F1 στον «ναό της ταχύτητας»

Δημοσίευση: 03 Σεπ 2023 8:05

Ο 14ος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 διεξάγεται στη θρυλική Μόντσα, την πίστα που έχει το προσωνύμιο «ο ναός της ταχύτητας» και φιλοξενεί σταθερά από το 1950 το Grand Prix Ιταλίας.
Με την επιστροφή της Formula 1 στη δράση να σημαδεύεται από έναν επεισοδιακό αγώνα με νικητή σταθερά τον Max Verstappen, το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνεχίζεται και αυτή τη φορά ταξιδεύει στη βόρεια Ιταλία για ένα από τα ιστορικότερα Grand Prix του αθλήματος.
Η ιστορία του συγκεκριμένου αγώνα είναι τεράστια. Οι φανατικοί της Ferrari, γνωστοί και ως «tifosi» κάνουν αυτό το γεγονός κάθε χρόνο λίγο πιο ξεχωριστό με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν, τις ηχηρές φωνές τους και φυσικά το ατελείωτο κόκκινο στις εξέδρες που συνοδεύεται από τα ιταλικά χρώματα.
Δεν έχει άδικα το συγκεκριμένο προσωνύμιο και σίγουρα δεν είναι άδικα η δημοφιλέστερη και ίσως η πιο αγαπημένη πίστα των φιλάθλων.
Η Μόντσα χαρακτηρίζεται από τις πολλές μακροσκελείς ευθείες και τα έντονα φρεναρίσματα, με πιο χαρακτηριστικό το σικέιν μετά την ευθεία εκκίνησης τερματισμού το οποίο είναι πολύ αργό και για το οποίο οι οδηγοί φρενάρουν από τα 340+ χιλιόμετρα.
Σε αυτό να προστεθεί και πως οι πρωταγωνιστές είναι με τέρμα γκάζι στο 80% (!) της πίστας η οποία είναι κοντά στα 6 χιλιόμετρα.
Το δημοφιλές σιρκουί διαθέτει δύο ζώνες DRS προς βοήθεια των οδηγών για προσπέραση. Η μία φυσικά βρίσκεται στην ευθεία εκκίνησης – τερματισμού, μήκους 1,1 χιλιομέτρων και η άλλη στην ευθεία πριν το Ascari σικέιν. Τέλος, οι στροφές είναι λίγες, με την Parabolica να είναι η 11η και τελευταία πριν την ολοκλήρωση ενός γύρου.
Ο αγώνας σήμερα, θα είναι διαθέσιμος και στο ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 και ώρα μετάδοσεις 16.00.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass