ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ

Κέρδισε ο Ζησιμόπουλος και ο Λαρισαίος Φώτης Θωμάς

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2023 12:00
Φώτης Ζησιμόπουλος, Φώτης Θωμάς Φώτης Ζησιμόπουλος, Φώτης Θωμάς

Το 41ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» είχε θριαμβευτή τον Φώτη Ζησιμόπουλο, και η πόλη της Σπάρτης υποδέχθηκε με τιμές τους σπαρταθλητές ύστερα από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν και φέτος προκειμένου να διανύσουν την ιστορική αυτή διαδρομή στα βήματα που Φειδιππίδη.


Εξάλλου κάθε τερματίσαντας στη διοργάνωση είναι νικητής, καθώς καλείται να διανύσει απόσταση που ξεπερνάει 6 μαραθωνίους στο χρονικό όριο μόλις των 36 ωρών.
Δεύτερος ήταν ο Νορβηγός Χόλβικσιμεν με χρόνο 22:17:17 και η αθλήτρια Χέρονκαμίλ με χρόνο 22:35:22 ξεπερνώντας το ρεκόρ της κατηγορίας γυναικών. Την τριάδα ανδρών συμπληρώνει ο Ουρουγουανός Ρόμαν Μαρτίνεζ (5ος στη γενική κατάταξη), ενώ στη γυναικεία κατηγορία είναι οι Φινλανδές Χονκαλανούρα και Λιπαιάνενσαφου που βρίσκονται μάλιστα στην πρώτη 10άδα στην 4η και 8η θέση της γενικής αντίστοιχα.
Στην κατηγορία Ελλήνων, τη μεγάλη νίκη του Φώτη ακολούθησε ο Γιώργος Δημουλάς κατακτώντας την 9η θέση, μετά από έναν πολύ δυνατό αγώνα.
Τρίτος Έλληνας τερμάτισε ο Ιωάννης Πανταζής ο οποίος είναι και ο μικρότερος ηλικιακά δρομέας που παίρνει μέρος στο 41ο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Στην τέταρτη θέση είναι ο Κωνσταντίνος Βόζιος από τα Τρίκαλα.
Στην κατηγορία γυναικών πρώτη Ελληνίδα ήταν η Μάρθα Ξηροφώτου, από τον Βόλο η οποία τερμάτισε σε 29:14:16.
Ανάμεσα στους ερασιτέχνες και ο Λαρισαίος Φώτης Θωμάς που είναι και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας. Ο Θωμάς κατάφερε στη δεύτερη προσπάθειά του να φτάσει από την Αθήνα στη Σπάρτη. Γίνεται έτσι ο δεύτερος Λαρισαίος που καταφέρνει διαχρονικά να τερματίσει σε αυτό τον αγώνα, μετά τον Νίκο Κόντη!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass