MOTOGP MONTEGI ΙΑΠΩΝΙΑ

Το ιστορικά επικίνδυνο GP

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2023 8:05

Το πρώτο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στην Ινδία, στην ιστορία του MotoGP μόλις είχε τελειώσει και όλοι οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος κατευθύνθηκαν προς την Ιαπωνία και τη μεγαλούπολη του Τόκιο.

Από εκεί ταξίδεψαν στην πίστα Motegi, δύο ώρες από την ιαπωνική πρωτεύουσα, προκειμένου να βρουν γρήγορα τον ρυθμό τους, σε ένα μέρος που τους είναι πολύ οικείο. Η πίστα ‘Twin Ring’ του Motegi των 4.801 χλμ. φιλοξενεί το MotoGP από το 2004 και διαθέτει τις τέσσερις ευθείες, έξι αριστερές και οκτώ δεξιές στροφές.
Η επιστροφή στο Motegi έγινε από την αμέσως επόμενη σεζόν, μετά το θανατηφόρο ατύχημα του Daijiro Kato στον αγώνα του 2003, καθώς η Suzuka κρίθηκε υπερβολικά επικίνδυνη για αγώνες μοτοσικλετών. Στον μοιραίο αγώνα για τον τοπικό ήρωα είχαν τραυματιστεί και οι Alex Barros και Marco Melandri.
Λόγω της τοποθεσίας της, καθώς η πίστα Motegi (που ανήκει στη Honda) βρίσκεται στην καρδιά της ιαπωνικής υπαίθρου, σε μια πολύ δασώδη ορεινή περιοχή, μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με συνθήκες ανέμου, ομίχλης και βροχής, όπως συνέβη σε μεγάλο βαθμό το 2022. Για αυτήν τη χρονική περίοδο του 2023, η νομαρχία Tochigi έχει προβλέψει αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί (περίπου 15°C), με υψηλότερες να αναμένεται να αγγίξουν τους 27°C.
Όσον αφορά τις συμμετοχές στο φετινό Grand Prix Ιαπωνίας, ο Alex Rins ταξίδεψε στην πίστα, ενώ κρίθηκε και κατάλληλος να αγωνιστεί από το ιατρικό επιτελείο του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός θα κάνει μια προσπάθεια να συμμετάσχει, αλλά εκπρόσωποι της LCR έχουν ξεκαθαρίσει ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο και ότι ο αναβάτης μπορεί να μην ολοκληρώσει το τριήμερο. Στο στρατόπεδο της Yamaha, ο Cal Crutchlow θα συμμετάσχει ως wildcard. Ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι ετοιμοπόλεμη. Να υπενθυμίσουμε πως στη βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας πρωτοπόρος είναι ο Francesco Bagnaia με Ducati με 14 περισσότερους βαθμούς από τον Jorge Martin (Pramac Ducati).
Σε ένα πρωτάθλημα που οι αναβάτες αγωνίζονται πραγματικά αγώνα με τον αγώνα ξυπνήστε στις 09:00 και απολαύστε ένα υπερθέαμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass