π.Ο. Ελασσόνας 0-1 Απόλλων Λάρ.-Π.Ο. Ελασσόνας 0-1

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πρεμιέρα με πολλές υποσχέσεις ήταν η χθεσινή στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ. Μεγάλα σκορ, εμφατικές νίκες, νίκες στρατηγικής, αλλά και «στραβοπατήματα» συνέθεσαν το παζλ της 1ης αγωνιστικής της διοργάνωσης που είχε συγκομιδή 16 τερμάτων.
ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ
Σε μια δύσκολη έδρα, όπως φάνηκε ότι θα είναι φέτος η Φιλιππούπολη, ο Π.Ο. Ελασσόνας κατάφερε να φύγει νικητής, κερδίζοντας στο ντέρμπι τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0.
Οι γηπεδούχοι με άκρως νεανικό σχήμα παρουσιάστηκαν αγχωμένοι κι αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια πιο έμπειρη ομάδα και ένα από τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, που κινήθηκε πιο συγκροτημένα και ήταν πιο απειλητική, ειδικά στο α’ μέρος, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Τσιάκου στο 23’, αλλά και στο 38’ με τον ίδιο παίκτη. Για τον Απόλλωνα η καλύτερη στιγμή καταγράφηκε στο 27’, όταν ο Κούρτι σούταρε, ο Γούπος έδειξε να ελέγχει την πορεία της μπάλας, η οποία πριν καταλήξει άουτ χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.
Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι σημειώθηκε στο 48’ από τον Καραμούλα, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ στον Τσιάκο που έβγαλε την ασίστ. Στο 50’ με τον Τσιάκο και στο 52’ με τον Μουλτσιά (σουτ στο οριζόντιο δοκάρι) οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» το ματς, με τον Απόλλωνα να ανεβάζει στροφές στη συνέχεια, πιέζοντας για την ισοφάριση. Στο 58’ ο Καλαπανίδας και στο 68’ ο Χατζής έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για τον Απόλλωνα, με το 0-1 να παραμένει έτσι μέχρι το τέλος.
Διαιτητική τριπλέτα: Δεδικούσης, Καρακώστας, Σκριάπας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Φαρμάκας, Καλαπανίδας (70’ Γ. Γερεντές), Μπαγιώτας (61’ Μεταξάς), Νικολακούλης, Διβανές, Πασιάς, Χατζής (79’ Τερμιζόγλου), Μπουκουβάλας, Κούρτι (61’ Τσαπατόρης), Θ. Γερεντές (70’ Τσούτσας), Λάιος.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ν. Φώλλας): Γούπος, Μπούσιας, Κορτσάρι, Λαγός, Περτζιόνι (61’ Ρολντάν), Κριεζής, Γκαμπέτας, Καραγκούνης, Μουλτσιάς (81’ Κωνσταντινίδης), Τσιάκος (57’ λ.τ. Ζιαγκλιαβός), Καραμούλας.
ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ
Τη νίκη της ημέρας πέτυχε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επιβλήθηκε του Αχιλλέα Φαρσάλων με 4-0 και έδειξε με το καλημέρα ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή διοργάνωση. Ήταν ένα γεμάτο παιχνίδι, καθώς εκτός από τα τέσσερα γκολ είχε δύο ακυρωθέντα τέρματα και ένα δοκάρι.
Τα γκολ για τους νικητές πέτυχαν οι Τσούτσας στο 11’ (1-0), Δριστέλας στο 15’ (2-0), Ηλ. Γκαντούνας στο 33’ με μονοκόμματο σουτ - το ωραιότερο του αγώνα (3-0) και Σεμερτζίδης στο 81’.
Ακυρώθηκαν γκολ στο 25’ του Τσούτσα για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης και στο 31’ του Παπακωνσταντίνου για τον Αχιλλέα Φαρσάλων αντίστοιχα (ως οφσάιντ), ενώ στο 27’ ο Καρβούνης είχε οριζόντιο δοκάρι για τον Αχιλλέα Φαρσάλων.
Διαιτητική τριπλέτα: Δεληγιάννη, Μάνος, Δ. Κοτούμπας.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Ν. Δραχαλίβας, Μιφτάρι (82’ Ν. Γκαντούνας), Ηλ. Γκαντούνας, Αυλογιάρης, Γανός, Αθανασούλης (82’ Φουρτούνας), Τσούτσας (69’ Σεμερτζίδης), Κατσιαντώνης, Γκαραλιάκος, Ματούλας, Δριστέλας (63’ Στ. Δραχαλίβας).
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Δ. Μπουκουβάλας): Γεωργαντζάς, Μπρόσκα (46’ Γκουγκουλιάς), Κουρτεσιώτης, Ποτόσογλου, Γιαννακός, Κρικώνης, Παπακωνσταντίνου, Γκατζούλης, Κουβελάς (63’ Μπασδάνης), Καρβούνης (85’ Κομισόπουλος), Σταμπουλής (46’ Κερμελίδης).
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Όλυμπος Γόννων, ο οποίος επιβλήθηκε με 3-0 της Δόξας Αργυροπουλίου χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Γελαλής (31’), Μάντζαρης (58’) και Σερίφης (71’), ενώ ο Ηρακλής Λάρισας πέρασε αλώβητος από το Συκούριο, κερδίζοντας τον Κίσσαβο με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων μέσα σε διάστημα 4 λεπτών με τους Ζιώγα (53’) και Δραγατσίκη (57’), για να μειώσουν στο 81’ οι γηπεδούχοι με τον Κουλουκτσή.
Μεγάλη νίκη κατέγραψε και ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων με 2-0 επί του Δωτιέα Αγιάς. Το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο μέσα σε επτά λεπτά, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν στο 9’ με τον Περήφανο και στο 16’ με τον Ροκά, ενώ στα Βούναινα το «χρυσό» γκολ του Εμμανουήλ στο 68’ έδωσε τη νίκη στο Μαυροβούνι με 1-0 επί του Ιπποκράτη.
Βαθμούς και γκολ μοιράστηκαν στο Δαμάσι οι Δαμασιακός και Φαλανιακός που αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9’ με τον Τσατσελάρι, για να ισοφαρίσουν οι «κιτρινόμαυροι» στο 21’ με τον Ιωαννίδη.
Τέλος, στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» η Ανθούπολη είχε απογοητευτική πρεμιέρα, καθώς «στραβοπάτησε» και μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας με την Πελασγιώτιδα στο μοναδικό παιχνίδι της ημέρας που δεν σημειώθηκε γκολ.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Απόλλων Λάρ.-Π.Ο. Ελασσόνας    0-1
Οικονόμος-Αχιλλέας Φ.    4-0
Δαμασιακός-Φαλανιακός    1-1
Μαυροβούνι-Ιπποκράτης    1-0
Πελασγιώτιδα-Ανθούπολη    0-0
Αγ. Ανάργυροι-Δωτιέας Αγιάς    2-0
Γόννοι-Αργυροπούλι    3-0
Συκούριο-Ηρακλής Λάρ.    1-2
Σμόλικας-Παναγροτικός    3-0 (ά.α.)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Οικονόμος    4-0    3
Γόννοι    3-0    3
Σμόλικας    3-0    3
Αγ. Ανάργυροι    2-0    3
Ηρακλής Λάρ.    2-1    3
Π.Ο. Ελασσόνας    1-0    3
Μαυροβούνι    1-0    3
Φαλανιακός    1-1    1
Δαμασιακός    1-1    1
Ανθούπολη    0-0    1
Πελασγιώτιδα    0-0    1
Συκούριο    1-2    0
Ιπποκράτης    0-1    0
Απόλλων Λάρ.    0-1    0
Δωτιέας Αγιάς    0-2    0
Αργυροπούλι    0-3    0
Παναγροτικός    0-3    0
Αχιλλέας Φ.    0-4    0
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (14/10, 16:30)
Σμόλικας-Μαυροβούνι
Ιπποκράτης-Αγ. Ανάργυροι
Παναγροτικός-Οικονόμος (0-3 ά.α.)
Δωτιέας Αγιάς-Συκούριο
Αχιλλέας Φ.-Πελασγιώτιδα
Ηρακλής Λάρ.-Απόλλων Λάρ.
Ανθούπολη-Γόννοι
Π.Ο. Ελασσόνας-Δαμασιακός
Αργυροπούλι-Φαλανιακός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass