Πρεμιέρα με ντέρμπι στην Α’ τοπική κατηγορία

ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (16:30) Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΕ, ΕΝΩ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΧΙΛΛΕΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2023 12:20

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η στιγμή που όλοι περίμεναν έφτασε. Σήμερα στις 16:30 ανοίγει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ που σηματοδοτεί την έναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης στον νομό.

Οι προσδοκίες πολλές καθώς κατά γενική ομολογία ο φετινός μαραθώνιος αναμένεται να είναι ο πιο συναρπαστικός των τελευταίων ετών και ήδη από τη σημερινή 1η αγωνιστική τα ντέρμπι έχουν την τιμητική τους.
Συνολικά 17 ομάδες (μετά την αδυναμία συμμετοχής του Παναγροτικού Νίκαιας) παρατάσσονται στη γραμμή εκκίνησης σε μια διοργάνωση με 34 αγωνιστικές και με νωπά τα σημάδια από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα που έπληξε τη Λάρισα και τον νομό γενικότερα, καθώς τέσσερις ομάδες, ήτοι Αχιλλέας Φαρσάλων, Ιπποκράτης, Φαλανιακός και Σμόλικας Φαλάνης, θα αναγκαστούν να φύγουν από το «σπίτι» τους και να χρησιμοποιήσουν προσωρινά άλλη έδρα έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές στα γήπεδά τους.

 

Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Δύο από τις ομάδες που επανήλθαν στο τοπικό, ο Απόλλων Λάρισας (από τη Super League 2), ο οποίος θα παρουσιάσει ένα νεανικό κυρίως σύνολο και ο Π.Ο. Ελασσόνας (από τη Γ’ Εθνική) ο οποίος δείχνει ότι θα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές στο φετινό πρωτάθλημα, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο γήπεδο Φιλιππούπολης στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, ενώ το δεύτερο μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται στην Τσαριτσάνη ανάμεσα στον πολλά υποσχόμενο φέτος Οικονόμο και τον πάντα φιλόδοξο Αχιλλέα Φαρσάλων.
Δυνατό παιχνίδι αναμένεται και στο Συκούριο όπου ο τοπικός Κίσσαβος που θέλει να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω φιλοξενεί τον νεανικό Ηρακλή Λάρισας που επέστρεψε μετά από αρκετά χρόνια στην κατηγορία προερχόμενος από τη Super League 2.
Στο «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης» θα διεξαχθεί η λαρισινή μονομαχία ανάμεσα στην Πελασγιώτιδα και την Ανθούπολη, ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης, αμφίρροπο παιχνίδι θα έχουμε στο Δαμάσι όπου δύο κλασικές ομάδες της κατηγορίας ο Δαμασιακός με τον Φαλανιακό θα μετρήσουν τις δυνάμεις τους, ενώ στους Γόννους ο Όλυμπος που βλέπει και φέτος ψηλά υποδέχεται τη Δόξα Αργυροπουλίου που επέστρεψε στην κατηγορία με στόχο να παραμείνει.
Δύο ακόμα καινούργιες ομάδες στη φετινή Α’ ΕΠΣΛ διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο γήπεδο Αγ. Αναργύρων. Πρόκειται για τον τοπικό Ατρόμητο που κέρδισε την άνοδο από τη Β’ τοπική και τον Δωτιέα Αγιάς που υποχώρησε από τη Γ’ Εθνική και προσπαθεί να «χτίσει» ένα φιλόδοξο σύνολο.
Στα Βούναινα ο Α.Ο. Μαυροβουνίου, μια ομάδα που πέρσι έδειξε ένα δεμένο σύνολο και τερμάτισε στην 3άδα, υποδέχεται τον νεοφώτιστο Ιπποκράτη, ενώ τέλος ο Σμόλικας Φαλάνης είναι η πρώτη ομάδα που έχει ήδη εξασφαλίσει τους τρεις βαθμούς (άνευ αγώνα) λόγω Παναγροτικού.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα και οι διαιτητές στα παιχνίδια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ (16.30):
Απόλλων Λάρ.-ΠΟ Ελασσόνας: Δεδικούσης, Καρακώστας, Σκριάπας
Οικονόμος -Αχιλλέας Φ.: Δεληγιάννη, Μάνος, Κοτούμπας Δ.
Δαμασιακός-Φαλανιακός: Φακής, Καραμαγκιόλας, Κοτούμπας Ν.
Μαυροβούνι-Ιπποκράτης (γήπ. Βουναίνων): Μίχος, Μπασινός, Βαλιώτης Ι.
Πελασγιώτιδα-Ανθούπολη (γήπ. «Κουκουλίτσιος-Μουσιάρης»): Βλιώρας, Αναστασίου, Γκαρέλης
Αγ. Ανάργυροι-Δωτιέας Αγιάς: Σκάρπας, Τοπαλσάββας, Πουρουτίδης
Γόννοι- Αργυροπούλι: Κουκούλης, Γκόγκος, Καραθάνος
Συκούριο-Ηρακλής Λάρ.: Ακρίβος, Γρηγοριάδης, Σούλης
Σμόλικας –Παναγροτικός (3-0 ά.α.)

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Με τρία παιχνίδια ανοίγει σήμερα (16:30) η αυλαία και στο Κύπελλο ΕΠΣΛ στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης των Ομίλων στην οποία συμμετέχουν οι ομάδες της Β’ και της Γ’ τοπικής κατηγορίας.
Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση που κατά την 90λεπτη διάρκεια ενός αγώνα δεν αναδειχθεί νικητής, δεν ακολουθεί ημίωρη παράταση, αλλά κατευθείαν η διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου να προκριθεί μία εκ των δύο ομάδων.
Η συγκεκριμένη πρόβλεψη διατηρείται σε ισχύ μέχρι και τους αγώνες της προημιτελικής φάσης (8άδα), ενώ αίρεται στους ημιτελικούς και τον τελικό.
Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα (16.30) και οι διαιτητές που ορίστηκαν:
1ος Όμιλος
Μύτικας –Βερδικούσια: Κακάνης, Κοντονάσιος, Αναγνωστόπουλος
Ευαγγελισμός -Τύρναβος 2005: Κοσμάνος, Κουβάτας, Μπέη
4ος Όμιλος
ΠΑΟΛ Αβέρωφ –Τερψιθέα: Διαμαντής, Πάτσης, Κουτίνα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass