ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ: Πιο κοντά μέσω ...ποδηλάτου

Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΙ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ - ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗ ΛΗΞΗ, ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΧΑΛΑΡ (14.00) - ΧΡΥΣΗ ΒΑΛΚΑΝΙΟΝΙΚΗΣ Η ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΣ Ο ΣΙΦΟΥΝΙΟΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΝΟΣ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2023 11:28

Οι πρωτιές του Tour of Thessaly-Exalco είναι πολλές και, μεταξύ αυτών, ο πρώτος αθλητικός αγώνας που θα πραγματοποιηθεί στη διαδρομή Βόλου-Λάρισας και θα είναι αγώνας ποδηλάτου που φέρνει πιο κοντά τις γειτονικές πρωτεύουσες των δύο νομών.
Δύο αγώνες (ανδρών και γυναικών) που θα αναδείξουν πολλές ομορφιές των δύο νομών και θα ξεκινήσουν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τερματισμό στο πάρκο Χρωμάτων του Χατζηχαλάρ.
Από την πόλη του ποδηλάτου, την Καρδίτσα, ξεκίνησε χθες η 2η μέρα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, Tour of Thessaly-Exalco, με δύο πρωινούς αγώνες οι οποίοι εκκίνησαν με διαφορά 10 λεπτών μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο της Πόλης.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστός, κατά τη διάρκεια των απονομών του χθεσινού αγώνα, απευθυνόμενος προς τους αθλητές και φίλους του αθλήματος είπε: «Αυτός ο αγώνας ήρθε για να μείνει! Μετά από 20 και πλέον χρόνια οι Βαλκανικοί Αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου επέστρεψαν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλία! Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Καρδίτσας κ. Τσιάκο για την άριστη συνεργασία, όλους τους αστυνομικούς διευθυντές, που δημιούργησαν ένα ασφαλές πεδίο αγώνα, ανεβάζοντας συγχρόνως το επίπεδο ασφάλειας όλης της Θεσσαλίας. Ο αθλητισμός είναι αγάπη και ενώνει τους λαούς. Ακολούθησε ειδική βράβευση στον αστυνομικό διευθυντή Ν. Καρδίτσας, μαζί με τις ευχαριστίες όλων. Είμαστε οι πράξεις μας. Αυτές μας χαρακτηρίζουν, μας ορίζουν, μας καθοδηγούν. Με πράξεις μετριόμαστε, στις πράξεις κρινόμαστε, πριν από τα λόγια μας».
Και αυτή η προσπάθεια αναδείχθηκε επί ένα τριήμερο με το Tour Of Thessaly-Exalco που ξεκίνησε από την Καλαμπάκα πήγε χθες στην Καρδίτσα και ολοκληρώνεται σήμερα στη διαδρομή Βόλου-Λάρισας.
ΧΡΥΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Τόσο η υψηλή θερμοκρασία όσο και η υγρασία ήταν οι παράγοντες εκείνοι οι οποίοι ρύθμισαν το τέμπο του χθεσινού αγώνα στην Καρδίτσα, το οποίο ήταν αρκετά δυνατό! Με το τελευταίο loop του αγώνα, και ενώ απέμεναν 10 χλμ. για τον τερματισμό, ο Βούλγαρος αναβάτης Βαν ντε Μερβ κατάφερε να αποσπαστεί από το peloton και να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 2:10:32.791 και να στεφθεί χρυσός Βαλκανιονίκης. Πίσω του και με διαφορά 2 δευτερολέπτων, τερμάτισαν -μετά από ένα εκπληκτικό sprint- ο Μύρων Κονταξής του Κρόνου, ο Τιμόθεος Σιφουνιός και ο Ελευθέριος Αποστολόπουλος της Εθνικής Ελλάδος οι οποίοι αποθεώθηκαν από το κοινό! Ακολούθησαν οι τερματισμοί των υπολοίπων αθλητών με διαφορά 12 δευτερολέπτων.
Οι Νεανίδες ξεκίνησαν και αυτές από το Στάδιο της Καρδίτσας και μέχρι και το 15ο χλμ. πήγαιναν όλες μαζί, ώσπου ξεκίνησε η ανάβαση προς το Φανάρι, όπου θα έκαναν 2 φορές τον κύκλο του. Μετά το 2ο πέρασμα, οι αθλήτριες Παπαδημητρίου Ε. της Εθνικής Ελλάδας και η Σαφείρη Αλεξάνδρα του Σταυροβουνίου Κόρνου, αποσπάστηκαν σταδιακά και ελεγχόμενα από το peloton, δημιουργώντας διαφορά 2 λεπτών!
Το peloton δεν άργησε να διασπαστεί και έτσι η διαφορά με τις αποσπασμένες αθλήτριες εκτοξεύτηκε στα 8 λεπτά. Στα τελευταία 5 χιλιόμετρα του αγώνα, η Ειρήνη Παπαδημητρίου ήλεγχε απολύτως τον αγώνα, και διάβασε αρκετά καλά την αντίπαλό της Σαφείρη Αλεξάνδρα. Αποτέλεσμα, με ένα εξαιρετικά δυνατό σπριντάρισμα, να καταφέρει να πάρει τη νίκη την οποία πανηγύρισε δεόντως.
Ακολούθησε η αθλήτρια Μπους Ερτεκίν από την Τουρκία με διαφορά 2 λεπτών, και 1 λεπτό αργότερα ήρθαν για τερματισμό 4 αθλήτριες! Ακολούθησαν οι υπόλοιπες. Απονομές με φόντο τον «Ουράνιο Ποδηλάτη» που είναι μια φιγούρα που ξεχωρίζει έξω από στάδιο της Καρδίτσας.
Οι απονομές έλαβαν χώρα μπροστά από το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, στο ίδιο σημείο όπου έλαβαν χώρα και οι απονομές του Tour of Hellas. Το «παρών» έδωσε και βράβευσε τους πρώτους νικητές ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωσταντίνος Αγοραστός, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλειος Τσιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κωσταντίνος Καλαμπάκας, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Νούσιος Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Ποδηλασίας κ. Νώντας Σαρρής, η γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Σαμπρίνα Τβις, ο ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Σάββας Τσοπούρογλου, ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία του υπεύθυνου του γύρου Ρόδου Γιάννη Παπασταματάκη και του υπεύθυνου παράλληλων εκδηλώσεων του Tour Of Hellas Θάνου Γεωργίου.
Υπήρξε και απονομή στην Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας στο πρόσωπο του αστυνομικού διευθυντή Καρδίτσας Μιλτιάδη Αλεξάκη.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κατηγορία MenCadet
1ος Ν. Βαν ντερ Μερβ (Βουλγαρία)
2ος Tιμόθεος Σιφουνιός (Ελλάς)
3ος Ελευθέριος Αποστολόπουλος (Ελλάς)
Κατηγορία Women Cadet
1η Ειρήνη Παπαδημητρίου (Ελλάς)
2η Μπους Ερτεκίν (Τουρκία)
3η Αντονία Ορζάν (Ρομανία)
Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Εκκίνηση: Βόλος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τερματισμός: Λάρισα Πάρκο Χρωμάτων
09:30: Ανδρών Elite/U23 Αγώνας Δρόμου 155 χλμ.
09:40: Γυναικών Elite/U23, Αγώνας Δρόμου Νεανίδων Γυναικών 90 χλμ.
14:00: Τελετή Βράβευσης (Κεντρική πλατεία Λάρισας).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass