Κέρδος η νίκη και ο Κοσσονού για την ΑΕΛ

*Επικράτησε του μαχητικού Καμπανιακού με σκορ 2-1 *Κινδύνεψε με ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο-Ογκμποε και Κ. Παπαγεωργίου οι σκόρερ

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2023 12:00

Με το δεξί ξεκίνησε χθες η ΑΕΛ τις επίσημες υποχρεώσεις της στο νέο πρωτάθλημα  της Super League 2, κερδίζοντας στο AEL FC ARENA τον μαχητικό Καμπανιακό με σκορ 2-1.
Τα τέρματα για τους «βυσσινί» που πήραν τους τρεις βαθμούς αλλά έδειξαν και αδυναμίες στην επανάληψη, σημείωσαν ο Ογκμποε (22’) και ο Κώστας Παπαγεωργίου (40’), ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους φιλοξενούμενους ο Πόζογλου (36’). Πριν από την έναρξη του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες της Θεσσαλίας, ενώ τα έσοδα από το ματς των «βυσσινί» θα δοθούν στους πληγέντες, σε μία δράση που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου.


Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παναγιώτης Γκουτσίδης, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σουλούκος, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Καλουτσικίδης, Ηλιάδης, Στάμου, Μαϊδανός, αμυντικά χαφ οι Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ., πιο μπροστά τους οι Μαυριάς, αριστερά, Κοσσονού δεξιά και πίσω από τον Ογκμποε που αγωνίστηκε στη θέση του σέντερ φορ, έπαιξε ο Οτορμίν. Όσον αφορά στον Καμπανιακό που ανέβηκε από την Γ’ Εθνική κατηγορία, ο προπονητής του Ηλίας Σαπάνης, επέλεξε το σύστημα 4-4-2. Στο 22’ άνοιξε το σκορ η ΑΕΛ, με τον Οτορμίν να κάνει τη σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Κοσσονού που πέρασε στη φυσική του θέση από την αριστερή πλευρά έκανε το σουτ, αναγκάζοντας τον Κασαπίδη να μην μπλοκάρει σταθερά και από κοντά ο Όγκμποε με πλασέ έκανε το 1-0.
Στο 36’ ο Καμπανιακός στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία σκόραρε. Η σέντρα έγινε από τα δεξιά από τον Τότσκα, με τον Πόζογλου με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 1-1.
Η «απάντηση» της ΑΕΛ ήταν άμεση και στο 40’ ο Κώστας Παπαγεωργίου με ωραία ατομική ενέργεια από πλάγια αριστερά μπήκε στην περιοχή, πετυχαίνοντας  με σουτ το 2-1.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 49’ ο Οτορμίν τροφοδότησε τον Μαυριά, με τον τελευταίο να κάνει το σουτ από καλή θέση, όμως η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία. Ο Καμπανιακός ανέβασε την απόδοσή του και απείλησε στο 74’ αρχικά με τον Σαρβανίδη, που σούταρε από κοντά, η μπάλα βρήκε στο πρόσωπο τον Πλέγα και κατέληξε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Πόζογλου, με τον Τότσκα να σουτάρει από κοντά και τελευταία στιγμή να διώχνει τον κίνδυνο ο Πεντρόσο, πάνω στη γραμμή του τέρματος.
Λίγο αργότερα στο 76’, σε σουτ του Ζανάκη, απέκρουσε την μπάλα στην αριστερή του γωνία ο Σουλούκος.
Η ΑΕΛ άγγιξε το 3-1 στο 79’ όταν ο Μαϊδανός μπήκε στην περιοχή από πλάγια, έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ. Στο 81’ ο Πεντρόσο έκανε ένα δυνατό σουτ από μακριά, με τον Κασαπίδη να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ το 91’ από πάσα του Αντράντα ο Σάρατε έκανε το σουτ από κοντά, με τον τερματοφύλακα του Καμπανιακού να διώχνει σωτήρια την μπάλα και στα υπόλοιπα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο.
Κέρδος λοιπόν για την ΑΕΛ ήταν οι τρεις βαθμοί, ενώ παράλληλα κέρδισε και τον Κοσσονού, που ήταν εκ των διακριθέντων, ενώ άρεσαν ακόμη και οι Αντράντα, Οτορμίν.
Καλύτεροι του Καμπανιακού οι Τότσκα, Πόζογλου.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Δραγάτης (Αν. Αττικής), ανέχτηκε σε ορισμένες περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι των φιλοξενουμένων  και θα μπορούσε να δείξει περισσότερες κίτρινες κάρτες εκτός του Προσκυνητόπουλου (54’). Κίτρινη αντίκρισε και ο Στάμου της ΑΕΛ στο 57’.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι Μαραθωνίτης (Αθηνών), Καλλής (Αν. Αττικής).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Στάμου, Ηλιάδης, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Πλέγας, Παπαγεωργίου Κ. (62’ Πατράλης), Κοσσονού, Μαυριάς (62’ Πεντρόσο), Οτορμίν (72’ Αντράντα), Ογκμπόε (87’ Σάρατε).
ΚΑΜΠΑΝΙΑΚΟΣ (Ηλίας Σαπάνης): Κασαπίδης, Γαρύφαλος (73’ Καράμπελας), Γιουκούδης, Καθάριος (73’ Μάνιος), Μπούσης, Παπαστεριανός, Πόζογλου, Προσκυνητόπουλος (63’ Ζαννάκης), Σαρβανίδης, Τότσκα, Φροσύνης.
*Ένταση  είχαμε μετά την ισοφάριση των φιλοξενουμένων, όταν φίλαθλος του Καμπανιακού εκτός από τους πανηγυρισμούς, εκτόξευσε  και ένα μπουκάλι προς την πλευρά των φίλων της ΑΕΛ. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ απομακρύνθηκαν οι φίλοι του Καμπανιακού.
ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Μακεδονικός-Ηρακλής    0-0
ΑΕΛ–Καμπανιακός    2-1
Κοζάνη-Αιολικός    1-2
Αναγέννηση Καρδ.-ΑΕΚ Β’    2-1
Νίκη Β.-Αλμωπός Αρ    Αναβολή
ΠΑΟΚ Β’-Απόλλων Π    σήμερα
*Ρεπό: Λεβαδειακός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΕΛ    2-1    3
Αναγέννηση Κ.    2-1    3
Αιολικός    2-1    3
ΠΟΤ Ηρακλής    0-0    1
Μακεδονικός    0-0    1
Καμπανιακός    1-2    0
ΑΕΚ Β’    1-2    0
Κοζάνη    1-2    0
Νίκη Βόλου –Αριδαία
ΠΑΟΚ Β’ - Απόλλων Πόντου
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αριδαία-Απόλλων Πόντου
Λεβαδειακός-Κοζάνη
Αιολικός-Μακεδονικός
Π.Ο.Τ. Ηρακλής-Αναγέννηση Κ.
ΑΕΚ Β΄-Α.Ε. Λ.
ΠΑΟΚ Β’ –Καμπανιακός

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass