Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2023 10:45

 Σέντρα στη Γ’ Εθνική στις 10 Σεπτεμβρίου

*Η Α.Ε. ΚΙΛΕΛΕΡ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΗ ΦΗΚΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Έναρξη στις 10 Σεπτεμβρίου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη, σε συμμετοχή, διοργάνωση εθνικής εμβέλειας, ανακοίνωσε χθες η ΕΠΟ. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα διεξαχθεί σε 4 ομίλους και θα συμμετέχουν 72 ομάδες, 18 σε κάθε όμιλο, οι οποίες θα αναμετρηθούν σε 34 αγωνιστικές.

Στη Super League 2 θα προβιβαστούν οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις ομάδες, χωρίς τη διαδικασία των μπαράζ ανόδου. Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υποβιβαστούν απευθείας στα πρωταθλήματα των ΕΠΣ οι επτά τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου. Επιπλέον θα υποβιβαστούν δύο ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: η ηττημένη του αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και η ηττημένη του μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο. Οι παραπάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα που θα οριστούν από την Επιτροπή Διοργανώσεων, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση. Αν και στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες. *Σημειώνεται πως η Α.Ε. Κιλελέρ που είναι η μοναδική εκπρόσωπος της ΕΠΣ Λάρισας στον 2ο όμιλο, θα υποδεχτεί στο στάδιο Αλκαζάρ τη Φήκη Τρικάλων.

 

Φιλική νίκη πέτυχαν οι Γόννοι

*ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΥΣ 4-1

Σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο γήπεδο των Γόννων, ο τοπικός Όλυμπος επικράτησε του Ατρομήτου Αγίων Αναργύρων, με σκορ 4-1. Ήταν ένα καλό τεστ και για τις δυο ομάδες, που προετοιμάζονται για την καινούργια αγωνιστική περίοδο. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Γελαλής, Μάντζιαρης, Τζίκας και Αθανασιάδης, ενώ για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Παιδής.

*Το ερχόμενο Σάββατο 26 Αυγούστου και ώρα 6 το απόγευμα, ο Όλυμπος Γόννων θα αντιμετωπίσει στην έδρα του τον νεοφώτιστο στην Α’ τοπική κατηγορία Ιπποκράτη.

 

Ξεκινάει προετοιμασία αύριο ο Λαρισαϊκός

Την προετοιμασία του για την καινούργια σεζόν, ξεκινάει αύριο και ώρα 18:30 ο Λαρισαϊκός, στο γήπεδο του Λαρισαϊκού, κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού Θοδωρή Γεωργούλα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα επιδιώξει να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα.

 

AΕΚ και Παναθηναϊκός για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους
*ΣΗΜΕΡΑ Η «ΕΝΩΣΗ» ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΒΕΡΠ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ (22:00)

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή τους μπαίνουν τα προκριματικά του Champions League, καθώς σήμερα και αύριο διεξάγονται οι πρώτες αναμετρήσεις για τα πλέι οφ της διοργάνωσης. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι βρίσκονται πλέον δύο... «βήματα» μακριά από τους «χρυσοφόρους» ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης και δίνουν το πρώτο ματς μακριά από την έδρα τους.
Πρώτη στη μάχη των πλέι οφ ρίχνεται η ΑΕΚ που αντιμετωπίζει σήμερα (22:00) την Αντβέρπ στο Βέλγιο, με στόχο να επιστρέψει στους ομίλους της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-19. Ο «Δικέφαλος» προέρχεται από την επική πρόκριση επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η οποία επιτεύχθηκε στις καθυστερήσεις του αγώνα ρεβάνς στη Νέα Φιλαδέλφεια, και όπως είναι φυσικό, θα παραταχθεί στο «Μποσουίλ Στάντιον» με την ψυχολογία στα... ύψη. Όμως, η «μάχη» για την παρουσία στους ομίλους του Champions League δεν έχει τελειώσει για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, η οποία καλείται να αποσπάσει στην Αμβέρσα ένα αποτέλεσμα που θα της δίνει το προβάδισμα για την επόμενη φάση ή θα της αφήνει ελπίδες πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη (30/8) στην «OPAP Arena». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηττημένος συνεχίζει το ευρωπαϊκό «ταξίδι» του στους ομίλους του Europa League.
Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός αναμετράται αύριο βράδυ (22:00) με την Μπράγκα στο «Εστάντιο Μουνισιπάλ» της ομώνυμης πορτογαλικής πόλης. Η αποστολή των «πράσινων» είναι δύσκολη κόντρα στην ομάδα που κατετάγη τρίτη στην περυσινή Primeira Liga και η οποία απέκλεισε στον τρίτο προκριματικό γύρο τη σερβική Μπάτσκα Τόπολα με συνολικό σκορ 7-1.
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει να χάσει κάτι, καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους του Europa League, και θα κυνηγήσει μια (δεύτερη μετά τη Μαρσέιγ) αγωνιστική υπέρβαση κόντρα στην Μπράγκα, καθώς το... μπόνους της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League είναι μεγάλο. Υπενθυμίζεται ότι οι «πράσινοι» μετείχαν για τελευταία φορά σε όμιλο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης τη σεζόν 2010-11, ενώ ο αγώνας ρεβάνς με την Μπράγκα θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ την επόμενη Τρίτη (29/8, 22:00).
Οι έξι ομάδες που θα επικρατήσουν στα πλέι οφ συμπληρώνουν το... παζλ της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους άλλες 26 ομάδες. Αυτές είναι οι Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νιούκαστλ (Αγγλία), Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Σοσιεδάδ, Σεβίλη (Ισπανία), Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία), Ίντερ, Λάτσιο, Μίλαν, Νάπολι (Ιταλία), Λανς, Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία), Μπενφίκα, Πόρτο (Πορτογαλία), Φέγενορντ (Ολλανδία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), Σέλτικ (Σκωτία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) και Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία).
Το πρόγραμμα των πρώτων αναμετρήσεων για τα πλέι οφ του Champions League (οι αγώνες ρεβάνς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 29-30 Αυγούστου) έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
22:00 Αντβέρπ - ΑΕΚ
Ρακόβ Τσεστόχοβα-Κοπεγχάγη
Ρέιντζερς -Αϊντχόφεν
ΑΥΡΙΟ
Μακάμπι Χάιφα-Γιουνγκ Μπόις
Μόλντε-Γαλατάσαραϊ
22:00 Μπράγκα-Παναθηναϊκός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass