Χρυσός ο Νικηφόρος Αρβανίτου, ασημένιος ο Νικόλαος Δράκος

Θρίαμβος για τα ελληνικά πεντάλ στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και στο Tour of Thessaly -Exalco Χρυσή Βαλκανιονίκης Women elite η Ρουμάνα Μανουέλα Μουρεσάν και στην τζούνιορ η Αλεξάνδρα Τσιόκλου Κ. Αγοραστός: Ποδηλατοδρόμιο την προσεχή διετία Θάνος Τσιάρας: Η EXALCO πρωτοπόρος στην εταιρική κοινωνική ευθύνη

Δημοσίευση: 28 Αυγ 2023 13:28

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Η τάφρος του Χατζηζαλάρ όπου στην αρχαιότητα πήγαιναν για πότισμα στο ρυάκι της τάφρου

τα άλογα, χθες το μεσημέρι έγινε πραγματικά πάρκο χρωμάτων, όπως πλέον μετονομάστηκε μετά τα έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και αναδείχθηκε με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και το Tour of Thessaly –Exalco. Τον αγώνα που ένωσε την Ανατολική Θεσσαλία… Ξεκίνησε από το λιμάνι του Βόλου (όπου με διαφορά 10 λεπτών δόθηκαν οι εκκινήσεις με τον αγώνα Αντοχής Ανδρών/Νέων elite, 146,7km, και τον αγώνα Αντοχής Γυναικών/Νεανίδωνelite 83,2km), διήλθε από το κέντρο της πρωτεύουσας του Νομού Μαγνησίας, για τα γύρω ορεινά με κατεύθυνση τη Λίμνη Κάρλα, η οποία για πρώτη φορά ήταν αθλητικό επίκεντρο και κατέληξε στη Λάρισα.
Ο αγώνας των Γυναικών/Νεανίδων είχε αρκετό σασπένς, δράση, και πολλή υπομονή. Μετά το τέλος του κατηφορικού τμήματος είχε σχηματιστεί ένα αρκετά μεγάλο γκρουπ από αθλήτριες, οι οποίες καταδίωκαν τη Ρουμάνα Πρωταθλήτρια Μανουέλα Μουρεσάν, η οποία διατήρησε το δυνατό τέμπο της το οποίο όπως φάνηκε ήταν αυτό που την οδήγησε στη νίκη, καθώς καμία αθλήτρια από το peloton δεν κατάφερε να μειώσει τη μεταξύ τους διαφορά!
Έτσι έφτασε η Μουρεσάν πρώτη στη γραμμή τερματισμού και στέφθηκε Βαλκανιονίκης στον αγώνα αντοχής των Γυναικών elite. Μεγάλη μάχη και θέαμα στα τελευταία 5 χιλιόμετρα έδωσαν πολλά κορίτσια μαζί, μεταξύ αυτών, οι Γιαμπάνη, Ελευθεριάδου και Φριντζήλα, οι οποίες έκαναν συνεχείς επιθέσεις στις υπόλοιπες αθλήτριες χωρίς όμως αποτέλεσμα! Τα πάντα κρίθηκαν στο τελικό σπριντ όπου επικράτησε η Nεάνιδα Αθλήτρια από τη Ρουμανία Αλεξάνδρα Τσιοκλού, αφήνοντας στις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου τις δύο γυναίκες αθλήτριες.
Στους Άνδρες/ Νέων U23, elite το επίπεδο όλων των αθλητών ήταν πολύ υψηλό, γεγονός που φάνηκε από το πολύ δυνατό τέμπο, που είχε το peloton. Το δεύτερο σκέλος της διαδρομής ήταν ιδιαίτερα τεχνικό και συμπεριλάμβανε συνεχόμενες ανηφοροκατηφόρες, στις οποίες αρκετοί αθλητές δοκίμασαν τις δυνάμεις τους.
Μετά από το 85ο χλμ.,όπου ξεχώρισε ένα μεγάλο group μέσα στο οποίο υπήρχαν ικανοί Έλληνες αναβάτες, οι οποίοι μαζί με 2 αθλητές από την Αλβανία, και άλλους 2 από τη Ρουμανία, αποσπάστηκαν από το peloton δημιουργώντας διαφορά 4 λεπτών! Κάπου εκεί προστέθηκαν στην παρέα των προπορευόμενων αθλητών που βρίσκονταν ο Νικηφόρος Αρβανίτου και ο Νίκος Δράκος, ο Τούρκος αθλητής Αλί Γκόζ και o Διονύσης Δούζας. Tελικά η νίκη κρίθηκε στο σπριντ, το οποίο ανέδειξε τον Νικηφόρο Αρβανίτου χρυσό βαλκανιονίκη, αφήνοντας στη 2η θέση τον μαχητικό Νικόλαο Δράκο, και στην 3η τον Ολισιάν Βέλια από την Εθνική Ομάδα της Αλβανίας, ο οποίος αναδείχτηκε νικητής στην κατηγορία Men elite. Λίγο πιο πίσω ο Διονύσης Δούζας τερμάτισε στην 6η θέση πίσω από τον Ρουμάνο Εμίλ Ντίμα και τον Σέρμπαν Λούκαν.
O πρώτος άνθρωπος που έσπευσε να συγχαρεί τους αθλητές ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο οποίος κατά τη διάρκεια των απονομών ευχαρίστησε πρωτίστως, την Ελληνική Αστυνομία για τη συμβολή της στη μέγιστη οδική ασφάλεια του Tour of Thessaly-Exalco, και ακολούθως τους Εθελοντές της ΕΟΔΥΑ, το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, και Νεανική Αρωγή.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είπε ότι επόμενος αγώνας θα γίνει αρχές Απριλίου, ενώ εξήγγειλε την κατασκευή σε δύο χρόνια ποδηλατοδρόμιου που θα φέρει αθλητικό τουρισμό στην περιοχή.
Ευχαρίστησε τους πάντες γιατί επί τρεις μέρες έγινε ένας ποδηλατικός αγώνας που ανέδειξε περιοχές της Θεσσαλίας μέσω των πλάνων που προβλήθηκαν σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά και σε όλες τις Βαλκανικές χώρες.
Στον αγώνα παρευρέθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Exalco Θάνος Τσιάρας που συνοδευόταν από την κόρη του Μαρία και μίλησε για την εταιρική κοινωνική ευθύνη της Exalco από την ίδρυση της μητρικής Βιοκαρπέτ.
Μια ιδέα πρωτοπόρος για την εποχή της (αρχές δεκαετίας ’70) και σημείωσε ότι υπάρχει ένα «κοινωνικό συμβόλαιο» μεταξύ επιχειρήσεων (σ.σ. ειδικά της Exalco) και κοινωνίας, λέγοντας: «Ζητείται από τις επιχειρήσεις να αναλάβουν ευθύνες απέναντι στην κοινωνία και να υπηρετήσουν ένα ευρύτερο φάσμα ανθρώπινων αξιών. Το να παρέχουν αγαθά και υπηρεσίες δεν είναι επαρκές. Οι επιχειρήσεις, στην πραγματικότητα, καλούνται να συνεισφέρουν περισσότερο στην ποιότητα ζωής, προσφέροντας ενεργά καλό στην κοινωνία».
Χορηγοί του αγώνα ήταν ακόμα οι: Θεώνη -Papageorgiou Food service- Intercomm Foods – KRONOS- Lariplast s.a- Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου- ΚΑΘΑΡΙΟΣ ΑΤΕ ΒΕ- και υποστηρικτές De Tox – Οικογένεια Κλιάφα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα ήταν ίδια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και στον Tour of Thessaly -Exalco
U23
1) Τζουλιάνα Τσικλού (Ρουμανία)
2) Νέλα Καμπετάτζ (Βουλγαρία)
3) Γκεργκάνα Στιγίνοβα (Βουλγαρία)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Μανουέλα Μουρεσάν (Ρουμανία)
2) Ιβάνα Τόνκοβα (Βουλγαρία)
3) Ελενα Πέτροβα (Βόρεια Μακεδονία)
U23
1) Αρβανίτου (Ελλάς)
2) Νίκος Δράκος (Ελλάδα)
3) Ολισιάν Βέλια (Αλβανία)
ELITΕ
1) Ολισιάν Βέλια (Αλβανία)
2) Εμίλη Ντίμα (Ρουμανία)
3) Μικελ Ντεμίρ (Αλβανία)
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Στην εκδήλωση βραβεύτηκε η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας (το παρέλαβε ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Θωμάς Καρανάσιος, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας (Αγάπιος Χαρακόπυλος), Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων (Αλέξης Μήτραινας), το ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥΑ, ΙΑΣΩ, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, και Νεανική Αρωγή.
ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός των προαναφερόμενων οι: Αντιπεριφερειάρχες Κώστας Καλαμπάκας, Βασίλης Πινακάς, η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάνια Δόκου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ν. Λιούπας , Ανδρέας Μπρέζας, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων Μαίρη Καμηλαράκη-Σαμαρά, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλης Διαμαντόπουλος, η γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Σαμπρίνα Τβιςς, ο ταμίας της ΕΟΠ κ. Σάββας Τσοπούρογλου, ο έφορος εθνικών ομάδων Γιάννης Παπασταματάκης, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με την παράταξη του νυν Περιφερειάρχη, Δημήτρης Σοφολάγης, Ευαγγελία Λανάρα.
Στον Βόλο παρόντες ήταν οι αντιπεριφερειάρχες Δωροθέα Κολυνδρίνη, Γιώργος Κίτσιος και ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Μόρας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass